Caravană Medicală gratuită la Centrul pentru Persoane Vȃrstnice Jimbolia

Sănătatea se numără printre bunurile cele mai de preţ ale oricărei persoane, iar la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Timiş se pune un accent crescut pe oferirea unor condiţii de trai optime persoanelor aflate în centrele rezidenţiale şi pe menţinerea unei stări de sănătate cȃt mai bune.

Printre beneficiarii acestor centre se numără şi 38 de persoane vȃrstnice, aflate în Centrul pentru Persoane Vȃrstnice Jimbolia, vȃrstele lor fiind cuprinse între şi 65 şi 96 de ani. Din păcate, vȃrsta înaintată aduce cu sine şi unele probleme de sănătate, acestea fiind tratate de medicul de familie al beneficiarilor din centru sau, acolo unde este necesar, de medici specialişti din cadrul unităţilor sanitare din Jimbolia sau din Timişoara.

Pornind de la nevoia de a oferi servicii medicale diversificare şi consultaţii gratuite, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Timiş şi Asociaţia Non Profit pentru Anestezie şi Terapie Intensivă „Aurel Mogoşeanu” Timişoara au încheiat o convenţie de colaborare, care presupune organizarea unor caravane medicale în centrele rezidenţiale pentru persoane adulte din cadrul DGASPC Timiş.

Prima caravană medicală a avut loc ieri, 5 septembrie 2024, la Centrul pentru Persoane Vȃrstnice Jimbolia, toţi cei prezenţi în centru beneficiind de o atenţie deosebită şi de investigaţii de specialitate organizate în cadrul cabinetelor organizate ad-hoc de către echipa de medici: ORL, cardiologie, oftalmologie, neurologie, endocrinologie, psihiatrie. Cu empatie, căldură şi înţelegere, cei aproximativ 20 de medici prezenţi au discutat cu fiecare pacient în parte, iar, după fiecare consultaţie, aceştia au primit prescripţii medicale şi indicaţii medicale în aşa fel încȃt să îşi menţină o stare de sănătate cȃt mai bună. De asemenea, pacienţii cu probleme de vedere au primit gratuit ochelari de vedere corespunzători.

„Mulţumim, pe această cale, iniţiatorilor acestei caravane medicale, respectiv domnului Prof. Dr. Dorel Săndesc, inițiator al proiectului caravanelor, președinte de onoare al Asocației Non Profit pentru Anestezie şi Terapie Intensivă „Aurel Mogoşeanu” Timişoara și manager al Spitalului Clinic Județean de Urgență „Pius Brînzeu” din Timișoara şi domnului Conf. Dr. Ovidiu Bedreag, președinte al Asociației, precum şi tuturor medicilor care au fost implicaţi în acţiunea de ieri! Gestul lor este unul deosebit, iar felul în care au relaţionat cu beneficiarii noştri a fost unul exemplar”, a menţionat conducerea DGASPC Timiş.

Share
Published by
Daniel Neacșu

Recent Posts

A venit din Arad la Timişoara, s-a îmbătat, a făcut scandal şi… a primit a pereche de cătuşe

Un bărbat din Arad a fost încătușat si sancționat de polițiștii locali după ce a…

14 minute ago

Regiunea Vest va avea strategie de adaptare la schimbările climaterice, făcută cu fonduri europene

Un număr de 40 de regiuni și comunități vor participa la un program de 18…

26 de minute ago

Zona Antenelor se transformă total. Vor fi locuințe, birouri și spații comerciale, dar și școli, grădinițe, drumuri și un centru cultural modern/FOTO

Primăria Timișoara a pregătit o nouă strategie pentru una dintre cele mai interesante noi zone…

46 de minute ago

Primul mare test al tandemului Blaga – Pirtea. Va valida Bucureştiul lista de parlamentare a PNL Timiş aşa cum s-a votat la Timişoara?

La începutul lunii martie, prin vot unanim, Comitetul Director Judeţean (CDJ) al PNL decidea că…

52 de minute ago

Traficul feroviar pe ruta Timișoara Nord – Arad e blocat. Un vagon a deraiat

Un incident petrecut în Halta Șagu, din Arad, a blocat circulația feroviară pe ruta Timișoara…

2 ore ago

Arădean scandalagiu, încătușat după ce a sărit pe mașina Poliției Locale la Gara de Nord

Polițiștii locali aflați în patrulare aseară, â în jurul orei 23.30, pe Bdul Republicii, au…

2 ore ago