Social

Toamna îşi va face simţită prezenţa. Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni

Temperaturile vor fi uşor mai ridicate decât cele specifice în est şi nord-est şi mai coborâte decît cele normale în vest şi sud-vest, în săptămâna 9 – 16 septembrie. De asemenea, până în 23 septembrie sunt anunţate ploi în toate regiunile.

Ultima săptămână din septembrie şi prima săptămână din octombrie vor fi caracterizate de temperaturi apropiate de cele specifice ale perioadei şi de un regim pluviometric conform celui normal pentru acest interval.

Săptămâna 09.09.2024 – 16.09.2024. Valorile termice vor fi uşor mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în regiunile estice, dar mai ales în cele nord-estice, iar în regiunile vestice şi sud-vestice vor fi mai coborâte decât cele normale. În restul teritoriului temperaturile medii vor fi în general apropiate de cele specifice. Regimul pluviometric va fi excedentar la nivelul întregii ţări, dar mai ales în regiunile vestice şi la munte.

Săptămâna 16.09.2024 – 23.09.2024. Temperaturile medii se vor situa în jurul celor normale pentru acest interval, în cea mai mare parte a ţării, posibil uşor mai coborâte în extremitatea de vest a ţării. Cantităţile de precipitaţii estimate pentru această perioadă vor fi excedentare în toate regiunile.

Săptămâna 23.09.2024 – 30.09.2024. Temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii ţări. Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă, în cea mai mare parte a ţării.

Săptămâna 30.09.2024 – 07.10.2024. Mediile valorilor termice vor în general apropiate de cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantităţile de precipitaţii vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval în toate regiunile.

 

Share
Published by
Daniel Neacșu

Recent Posts

Regiunea Vest va avea strategie de adaptare la schimbările climaterice, făcută cu fonduri europene

Un număr de 40 de regiuni și comunități vor participa la un program de 18…

58 de secunde ago

Zona Antenelor se transformă total. Vor fi locuințe, birouri și spații comerciale, dar și școli, grădinițe, drumuri și un centru cultural modern/FOTO

Primăria Timișoara a pregătit o nouă strategie pentru una dintre cele mai interesante noi zone…

21 de minute ago

Primul mare test al tandemului Blaga – Pirtea. Va valida Bucureştiul lista de parlamentare a PNL Timiş aşa cum s-a votat la Timişoara?

La începutul lunii martie, prin vot unanim, Comitetul Director Judeţean (CDJ) al PNL decidea că…

27 de minute ago

Traficul feroviar pe ruta Timișoara Nord – Arad e blocat. Un vagon a deraiat

Un incident petrecut în Halta Șagu, din Arad, a blocat circulația feroviară pe ruta Timișoara…

O oră ago

Arădean scandalagiu, încătușat după ce a sărit pe mașina Poliției Locale la Gara de Nord

Polițiștii locali aflați în patrulare aseară, â în jurul orei 23.30, pe Bdul Republicii, au…

O oră ago

Toamna aduce la Muzeul Apei un program plin de activități pentru copii și tineri

La Muzeul Apei din Timișoara, copiii și tinerii au pregătite în lunile următoare o serie…

O oră ago