Politica

Elena Lasconi, la Timișoara: ”Nu ai de unde să știi dacă vei fi un politician sau un primar bun, important este ce simți că vrei să faci pentru cei din jurul tău”

Elena Lasconi vrea să fie un președinte jucător, dar nu pe modelul Traian Băsescu, ci unul care să fie prezent în ședințele de guvern și ale plenului Parlamentului României. Își dorește să facă reforme profunde în toate domeniile, iar politic, pentru aceste alegeri prezidențiale își propune să acceadă în turul doi, ceea ce va da și un imbold puternic pentru șansele USR în lupta pentru cât mai multe locuri în parlament.

Prezentă la Timișoara, candidata USR la funcția de președinte al României e extrem de optimistă și crede în șansele sale de a se lupta pentru funcția supremă în stat. Este alternativa pe care românii au acum prilejul să o voteze, a spus și Dominic Fritz, șeful filialei USR Timiș, aflat alături de șefa sa de partid.

După zece ani, acum românii au nevoie de un președinte care este alături de oameni, de un  președinte care se la, oarecum, la trântă cu interesele și privilegiile care există în statul român. Acesta este motivul pentru care avem nevoie de un om, care are o experiență bogată de viață, care de patru ani conduce cu succes o primărie importantă din România. Un om care dovedește zi de zi că are această capacitate de a vorbi cu oamenii, care e de partea oamenilor, nu de partea privilegiaților. Acel om e Elena Lasconi”, a vorbit despre colega sa de partid Dominic Fritz.

Restul contracandidaților nu sunt o alternativă adevărată, mai susține primarul Timișoarei.

Oferta electorală de dreapta este extrem de slabă în România. Nicolae Ciucă este sub zece la sută. Domnul Simion și doamna Șoșoacă nu oferă un răspuns la această problemă, domnul Geoană este un fost conducător de PSD, Elena Lasconi este singura care captează această nevoie a României, o alternativă la predarea României la PSD”, a mai spus Fritz.

Nu ai de unde să știi dacă vei fi un politician sau un primar bun, important este ce simți că vrei să faci pentru cei din jurul tău. Mă bucur că sunt la Timișoara. Vreau să le promit. Îmi doresc să facem o reformă profundă în România, pentru că până acum doar am auzit cuvântul reformă. Țin foarte mult și la lupta anticorupție, e foarte multă corupție în toate instituțiile statului. Dacă noi, nu doar de la USR, ci toți oamenii de bună credință, am încerca să depolitizăm instituțiile statului, aceasta nu s-ar întâmpla”, a declarat Lasconi.

Ea a readus în prim plan subiectul ”tăierii” a 300 de locuri de parlamentari, la pachet cu tăierea cheltuielilor bugetare excesive. De asemenea, a vorbit despre regionalizare, despre eliminarea consiliilor județene, de comasarea comunelor sub 2000 de locuitori.

Mizăm pe o reformă pe bune în sănătate, m-am săturat să văd la televizor știri cu oameni care mor arși, care mur datorită incompetenței. Să punem în centrul sistemului de sănătate pacientul și medicul. De asemenea, o reformă în educație, în care în prim plan să fie elevul și profesorul”, spune Lasconi.

Cum se va face aceasta? Prin realizarea unei majorități în parlament, a spus, optimistă, Lasconi. Una greu de obținut, având în vedere actualele procente ale fiecărui partid, dar și ca urmare a deciziei USR de a merge singură în alegeri.

Lasconi a dorit să lămurească și motivul care a dus la această decizie.

La alegeri o să mergem fără alianță, pentru că în urma negocierilor… A fost o decizie grea să mergem așa, pentru că alianțele sunt bune. Dar, au fost multe zile, cu multe discuții, foarte tensionate, și, până la urmă, am stat așa și m-am gândit la două lucruri, la USR ca la familia mea, chiar dacă unii dintre colegii mei nu mă plac, dar asta este, nu trebuie să ne iubim cu toții. Și doi, am stat să mă gândesc, am stat la masă cu orele și discutam despre locuri de parlamentari. Locuri de parlamentari… nu despre un plan comun, nu despre o idee comună. Și atunci ne-am zis că cel mai bine ar fi să mergem pe picioarele noastre și să mergem aliați cu românii dedataaceasta”, a afirmat Lasconi.

Întrebată despre președintele României pe care l-a plăcut cel mai mult, Lasconi a spus că Traian Băsescu, pentru modul de a fi, un președinte jucător, care a lucrat mult în societatea românească.

Odată cu sosirea Elenei Lasconi la Timișoara, aici a fost demarată și campania de strângere de semnături pentru candidatura sa, Dominic Fritz a declarat că se dorește strângerea a 15.000 – 20.000 de semnături.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Programul de lucrări al SDM pentru ziua de 16 septembrie 2024

Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 16.09.2024, unde se vor executa reparaţii…

2 ore ago

Trofeul rămâne în România. Miriam Bulgaru, primul titlu WTA

Miriam Bulgaru a câștigat finala turneului Țiriac Foundation Trophy (WTA 125K) după victoria în fața…

17 ore ago

Primăria Deta montează în oraș pubele inteligente cu GPS, bănci inteligente cu WiFi și face platformă de monitorizare a consumului de curent

Primăria Deta a lansat pe SEAP licitația pentru găsirea unui furnizor în cadrul proiectului „Sisteme…

19 ore ago

Mii de credincioși au fost prezenți la procesiunea cu moaștele Sfântului Iosif cel Nou de la Partoș, de la Catedrala din Timișoara

În ciuda vremii capricioase și reci, mii de credincioși au participat, sâmbătă seara, la procesiunea,…

19 ore ago

O nouă trecere la nivel peste calea ferată din Timiș a beneficiat de modernizare/FOTO

Regionala CFR Timișoara a realizat înlocuirea dalelor din beton aflate la una dintre trecerile la…

20 de ore ago

Pericol de inundații inclusiv în Banat

Dacă în zona Moldovei este dezastru, un cod galben de inundații a fost anunțat și…

20 de ore ago