Politica

Timişorenii Grindeanu şi Simonis, atacuri în rafală la PNL şi Klaus Iohannis. “Paraziţi” şi un “preşedinte cu rânjet metalic”

Timişorenii Sorin Grindeanu şi Alfred Simonis au vorbit în cadrul Congresului PSD, ambii atacându-i foarte dur pe colegii de guvernare din PNL, dar şi pe preşedintele Klaus Iohannis. Grindeanu i-a catalogat pe liberali drept “paraziţi” în timp ce Simonis a spus că românii nu mai vor un preşedinte cu un “rânjet metalic”.

PSD organizează astăzi, la Bucureşti, Congresul în care se alege noua conducere a partidului, dar va fi validată şi candidatura lui Marcel Ciolacu la alegerile prezidenţiale. Congresul s-a transformat în atacuri în rafală la adresa PNL, printre protagonişti fiind şi primvicepreşedintele Sorin Grindeanu şi preşedintele PSD Timiş, Alfred Simonis.

„Trebuie să învăţăm din înfrângerile din 2004, 2009 şi 2014. Noi ştim că am evoluat, am învăţat, că ne-am schimbat, nu mai avem aceleaşi abordări arogante din trecut, dar trebuie să-i convingem şi pe români de asta. (…) Eu nu mai vreau şi cred că nici românii nu mai vor un preşedinte cu un rânjet metalic sau un preşedinte cu muşchiul empatiei atrofiat. Eu nu mai vreau asta, nu mai vreau un preşedinte care să conducă de pe pârtiile de schi sau de pe terenurile de golf, vreau un preşedinte care să se dedice muncii zi de zi. Vreau un președinte modest, căruia să îi pese de oameni”, a spus Simonis.

El l-a ironizat pe prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan, catalogându-l drept „balerin”.

„Vă rog doar să vă uitaţi la balerinul politicii româneşti. De câte ori se întâmplă ceva bun în țara asta, de câte ori se construieşte o autostradă, acesta face spume, este extrem de supărat. Fiecare grimasă a feţei lui exprimă ciuda. Vedem zilele acestea cu pensiile, vedem cât de supărat este. Balerinul este Rareș Bogdan”, a spus Simonis, în aplauzele social-democraților.

Cuvinte şi mai dure la adresa libealilor le-a avut Sorin Grindeanu, primvicepreşledinte PSD şi ministru al Transporturilor.

”Trebuie să ieşim din haosul în care, prin interese meschine, unii încearcă să prăbuşească România.  Este atât de uşor să dărâmi, dar cel mai greu este să construieşti pe baze solide, pe toate palierele societăţii trebuie să ieşim din paradigma unei Românii eşuate. Să aducem cu picioarele pe pământ armatele de ostaşi galbeni care se visează a fi brokeri de putere în România. Se pretind  un fel de roi de  harnic de albine care dau miere, dar de fapt nu fac decât să stea cu mâinile în buzunarele altora. Cel mai bine  se pricep să fure munca altora. Sunt, de fapt, nu nişte albine, sunt de fapt nişte viespi care îşi fac cuibul în casele altora şi încearcă să-i alunge pe locuitorii de drept (…) Aşa-zişi ostaşi care vor să ne facă să credem că sunt providenţial, apostolici şi scriitori de succes, în realitate sunt doar nişte impostori, specialişti în politici parazitare. Ca orice parazit încearcă să-şi ucidă încet, nemilos, cu viclenie, gazda care i-a ţinut în viaţă. Ei vor doar prin nişte tumbe politice, să găsească un alt organism pe care să-l paraziteze. Le transmit şi le transmitem azi cu toţii de aici atât, disperarea de a supravieţui poate duce la uitarea esenţialului şi anume că saltul lor pe care îl încearcă şi acum, poate să fie şi în gol. Să-i ajutăm dragi colegi să-i devoreze pe alţii. Noi ne-am cam săturat, să facă bine să-şi plimbe batistuţele în afara politicii din România”, a spus Sorin Grideanu.

 

 

Share
Published by
Alex Nestor

Recent Posts

Adi Bărar are acum statuie în Parcul Alpinet. Aceasta deschide Aleea Muzicienilor

După trei ani de așteptare, în Parcul Alpinet din Timișoara a fost dezvelită statuia cunoscutului…

11 ore ago

Pensionarii pot beneficia de sprijin pentru obținerea adeverințelor necesare recalculării pensiilor

Cele mai mari probleme pe care pensionarii le au atunci când doresc recalcularea pensiilor, prin…

13 ore ago

Județul Timiș ajută la înlăturarea efectelor inundațiilor din Galați

Prin eforturile celor de la Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență Timiș, Arhiepiscopiei Timișoara și…

14 ore ago

Nou proiect internațional la UPT! De această dată vorbim germană

După cursurile de limbă japoneză, urmează cele de germană. În perioada 17-20 septembrie 2024, Universitatea…

16 ore ago

Spaniolii de la FCC Construcction vor face calea ferată spre Aeroportul Internațional Timișoara

În urma licitației organizate, spaniolii de la FCC Construcction au fost desemnați câștigători ai contractului…

18 ore ago

Copii rătăciți în drum spre casă, când au plecat de la școală! Apelul Poliției Locale

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Siguranța Circulației, aflați în patrulare în zona I.C. Brătianu, au…

20 de ore ago