Sport

Cursă perfectă pentru cel mai tânăr pilot de viteză în coastă

Cel mai tânăr participant în Campionatul Național de viteză în coastă, Nicolas Benea, în vârstă de numai 16 ani, a făcut o cursă spectaculoasă la Maramureș HillClimb Challenge, acolo unde a câștigat atât la debutanți și juniori, dar și la grupa sa.

Pilotul de la Canova Racing, aflat la primul său sezon, și-a asigurat titlul de campion la debutanți în 2024, dar și titlul de vicecampion la juniori.

„M-am bucurat de fiecare moment din weekend. Eram deja campion la debutanți, așa că am vrut să mă mai împrietenesc cu mașina de concurs, cu tensiunea cursei și cu schimbările care apar. A fost foarte bine, dar nu aș fi reușit fără mentorul meu Lucien Hora, care m-a ghidat în acest sezon”, a spus Benea junior la finalul cursei.

Deși sezonul de viteză în coastă regulat s-a încheiat, Benea junior mai are două curse de disputat, etapele finale de super rally de la București și Mangalia, acolo unde împreună cu tatăl său este momentan pe locul 3 la echipe cu Canova Racing.

Radu Benea a avut și el parte de o etapă foarte bună în Maramureș. Acesta s-a clasat pe locul 3 la Categoria I, dedicată turismelor si pe locul 1 la grupa 1. La bordul unui Ferrari 488 Challenge, timișoreanul a stabilit in prima urcare noul record al turismelor pe traseul Pasul Gutâi, cu un timp de 3:03,215, corectat ulterior în a doua urcare de către Alexandru Pițigoi la bordul unui Porsche 992 GT 3 Cup, care a oprit cronometrul la 3:02,666.

Benea și-a consolidat poziția a treia în clasamentul Categoriei I, cu o etapă înaintea finalei de la Poiana Brașov. Dacă va reuși și acolo să obțină un loc 2, atunci acesta ar fi sigur de titlul de vicecampion la turisme și titlul la Grupa 1, cel mai bun rezultat din carieră.

Share
Published by
Daniel Neacșu

Recent Posts

Arădean scandalagiu, încătușat după ce a sărit pe mașina Poliției Locale la Gara de Nord

Polițiștii locali aflați în patrulare aseară, â în jurul orei 23.30, pe Bdul Republicii, au…

2 minute ago

Toamna aduce la Muzeul Apei un program plin de activități pentru copii și tineri

La Muzeul Apei din Timișoara, copiii și tinerii au pregătite în lunile următoare o serie…

5 minute ago

Începe Săptămâna de inițiere „Bun venit la UVT”. Noii studenți au parte de momente dedicate lor

Universitatea de Vest din Timișoara (UVT) organizează, în perioada 23 - 29 septembrie, Săptămâna de…

15 minute ago

SCM Poli, meci accesibil pe terenul unei nou-promovate

SCM Politehnica Timișoara joacă vineri (21 septembrie), în etapa a IV-a a Ligii Naționale. Alb-violeții…

O oră ago

Programul de lucrări al SDM pentru ziua de 19 septembrie 2024

Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 19.09.2024, unde se vor executa reparaţii…

3 ore ago