Elena Lasconi, la Timișoara: ”Nu ai de unde să știi dacă vei fi un politician sau un primar bun, important este ce simți că vrei să faci pentru cei din jurul tău”

Elena Lasconi vrea să fie un președinte jucător, dar nu pe modelul Traian Băsescu, ci unul care să fie prezent în ședințele de guvern și ale plenului Parlamentului României. Își dorește să facă reforme profunde în toate domeniile, iar politic, pentru aceste alegeri prezidențiale își propune să acceadă în turul doi, ceea ce va da și un imbold puternic pentru șansele USR în lupta pentru cât mai multe locuri în parlament.

Prezentă la Timișoara, candidata USR la funcția de președinte al României e extrem de optimistă și crede în șansele sale de a se lupta pentru funcția supremă în stat. Este alternativa pe care românii au acum prilejul să o voteze, a spus și Dominic Fritz, șeful filialei USR Timiș, aflat alături de șefa sa de partid.

După zece ani, acum românii au nevoie de un președinte care este alături de oameni, de un  președinte care se la, oarecum, la trântă cu interesele și privilegiile care există în statul român. Acesta este motivul pentru care avem nevoie de un om, care are o experiență bogată de viață, care de patru ani conduce cu succes o primărie importantă din România. Un om care dovedește zi de zi că are această capacitate de a vorbi cu oamenii, care e de partea oamenilor, nu de partea privilegiaților. Acel om e Elena Lasconi”, a vorbit despre colega sa de partid Dominic Fritz.

Restul contracandidaților nu sunt o alternativă adevărată, mai susține primarul Timișoarei.

Oferta electorală de dreapta este extrem de slabă în România. Nicolae Ciucă este sub zece la sută. Domnul Simion și doamna Șoșoacă nu oferă un răspuns la această problemă, domnul Geoană este un fost conducător de PSD, Elena Lasconi este singura care captează această nevoie a României, o alternativă la predarea României la PSD”, a mai spus Fritz.

Nu ai de unde să știi dacă vei fi un politician sau un primar bun, important este ce simți că vrei să faci pentru cei din jurul tău. Mă bucur că sunt la Timișoara. Vreau să le promit. Îmi doresc să facem o reformă profundă în România, pentru că până acum doar am auzit cuvântul reformă. Țin foarte mult și la lupta anticorupție, e foarte multă corupție în toate instituțiile statului. Dacă noi, nu doar de la USR, ci toți oamenii de bună credință, am încerca să depolitizăm instituțiile statului, aceasta nu s-ar întâmpla”, a declarat Lasconi.

Ea a readus în prim plan subiectul ”tăierii” a 300 de locuri de parlamentari, la pachet cu tăierea cheltuielilor bugetare excesive. De asemenea, a vorbit despre regionalizare, despre eliminarea consiliilor județene, de comasarea comunelor sub 2000 de locuitori.

Mizăm pe o reformă pe bune în sănătate, m-am săturat să văd la televizor știri cu oameni care mor arși, care mur datorită incompetenței. Să punem în centrul sistemului de sănătate pacientul și medicul. De asemenea, o reformă în educație, în care în prim plan să fie elevul și profesorul”, spune Lasconi.

Cum se va face aceasta? Prin realizarea unei majorități în parlament, a spus, optimistă, Lasconi. Una greu de obținut, având în vedere actualele procente ale fiecărui partid, dar și ca urmare a deciziei USR de a merge singură în alegeri.

Lasconi a dorit să lămurească și motivul care a dus la această decizie.

La alegeri o să mergem fără alianță, pentru că în urma negocierilor… A fost o decizie grea să mergem așa, pentru că alianțele sunt bune. Dar, au fost multe zile, cu multe discuții, foarte tensionate, și, până la urmă, am stat așa și m-am gândit la două lucruri, la USR ca la familia mea, chiar dacă unii dintre colegii mei nu mă plac, dar asta este, nu trebuie să ne iubim cu toții. Și doi, am stat să mă gândesc, am stat la masă cu orele și discutam despre locuri de parlamentari. Locuri de parlamentari… nu despre un plan comun, nu despre o idee comună. Și atunci ne-am zis că cel mai bine ar fi să mergem pe picioarele noastre și să mergem aliați cu românii dedataaceasta”, a afirmat Lasconi.

Întrebată despre președintele României pe care l-a plăcut cel mai mult, Lasconi a spus că Traian Băsescu, pentru modul de a fi, un președinte jucător, care a lucrat mult în societatea românească.

Odată cu sosirea Elenei Lasconi la Timișoara, aici a fost demarată și campania de strângere de semnături pentru candidatura sa, Dominic Fritz a declarat că se dorește strângerea a 15.000 – 20.000 de semnături.

