Corpul nou de clădire de la Școala Gimnazială din Calea Șagului e în procedura de recepție a investiției/FOTO

Noul corp de clădire al Școlii Gimnaziale nr. 13, din Calea Șagului, e aproape de deschidere pentru copii. Primăria Timișoara derulează în acest moment operațiunile de recepție a investiției.

Cu un număr de elevi în creștere de la an la an, școala din Calea Șagului avea nevoie de noi spații, iar Primăria a ridicat un nou corp de clădire, cu săli de clasă în care pot învăța aproape 200 de elevi. Odată finalizată recepția, conducerea școlii urmează obținerea avizelor necesare, inclusiv de la Ministerul Educației pentru introducerea în circuitul educațional, iar copiii vor putea studia în clădirea ridicată de la zero.

Avem încă școli foarte solicitate, unde elevii învață și în două schimburi, și rezolvăm problema presiunii fie prin construirea de noi corpuri de clădire, așa cum este cazul la Gimnazială 13, fie prin amenajarea spațiilor care nu erau folosite. Investim foarte mult în infrastructura școlară și ne asigurăm că fiecare copil din Timișoara, fie că merge la o școală din centru, fie la una din cartiere, primește cea mai bună educație. Școala Gimnazială 13 nu mai făcea față numărului mare de elevi, iar cu sprijinul doamnei directoare Sorina Sîrbu și cu înțelegerea părinților, am ajuns în etapa finală, recepția noului corp de clădire. Colaborăm și pentru obținerea tuturor avizelor, astfel încât copiii să intre în noile săli cât mai curând”, a declarat viceprimarul Ruben Lațcău.

Noua clădire are o suprafață construită de 533 mp și șapte săli de clasă dotate cu table inteligente, table magnetice, videoproiectare și mobilier atât pentru elevi, cât și pentru profesori. Investiția a inclus și o nouă sală de sport, care va fi dotată cu o tribună cu 30 de locuri, echipamente pentru gimnastică, baschet și volei, precum și cu mobilier pentru vestiare. Lucrările aferente investiției „Construire corp P+1E la Școala Gimnazială nr. 13 din Timișoara, str. Musicescu nr.14” s-au ridicat la o valoare de 3.908.730 de lei (TVA inclus) și au fost executate de Conpep Drag SRL.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Sondaj INSCOP. Mircea Geoană şi Marcel Ciolacu intră în turul II, Elena Lasconi pe podium. Nicolae Ciucă abia pe locul VI

Potrivit sondajului de opinie realizat de INSCOP Research la comanda Institutului pentru Libertate și Democrație…

19 minute ago

Regiunea Vest va avea strategie de adaptare la schimbările climaterice, făcută cu fonduri europene

Un număr de 40 de regiuni și comunități vor participa la un program de 18…

47 de minute ago

Primul mare test al tandemului Blaga – Pirtea. Va valida Bucureştiul lista de parlamentare a PNL Timiş aşa cum s-a votat la Timişoara?

La începutul lunii martie, prin vot unanim, Comitetul Director Judeţean (CDJ) al PNL decidea că…

O oră ago

Traficul feroviar pe ruta Timișoara Nord – Arad e blocat. Un vagon a deraiat

Un incident petrecut în Halta Șagu, din Arad, a blocat circulația feroviară pe ruta Timișoara…

2 ore ago

Arădean scandalagiu, încătușat după ce a sărit pe mașina Poliției Locale la Gara de Nord

Polițiștii locali aflați în patrulare aseară, â în jurul orei 23.30, pe Bdul Republicii, au…

2 ore ago