Administratie

O firmă din Timișoara va reabilita clădirea Liceului Ana Aslan, cu 7,5 milioane de lei

O societate de construcții din Timișoara a câștigat licitația organizată în vederea reabilitării complete a clădirii unde își desfășoară activitatea Liceul Ana Aslan din Timișoara. Lucrările ample sunt finanțate, cu peste șase milioane de lei din PNRR.

Primăria Timișoara a anunțat finalizarea licitației și atribuirea contractului pe fonduri europene pentru reabilitarea termică și modernizarea Colegiului Național „Ana Aslan”. Acesta urmărește reducerea costurilor pentru încălzire și renovarea a 13 săli de clasă, 5 laboratoare, 3 cabinete școlare, a sălii de sport, bibliotecii, laboratorului medical și psihologic.

Contractul a fost atribuit către societatea timișoreană ILA VORHABEN SRL, care a avut oferta cu cel mai bun raport calitate-preț. Valoarea contractului este de 7.548.408 lei (TVA inclus). Investiția este finanțată prin Planul Național Redresare și Reziliență (PNRR) 2020-2026, Componenta C10: Fondul Local, Primăria asigurând cofinanțarea proiectului.

Proiectul Primăriei Timișoara va crește calitatea procesului educational pentru 450 de elevi. Lucrările efective vor dura 12 luni.

După ce săptămâna trecută am atribuit contractul pentru modernizarea celei mai vechi școli din Timișoara, cea din cartierul Fabric, acum ne pregătim să semnăm un nou contract pentru fostul liceu sanitar. Investițiile în educație sunt una din prioritățile noastre”,  a spus primarul Dominic Fritz.

Investiția cuprinde lucrări de izolare termică, înlocuirea tâmplăriei cu una termoizolantă și modernizarea instalațiilor electrice și termice, ceea ce va îmbunătăți eficiența energetică cu 50% și va reduce emisiile de CO2 cu 50%. Modernizarea clădirii începe cu consolidarea necesară, stabilită prin expertiza tehnică, dar va viza și iluminatul și climatizarea sălilor de clasă.

Clădirea actuală a Colegiului Național „Ana Aslan“ va avea parte și de o extindere necesară pentru crearea unei căi suplimentare de evacuare în caz de incendiu, iar demisolul va găzdui stația de pompe și un bazin de apă, speciale pentru urgențe în caz de incendiu.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Primăria vrea să modernizeze mai multe străzi din zona Blașcovici, cu peste 21 de milioane de lei

Suma de 21,5 milioane de lei va fi alocată de Primăria Timișoara pentru reabilitarea și…

1 minut ago

Colectarea gratuită a deșeurilor voluminoase în Zona 0 Ghizela, a județului Timiș, a patra campanie trimestrială organizată de RETIM și ADID Timiș în 2024

RETIM împreună cu ADID Timiș organizează cea de-a patra campanie trimestrială de colectare a deșeurile…

29 de minute ago

Pregătiți de o nouă furtună? „Ashley” va lovi România începând cu Vestul țării. Timișoara va fi afectată

După ce vremea rea adusă de ciclonul islandez Boris a făcut prăpăd în special în…

57 de minute ago

Universitatea de Vest Timișoara pregătește o serie de acțiuni pentru Noaptea Cercetătorilor

Universitatea de Vest din Timișoara derulează o serie de activități specifice în seara zilei de…

4 ore ago

Parcarea Modex se închide timp de șase zile

Timp de șase zile, în parcarea Modex, din centrul Timișoarei, nu se va mai parca.…

5 ore ago