Sport

Misiune dificilă, pe terenul liderului care are maximum de puncte

CSC Dumbrăviţa joacă în meciul ce va închide etapa a 7-a din Liga 2. Mâine, de la ora 18.30, va evolua pe terenul primei clasate a campionatului, FK Csikszereda. Partida de pe stadionul „Municipal” din Miercurea Ciuc va fi televizat pe Digi Sport și Prima Sport.

Echipa bănăţeană nu a pierdut încă în jocurile disputate pe teren străin în acest sezon, iar în ultimele două etape a obținut victorii cu același scor, 1-0, la CSM Focșani și, acasă, cu FC Bihor. Pe de altă parte, FK Csikszereda este, după șase etape, singura echipă cu punctaj maxim. Ultima divizionară secundă care a reușit să adune 18 puncte după primele șase runde a fost Sportul Studențesc, în ediția 2012/2013, când campionatul era împărțit în două serii geografice.

Antrenorul principal al echipei bănăţene, Cosmin Stan, a vorbit despre aceste aspecte: „Starea de spirit nu poate fi alta decât una bună, după ultimele rezultate. Mergem încrezători spre Miercurea Ciuc. Suntem conștienți că întâlnim o echipă aflată pe val, cea mai bună din campionat până în momentul de față, atât ca rezultate, cât și ca joc. Spun asta pentru că i-am urmărit în mai multe meciuri și chiar aș vrea să îl felicit pe antrenorul lor, Robert Ilyes, pentru acest început bun de campionat și pentru modul cum joacă. Chiar arată un fotbal plăcut cei de la Miercurea Ciuc.

Dar mergem acolo încrezători, prin faptul că și noi suntem într-o perioadă bună. E adevărat, ei au o echipă sudată, matură, cu câțiva jucători foarte buni, pe care îi consider clar de nivelul primei ligi. Aici i-aș numi pe Babati, Anderson, Jebari sau Gal-Andrezly. Dar au și minusuri și încercăm să le speculăm. Odată și odată se vor împiedica, nu cred că vor avea 21 de victorii din 21 posibile. O echipă tot trebuie să îi oprească din seria excelentă pe care o au și sperăm să fim noi cei care îi vom opri”.

În campionatul trecut, cele două echipe s-au întâlnit la Dumbrăvița, în ultima etapă a sezonului regular. A fost 1-1, la 16 martie, după un meci în care echipa noastră a condus din minutul 35, prin golul lui Paulevici, iar oaspeții au egalat în minutul 85, printr-un penalty ușor acordat și transformat de Makrai.

Share
Published by
Daniel Neacșu

Recent Posts

Universitatea de Vest Timișoara pregătește o serie de acțiuni pentru Noaptea Cercetătorilor

Universitatea de Vest din Timișoara derulează o serie de activități specifice în seara zilei de…

O oră ago

Parcarea Modex se închide timp de șase zile

Timp de șase zile, în parcarea Modex, din centrul Timișoarei, nu se va mai parca.…

2 ore ago

Poli şi Rapid joacă un amical vineri, pe stadionul Dan Păltinişanu. Este un duel între old-boys, iar prezenţa spectatorilor, incertă

Echipa de old-boys a Rapidului va întreprinde la finalul acestei săptămâni un turneu cu două…

3 ore ago

Primăria Timișoara vrea să știe câți câini dețin timișorenii acasă

Având ca motiv prevenirea înmulțirii necontrolate a animalelor fără pedigree, Primăria Timișoara vrea să facă…

4 ore ago

Ideea unei piețe volante, ”multiplicată” în zona Gheorghe Lazăr

Consilierii locali timișoreni au aprobat, marți seara, înființarea unei noi piețe volante. Ideea nu este…

4 ore ago