Sport

Leii din Banat încep sezonul în Cupa României

SCM winsed.swiss Timișoara joacă primul meci oficial din noul sezon. Echipa de baschet înfruntă Steaua București, în turul secund al Cupei României.

Această fază a competiției se dispută în manșă unică, iar partida va avea loc joi, 12 septembrie, ora 19.00, la sala Constantin Jude din Timișoara. Meciul se dispută în avans, deoarece la final de săptămână sala este ocupată cu un concurs de dans sportiv.

„Începe sezonul prea repede, mai repede ca niciodată, de fapt. Nu ne plângem de acest aspect, deși ne lipsesc câteva zile de pregătire. Numărul de meciuri de verificare e similar, plus-minus față de sezoanele precedente. Poate mai prindeam undeva încă un meci, să zicem, sau poate două era mai potrivit, dar asta este, mergem înainte. Probabil aveam aceste câteva zile dacă sala nu era ocupată, ca de obicei, pentru că meciul de joi trebuia să aibă loc sâmbătă, în 14”, spune Dragan Petricevic, antrenor principal.

Bucureștenii au jucat deja un meci oficial, în primul tur al Cupei României, de la care gruparea bănăţeană a fost exceptată. Ei au trecut cu 114-45 de CSU ASE Bucuresti. Pe de altă parte, echipa viola a jucat șase partide de verificare în intersezon, cu patru victorii și două insuccese.

„Suntem pregătiți să jucăm cu Steaua, la fel de bine cum sunt pregătite toate echipele la această dată. Nu știm despre Steaua decât ceea ce au legitimat, nici ei nu știu foarte multe despre noi. Așa e întotdeauna la primul meci. Suntem optimiști și sperăm să debutăm în noul sezon cu bine, dar sunt două competiții diferite, Cupa și campionatul. Sunt convins că Steaua vine cu ambiții ridicate, în primul rând prin transferul celor șase jucători străini. Și transferul jucătorilor români, Andrei Mandache, George Blaj Voinescu – să nu uit pe cineva! – demonstrează acest lucru, nu?”, a mai spus Dragan Petricevic.

Timișoara a câștigat cele mai recente cinci dueluri directe cu Steaua, dar cele două formații nu s-au întâlnit în sezonul 2023/2024, pentru că bucureștenii au evoluat în liga secundă.

„Militarii” au promovat în acest an, însă în campionat cele două formații se vor înfrunta abia la 14 decembrie, în etapa a XII-a.

Share
Published by
Daniel Neacșu

Recent Posts

Toamna aduce la Muzeul Apei un program plin de activități pentru copii și tineri

La Muzeul Apei din Timișoara, copiii și tinerii au pregătite în lunile următoare o serie…

2 minute ago

Începe Săptămâna de inițiere „Bun venit la UVT”. Noii studenți au parte de momente dedicate lor

Universitatea de Vest din Timișoara (UVT) organizează, în perioada 23 - 29 septembrie, Săptămâna de…

12 minute ago

SCM Poli, meci accesibil pe terenul unei nou-promovate

SCM Politehnica Timișoara joacă vineri (21 septembrie), în etapa a IV-a a Ligii Naționale. Alb-violeții…

O oră ago

Programul de lucrări al SDM pentru ziua de 19 septembrie 2024

Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 19.09.2024, unde se vor executa reparaţii…

3 ore ago

Check Art Festival revine în Iulius Town: marionete uriașe, statui vivante, mimi, bufoni, fire show și multe alte surprize, în weekend

În Iulius Town urmează două zile pline de emoție, unde magia poveștilor va fi transmisă…

17 ore ago