Politica

Alegerea USR de a se merge fără aliați în alegerile naționale, susținută de Fritz: ”Elena Lasconi poate coagula un electorat mai larg decât cel al USR”

Decizia Uniunii Salvați România, de a merge singură în alegerile pentru funcția de președinte și la alegerile parlamentare, este susținută și de Dominic Fritz, liderul filialei Timiș și, acum, și vicepreședinte la nivel național al partidului, dar a fost luată doar după consultarea cu Elena Lasconi, candidatul partidului la funcția supremă în stat. Am încredere în candidatul nostru și în faptul că poate aduce un scor mai bun decât cel măsurat pentru USR, deci să atragă un electorat mai numeros, mai spune Fritz.

Alianța Dreapta Unită nu a fost, neapărat, alegerea cea mai bună, la nivel național s-a obținut la alegerile locale un scor mai mic, iar aceasta se poate să fi fost pentru că electoratul USR să fi dorit un vot mai … clar, spune Fritz. El susține că decizia de a merge înainte fără aliați la aceste alegeri a fost luată împreună de lideri, în partid. Alianțe se pot face după alegeri, e mai corect așa, spune Fritz.

Eu cred că e o decizie pe care am luat-o împreună. Eu am susținut-o pe Elena Lasconi în această propunere. Cred că o explicație pentru că Alianța Dreapta Unită a luat în 9 iunie, la nivel național, un scor mai slab este și că unii alegători ai USR își doresc o claritate mai mare. Cred că, ca și cultură politică, trebuie să avem mai multă încredere în cetățeni, și să facem alianțe, mai degrabă, după alegeri, ca să dăm, de fapt, de ales cetățenilor. Nu vă ascund, un mare motiv pentru mine a fost pentru că am încredere în Elena Lasconi și în capacitatea ei de a coagula un electorat mai mare decât cel al USR, că are capacitatea de a atrage mulți români, chiar și cei care până acum nu au votat cu USR. Nu vreau să o văd acum pe Elena Lasconi negociind poziții și comunitate de presă cu tot felul de partide”, a declarat Dominic Fritz.

Deși la alegerile din vară, pentru consiliile locale, primării și consiliul județean, USR s-a bazat în Timiș pe o largă coaliție de forțe politice, acum se va merge ”solo”. Dar atunci a fost cea mai bună soluție, subliniază liderul filialei, pentru că era cea mai bună pentru a contracara alianța PSD – PNL. Iar acum, la alegerile naționale această alianță nu mai există!

Pentru contextul nostru local, în care PSD și PNL au candidat împreună la locale, era nevoie de o largă coagulare a forțelor de dreapta, de o polarizare. La nivel național nu avem această polarizare, avem o fragmentare a ofertei politice. Cel mai important este ca USR și Lasconi să aibă o voce clară, nu difuză. Încă o dată cred și că electoratul a vrut să ne arătăm mușchii noștri, fără ca aceasta să fie difuză într-o alianță”, a mai subliniat Dominic Fritz.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Programul de lucrări al SDM pentru ziua de 16 septembrie 2024

Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 16.09.2024, unde se vor executa reparaţii…

2 ore ago

Trofeul rămâne în România. Miriam Bulgaru, primul titlu WTA

Miriam Bulgaru a câștigat finala turneului Țiriac Foundation Trophy (WTA 125K) după victoria în fața…

17 ore ago

Primăria Deta montează în oraș pubele inteligente cu GPS, bănci inteligente cu WiFi și face platformă de monitorizare a consumului de curent

Primăria Deta a lansat pe SEAP licitația pentru găsirea unui furnizor în cadrul proiectului „Sisteme…

19 ore ago

Mii de credincioși au fost prezenți la procesiunea cu moaștele Sfântului Iosif cel Nou de la Partoș, de la Catedrala din Timișoara

În ciuda vremii capricioase și reci, mii de credincioși au participat, sâmbătă seara, la procesiunea,…

19 ore ago

O nouă trecere la nivel peste calea ferată din Timiș a beneficiat de modernizare/FOTO

Regionala CFR Timișoara a realizat înlocuirea dalelor din beton aflate la una dintre trecerile la…

20 de ore ago

Pericol de inundații inclusiv în Banat

Dacă în zona Moldovei este dezastru, un cod galben de inundații a fost anunțat și…

20 de ore ago