Primăria Timişoara

Municipalitatea timișoreană lansează o campanie de plantare de arbori în tot orașul

Peste două mii de arbori dorește Primăria Timișoara să în sensuri giratorii, parcuri și grădini urbane, precum și pe aliniamentele unor bulevarde mari. Astfel, se lansează un plan amplu de plantări în această toamnă pentru a crește calitatea spațiilor verzi, a reduce impactul prafului din aer și pentru a reduce temperaturile ambientale din timpul verii. 

Campania include plantarea a 2.573 de arbori tineri. 

De la an la an creștem numărul de arbori pe care îi plantăm în tot orașul. Acordăm o atenție specială cartierelor unde e nevoie de mai mult verde. E o campanie în care tot mai mulți timișoreni se implică cu sugestii de zone unde ar trebui să intervenim și mă bucură această grijă pentru infrastructura verde a orașului nostru”, după cum spune primarul Dominic Fritz. 

Speciile de arbori alese sunt în general carpeni, stejari, arțari, frasini și tei. Arborii care vor fi plantați au o circumferință de 14-16 cm la trunchi, ceea ce asigură o dezvoltare rapidă și o integrare optimă în spațiul urban. Alegerea speciilor și a locațiilor de plantare a fost realizată astfel încât să maximizeze impactul pozitiv asupra mediului înconjurător și să îmbunătățească confortul cetățenilor.  

Plantările se vor desfășura în întregul oraș, atât în zona centrală, cât și în cartiere și acoperă un teritoriu larg. Vor fi efectuate plantări în sensurile giratorii de pe Holdelor, Antenei, Grigore Alexandrescu, Baba Dochia și Consiliul Europei. Bulevardele care vor vedea cele mai bogate aliniamente, precum și completări la aliniamentele existente sunt Take Ionescu, Buziașului și Circumvalațiunii. 

Campania va începe în luna octombrie și se va desfășura până la finalul acestui an, pe parcursul perioadei de repaus vegetativ, optimă pentru o bună prindere și dezvoltare a arborilor. Ritmul plantărilor va depinde și de condițiile meteorologice.

Primăria Timișoara își asumă o viziune durabilă și modernă, în care spațiile verzi sunt esențiale pentru protecția sănătății și bunăstării locuitorilor. Plantările din această toamnă fac parte dintr-un plan amplu de împădurire urbană și de regenerare a mediului. În ultimii trei ani au fost plantați 4.000 de arbori în Timișoara, în cadrul campaniilor de plantare ale administrației locale

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Regiunea Vest va avea strategie de adaptare la schimbările climaterice, făcută cu fonduri europene

Un număr de 40 de regiuni și comunități vor participa la un program de 18…

2 minute ago

Zona Antenelor se transformă total. Vor fi locuințe, birouri și spații comerciale, dar și școli, grădinițe, drumuri și un centru cultural modern/FOTO

Primăria Timișoara a pregătit o nouă strategie pentru una dintre cele mai interesante noi zone…

21 de minute ago

Primul mare test al tandemului Blaga – Pirtea. Va valida Bucureştiul lista de parlamentare a PNL Timiş aşa cum s-a votat la Timişoara?

La începutul lunii martie, prin vot unanim, Comitetul Director Judeţean (CDJ) al PNL decidea că…

28 de minute ago

Traficul feroviar pe ruta Timișoara Nord – Arad e blocat. Un vagon a deraiat

Un incident petrecut în Halta Șagu, din Arad, a blocat circulația feroviară pe ruta Timișoara…

O oră ago

Arădean scandalagiu, încătușat după ce a sărit pe mașina Poliției Locale la Gara de Nord

Polițiștii locali aflați în patrulare aseară, â în jurul orei 23.30, pe Bdul Republicii, au…

O oră ago

Toamna aduce la Muzeul Apei un program plin de activități pentru copii și tineri

La Muzeul Apei din Timișoara, copiii și tinerii au pregătite în lunile următoare o serie…

O oră ago