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

8 comentarii pentru acest articol

am a spus: (septembrie 7th, 2024 at 20:54 )

Faptul ca vine din partidul cel mai putin compromis pana acum e ok. Dar in rest nu o recomanda nimic, absolut nimic. Carisma zero. Alte skilluri. Sorry, dar nu se vad. De fiecare data cand ma uit la ea vorbind am impresia ca e ca tantica Sarah Palin despre care toti credeau ca o sa rupa pana a ajuns in fata unor oameni care ii puneau intrebari de geografie.

Daniel a spus: (septembrie 7th, 2024 at 21:18 )

Pentru a te putea autoevalua cât mai precis ca nivel de competență într-un anumit domeniu trebuie să ai cunoștințe cat mai aprofundate în acel domeniu. Adică cine nu se poate evalua exact nu stă prea bine nici la cunoștințe. Deci aici Lasconi ne-a spus mai pe ocolite că nu se pricepe dar în ciuda acestui fapt a concurat pentru un post care necesită cunoștințe în mai multe domenii. Pe de altă parte nu e singura mai ales că îi are lângă ea pe maestrul Fritz și vicele său dublu repetent. Observând activitatea acestora nu pot să nu spun că se găsesc o grămadă mai bine pregătiți decât ei dar se pare că electoratul naiv votează actori, clowni și incompetenți astfel că nu e de mirare că la alegerile prezidențiale a primit o gradată astfel de candidați.

Zdreanță a spus: (septembrie 7th, 2024 at 22:04 )

Aha!Un fel de Maia Sandu a României.Programul doamnei cuprinde ideologia băsistă și iohanistă deci impostura continuă doar că la un alt nivel.The next level poate angrena nostalgicii celor aproximativ 20 de ani de succesuri.Alegerile prezidențiale vor fi un fiasco pentru românii de rând și datorită constituției care rămâne în continuare interpretabilă.Ușor,ușor cu candidații actuali riscăm să ajungem o țară cu o populație sub zece milioane de români.Noi votăm,ei ne trimit afară.Dacă cei din anii comunismului interziceau românilor exodul,astăzi prin metode ,,democratice” românii sunt determinați să plece pentru un trai mai bun.Care trai?Hai cu votul!

bianca a spus: (septembrie 8th, 2024 at 01:48 )

@am te-am vazut dupa intalnire la PSD in fata. Iti dadea Ciolacu plata pentru comentariul inapt de mai sus?

Zdreanță a spus: (septembrie 8th, 2024 at 09:40 )

Cred că ai tulburări de vedere asemănător soroșistilor.Ei știu cel mai bine cum stă treaba cu România,ei pot câștiga în fiefuri psd-iste,pnl-iste cu candidați scoși din cutia pandorei (care din păcate nu mai conține speranța).Barna sau Cioloș ce mai fac?Bun venit în minunata lume nouă!

Wanda89 a spus: (septembrie 8th, 2024 at 10:45 )

Dacă USR, propunând o damă, mizează pe un vot masiv din partea surorilor, se înșeală amarnic. Sunt curioasă ce vor spune statisticile de după vot.

Nemo a spus: (septembrie 8th, 2024 at 12:14 )

Ar fi bine dacă postacii consacrați ar stăpâni sensul cuvintelor utilizate, altminteri draga Bianca vor fi considerați analfabeți funcțional, chiar dacă susțin un partid de tipi inteligenti și spălați. Unii din trei ei pe creier!

TM a spus: (septembrie 8th, 2024 at 12:50 )

Jack esti incorigibil. Ma intreb daca ai luat bacalaureatul sau postezi dosr cu vaporii de prenadez in nas de la lipitul de afise.

1 Trackbacks pentru acest articol

”Nu ai de unde să știi dacă vei fi un politician sau un primar bun, important este ce simți că vrei să faci pentru cei din jurul tău” - 📰 newsflash Says:

[…] Citeste continuarea pe debanat.ro […]

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

iuliustown-primark

Politica vezi arhiva Politica

PNL Timiș și-a stabilit candidații pentru alegerile parlamentare. Pirtea și Blaga deschid listele, Bușoi, trimis pe trei

Ziua de miercuri a adus definitivarea listelor de candidați cu care PNL Timiș se va prezenta în toamnă la alegerile pentru Parlamentului României. Nu fără surprize, dar cu candidații așteptați pe primele poziții. Așadar, Vasile Blaga, interimarul pus în fruntea filialei județene PNL Timiș, după demisia lui Alin Nica, care a reprezentat PNL până în...
Citeşte tot articolul Citeste articolul PNL Timiș și-a stabilit candidații pentru alegerile parlamentare. Pirtea și Blaga deschid listele, Bușoi, trimis pe trei
isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Leii din Banat încep noua campanie din campionat la sfârșitul acestei săptămâni

