Politica

Alin Nica vede PNL Timiș la alegerile parlamentare cel mult pe locul trei-patru, la luptă cu AUR

Fostul lider PNL Timiș, Alin Nica, crede că formațiunea politică din care a făcut parte în ultimii 20 de ani, va încheia alegerile parlamentare în județ doar pe locul patru, la concurență cu cei de la AUR. PNL e un dezastru politic în Timiș, spune acesta.

PSD va domina scrutinul, USR îi va urma, iar PNL a ajuns să se lupte cu AUR pentru locul trei, conform actualului președinte al CJT.

Alegerile acestea parlamentare și prezidențiale vor clarifica foarte mult lucrurile din punct de vedere politic, în partidele din România. Pentru următorii 4 ani nu vom mai avea alegeri, iar PNL-ul în momentul de față este într-o groapă foarte adâncă, iar în Timiș e un dezastru total, pentru că va fi la parlamentare, a 3-a sau a 4-a forță politică în județ. Foarte simplu îi văd PSD-ul pe primul loc, văd USR-ul pe locul doi și AUR sau PNL-ul pe locul trei la scorul la alegerile parlamentare, la votul politic și același lucru la candidații pentru prezidențiale”, a declarat Alin Nica.

El spune că aceste calcule nu sunt aleatorii, ci se bazează pe sondaje și pe rezultatele de la locale.
Vă spun chestiunea asta, nu vă spun că așa e percepția mea, ci bazându-mă pe cercetările sociologice la care am avut acces sau pe care le-am comandat inclusiv în campania electorală de la locale și pe anumite predicții pe care le putem face având în vedere și ceea ce se întâmplă la nivel național, respectiv local. Evident că Partidul Național Liberal va trebui să se reformeze la un moment dat după aceste alegeri”, a continuat politicianul.

De ce s-a ajuns în o asemenea situație? Nu e vorba de ”reformarea” permanentă a partidului, ci de o grămadă de decizii proaste.

Nu e vorba de neapărat o reformă, cât de decizii proaste. Pentru că să nu spuneți că decizia pe care a luat-o PNL-ul în primăvară de a schimba, să zicem, strategia electorală, nedând șanse unei construcții care s-a pregătit vreme de 4 ani de zile să fie validată în alegeri, a fost o decizie bună?”, a încheiat Alin Nica.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Check Art Festival revine în Iulius Town: marionete uriașe, statui vivante, mimi, bufoni, fire show și multe alte surprize, în weekend

În Iulius Town urmează două zile pline de emoție, unde magia poveștilor va fi transmisă…

2 ore ago

CNAIR analizează extinderea Centurii Nord la patru benzi

Deschiderea Centurii Sud a dus la creșterea semnificativă a traficului și pe prima porțiune construită…

3 ore ago

Comunitatea padelului timişorean, în sărbătoare! Sâmbătă seara se premiază cei mai buni jucători ai Campionatului Judeţean

Padelul a format o comunitate deosebită în Timişoara. Medici, antreprenori, studenţi, oameni de afaceri, ingineri,…

6 ore ago

„Piața pe Roți” pornește la drum și ajunge la Ghiroda

  Sâmbătă, cetățenii din Ghiroda sunt așteptați la “Piața pe Roți”, un proiect care aduce…

6 ore ago

La Timișoara va avea loc o nouă ediție a Festivalului La Pas

Primul sfârșit de săptămână al lunii viitoare aduce o nouă ediție a Festivalului LA Pas,…

7 ore ago

Haltere Club invită timişorenii la mişcare!

Proiect deosebit realizat de o echipă de profesionişti cu drag de sport şi sănătate, Haltere…

8 ore ago