Sport

Timişoara învinge Baia Mare şi este prima în clasament cu o etapă rămasă din sezonul regular

Dramatic. Este cuvântul care caracterizează cele întâmplate în derbiul campionatului de rugby. Timişoara a condus, a fost condusă, a tremurat, dar a luptat până la sfârşit pentru o victorie dramatică şi muncită. A fost 13-12 după o confruntare teribilă cu CSM Ştiinţa Baia Mare.

Bănăţenii au început meciul în atac, arătând o formă bună în debutul partidei, în ciuda faptului că au trecut luni bune de la ultima partidă oficială. După o lovitură de pedepasă ratată la milimetru de Gabi Rupanu, de la 40 de metri, tăvălugul bănăţean a adus primul eseu, după mai multe acţiuni în 22-ul advers. Holoia a culcat în cele din urmă balonul în terenul de ţintă advers, iar Rupanu a adus punctele adiţionale, 7-0. La acest scor au început şi maramureşenii să joace, iar până la pauză au reuşit şi ei un eseu, netranformat prin Jason Tomane, 7-5 la pauză.

Partida a continuat cu mult echilibru, cele două combatante încercând să facă greşeli cât mai puţine şi jucând mult cu baloane de urmărire. Danny Mokhoabane a profitat de una din puţineşe greşeli defensive ale gazdelor punctând prin eseu, tranformat de Paul Popoaia, 7-12. Timişorenii s-au aruncat în atac, dar mai întotdeauna le-au lipsit câţiva metri ca să finalizeze prin eseu. În cele din urmă, Daniel Plai a transformat o penalitate pentru 10-12 şi tot decarul violeţilor a adus punctele victoriei, tot printr-o lovitură de pedepasă în penultimul minut. Aşadar, 13-12, dar destul pentru o victorie mare care o duce pe Timişoara în postură de lider al Ligii Naţionale de rugby.

Săptămâna viitoare, SCM USV joacă la Rapid şi are nevoie de victorie pentru a păstra fotoliul de lider şi a avea apoi avantajul terenului propriu în semifinalele campionatului.

Share
Published by
Daniel Neacșu

Recent Posts

A venit din Arad la Timişoara, s-a îmbătat, a făcut scandal şi… a primit a pereche de cătuşe

Un bărbat din Arad a fost încătușat si sancționat de polițiștii locali după ce a…

11 minute ago

Regiunea Vest va avea strategie de adaptare la schimbările climaterice, făcută cu fonduri europene

Un număr de 40 de regiuni și comunități vor participa la un program de 18…

23 de minute ago

Zona Antenelor se transformă total. Vor fi locuințe, birouri și spații comerciale, dar și școli, grădinițe, drumuri și un centru cultural modern/FOTO

Primăria Timișoara a pregătit o nouă strategie pentru una dintre cele mai interesante noi zone…

42 de minute ago

Primul mare test al tandemului Blaga – Pirtea. Va valida Bucureştiul lista de parlamentare a PNL Timiş aşa cum s-a votat la Timişoara?

La începutul lunii martie, prin vot unanim, Comitetul Director Judeţean (CDJ) al PNL decidea că…

49 de minute ago

Traficul feroviar pe ruta Timișoara Nord – Arad e blocat. Un vagon a deraiat

Un incident petrecut în Halta Șagu, din Arad, a blocat circulația feroviară pe ruta Timișoara…

2 ore ago

Arădean scandalagiu, încătușat după ce a sărit pe mașina Poliției Locale la Gara de Nord

Polițiștii locali aflați în patrulare aseară, â în jurul orei 23.30, pe Bdul Republicii, au…

2 ore ago