Ultimele zile în care se umblă la retușuri și la integrarea noilor veniți. SCM winsed.swiss Timişoara este gata de un nou campionat. După perioada pregătitoare cu patru victorii și două eșecuri, trupa lui Dragan Petricevic a debutat oficial în Cupa României, unde a obținut o calificare în turul 3 al competiției, după 82-71 cu Steaua....
Citeşte tot articolul Citeste articolul Leii din Banat încep noua campanie din campionat la sfârșitul acestei săptămâni
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

dermaskin-orizontal

Economic vezi arhiva Economic

Primăriile din Regiunea Vest au la dispoziție 52 de milioane de lei pentru investiții în școli și licee

Agenția pentru Dezvoltare Regională are la dispoziție peste 52 de milioane de euro pentru modernizarea școlilor și liceelor de stat, prin Programul Regional Vest. Acum, ghidul de finanțare este în consultare publică. Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest – ADR Vest, Autoritate de Management pentru Programul Regional Vest 2021-2027, a lansat în consultare publică Ghidul solicitantului...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primăriile din Regiunea Vest au la dispoziție 52 de milioane de lei pentru investiții în școli și licee

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Ultimele zile în care se umblă la retușuri și la integrarea noilor veniți. SCM winsed.swiss Timişoara este gata de un nou campionat. După perioada pregătitoare cu patru victorii și două eșecuri, trupa lui Dragan Petricevic a debutat oficial în Cupa României, unde a obținut o calificare în turul 3 al competiției, după 82-71 cu Steaua....
Citeşte tot articolul Citeste articolul Leii din Banat încep noua campanie din campionat la sfârșitul acestei săptămâni
Ziua de 18 septembrie aduce, la Cinema Timiș, o dezbatere extrem de interesantă, despre una dintre cele mai importante zone imobiliare din Timișoara. Primăria, deși nu a anunțat încă evenimentul public, va organiza întâlnirea având ca temă Zona ”Antenelor: din fost spațiu industrial, în cartier modern”. Vorbim de zona care include Iulius Town, acolo au...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Zona din jurul Iulius Town, în dezbatere publică la cinema. Se va discuta despre modul de dezvoltare a acesteia
Primăria Deta a lansat pe SEAP licitația pentru găsirea unui furnizor în cadrul proiectului „Sisteme inteligente de management urban în orașul Deta, județul Timiș”. Iar pentru aceasta are la dispoziție peste 834.000 de lei, fonduri europene. Se caută un furnizor de pubele inteligente cu GPS, bănci cu WiFi și încărcare wireless, dar și pentru diferite...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primăria Deta montează în oraș pubele inteligente cu GPS, bănci inteligente cu WiFi și face platformă de monitorizare a consumului de curent
În ciuda vremii capricioase și reci, mii de credincioși au participat, sâmbătă seara, la procesiunea, de la Catedrala Mitropolitană Timișoara, cu moaștele Sfântului Ierarh Iosif cel Nou de la Partoș. Procesiunea a urmat traseul Catedrală – Podul Traian – Splaiul Tudor Vladimirescu – Podul Mihai Viteazul – Catedrală. La evenimentul religios au participat mii de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Mii de credincioși au fost prezenți la procesiunea cu moaștele Sfântului Iosif cel Nou de la Partoș, de la Catedrala din Timișoara
Regionala CFR Timișoara a realizat înlocuirea dalelor din beton aflate la una dintre trecerile la nivel cu calea ferată dintre Sânandrei și Periam. Au fost montate dale noi care vor oferi confort și siguranță sporită pentru circulația rutieră din zonă. În cursul acestei săptămâni, pe raza SRCF Timișoara, pe linia 222 Sânandrei-Periam, la trecerea la...
Citeşte tot articolul Citeste articolul O nouă trecere la nivel peste calea ferată din Timiș a beneficiat de modernizare/FOTO
Doliu în lumea fotbalului românesc, după decesul lui Gigi Mulțescu, la vârsta de 72 de ani. El fusese internat la urgențe în cursul săptămânii actuale, chinuit de o pneumonie, dar și cu probleme cauzate de accentuarea bolii Alzheimer. Anunțul a fost făcut în social media de către fostul ofițer de presă al „Câinilor Roșii”, Ionel...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Gigi Mulțescu a murit la 72 de ani. Legendă a fotbalului românesc a antrenat și la Timișoara
O etapă a cincea desfășurată sub auspiciul capriciilor vremii, ploaia și în unele cazuri terenurile grele fiind un adversar în plus pentru jucătorii din Liga 4 Timiș. Una peste alta a fost o rundă interesantă și echilibrată, surprizele și golurile nu au lipsit, s-au marcat în medie trei goluri pe partidă, dar s-a înregistrat și...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Liga 4. Lugojul domină „Divizia D” și are 5 din 5
Top