Sport

Se anunţă un regal de calitate pe patru roţi! Radu Benea, printre favoriții etapei de Super Rally de la Timișoara

Pilotul Radu Benea se numără printre marii favoriți ai singurei etape de campionat național de automobilism sportiv care are loc în județul Timiș, Super Rally Timișoara, programată să aibă loc în acest weekend în orașul de pe Bega, lângă Iulius Town. Lista de înscrieri este una exclusivistă și nu vor lipsi nume precum Mihai Leu, Costel Cășuneanu sau Aurelian Andronache.

Pentru al doilea an la rând, Timișoara va fi gazda unei etape de super rally, noutatea din 2024 fiind traseul, care va fi special amenajat lângă Iulius Town. Mașinile de competiție se vor întrece inclusiv prin pasajul subteran, asemănându-se astfel cu circuitul stradal din Monte Carlo.

Pe locul 4 la general și pe 2 la turisme în prima etapă a sezonului, desfășurată în iunie la Alba Iulia, timișoreanul Radu Benea va lua startul în cursa de casă cu un model Ferrari 488 Challenge Evo. „Este un moment special pentru noi, este singura etapă de campionat național care are loc în județul nostru și îți dai seama că avem emoții, dar constructive. Sper să putem pune Timișoara pe podium și în acest an”, a spus pilotul de la Canova Racing.

Acesta va face echipă la Timișoara cu fiul său cel mare, Nicolas, cel care conduce în topul juniorilor în Campionatul Național de Viteză în Coastă, iar la etapa de la Alba Iulia a fost aproape de o mare surpriză, să încheie pe podiumul cele mai disputate grupe din competiție. „Va fi pentru prima oară când concurez acasă într-o cursă atât de importantă. Voi concura pe o altă mașină de concurs și abia aștept. Cu siguranță va fi un spectacol automobilistic frumos”, a spus și Nicolas.

Fanii prezenți la etapă vor avea ocazia să vadă în acțiune, pe lângă Ferrari 488 Challenge Evo al lui Radu Benea, și modele precum Audi R8 GT3 LMS, monopostul Wolf F1 Mistral, monopostul Funyo, dar și mașini pregătite special pentru competițiile de raliuri precum Skoda Fabia RS, a căror valoare individuală depășește 250.000 de euro.

Vineri seară, la ora 19:00, piloții și mașinile acestora vor fi în parcarea VIP a Iulius Town, acolo unde fanii vor avea ocazia să facă poze cu favoriții lor. Cursa va începe sâmbătă dimineață, începând cu ora 09:00, urmând să se încheie în aceeași zi, în jurul orei 15:00.

Campionatul Național de Super Rally este singura competiție națională de automobilism sportiv care se desfășoară exclusiv pe traseu urban. Pe lângă etapa de la Timișoara și cea care a avut loc la Alba Iulia, sezonul va mai programa două runde, la București și Mangalia.

Share
Published by
Daniel Neacșu

Recent Posts

Check Art Festival revine în Iulius Town: marionete uriașe, statui vivante, mimi, bufoni, fire show și multe alte surprize, în weekend

În Iulius Town urmează două zile pline de emoție, unde magia poveștilor va fi transmisă…

11 ore ago

CNAIR analizează extinderea Centurii Nord la patru benzi

Deschiderea Centurii Sud a dus la creșterea semnificativă a traficului și pe prima porțiune construită…

12 ore ago

Comunitatea padelului timişorean, în sărbătoare! Sâmbătă seara se premiază cei mai buni jucători ai Campionatului Judeţean

Padelul a format o comunitate deosebită în Timişoara. Medici, antreprenori, studenţi, oameni de afaceri, ingineri,…

15 ore ago

„Piața pe Roți” pornește la drum și ajunge la Ghiroda

  Sâmbătă, cetățenii din Ghiroda sunt așteptați la “Piața pe Roți”, un proiect care aduce…

15 ore ago

La Timișoara va avea loc o nouă ediție a Festivalului La Pas

Primul sfârșit de săptămână al lunii viitoare aduce o nouă ediție a Festivalului LA Pas,…

16 ore ago

Haltere Club invită timişorenii la mişcare!

Proiect deosebit realizat de o echipă de profesionişti cu drag de sport şi sănătate, Haltere…

17 ore ago