Pe stradă ajung și oameni care nu se mai înțeleg cu propriile familii și se complac în mizerie, refuzând ajutorul. Aceasta este o nouă concluzie a poliţiştilor locali în urma unei noi acțiuni de depistare a cerșetorilor și oamenilor străzii. Printre cei depistaţi în stradă s-a numărat un bărbat de 56 de ani, fost director al unei companii.
Polițiștii locali din cadrul Serviciului Siguranță și Ordine Publică desfășoară în continuare activități de identificare, preluare din stradă și predare către serviciile sociale specializate a persoanelor care apelează la mila publică sau care fac parte din categoria oamenilor străzii.
“Există numeroase situații în care cei care locuiesc pe stradă au venituri sau domiciliu în oraș, cu toate acestea aleg să stea pe stradă, în unele cazuri neexistând posibilitatea de a-i obliga să rămână în centrele sociale. Spre exemplu, o astfel de persoană a fost depistată pe Splaiul Sofocle, în apropierea Podului Modoș. Aici un bărbat de 70 de ani, care are domiciliul în Timișoara, dar care a plecat de acasă în urma unor neînțelegeri cu familia, și-a făcut culcuș, adunând lângă el foarte multe deșeuri. Un alt caz a fost constatat pe Calea Martirilor, unde un bărbat în vârstă de 56 de ani, care prezintă o problemă la membrele inferioare, fiind în scaunul cu rotile, s-a aciuit printre oamenii străzii și refuză orice internare în vreun centru social, dar și să mai ia legătura cu propria familie. Cel în cauză, fost director la o companie în urmă cu câțiva ani, are pensie peste medie, dar preferă să stea pe stradă”, transmite Poliţia Locală
Cele două persoane au refuzat orice sprijin din partea polițiștilor locali privind transportul către centrele specializate în vederea acordării de asistență, dar cu toate acestea polițiștii locali au informat Direcția de Asistență Socială despre situația lor.
Un alt caz constatat chiar la sfârșitul acestei săptămâni este cel al unei femei de 54 de ani, din Mehedinți, care se afla cu foarte multe bagaje lângă centrul social de pe Strada Telegrafului, dar a refuzat să beneficieze de serviciile asistenților sociali. Femeia, care are probleme de natură psihică, a mai fost internată la clinicile din Gătaia și de pe Str. I. Văcărescu. Polițiștii locali au apelat serviciul de ambulanță care a preluat-o spre internare la Clinica de Psihiatrie ”Eduard Pamfil”.
Poliţiştii locali continuă acțiunile de depistare și preluare din stradă a unor astfel de persoane, dar atrage din nou atenția cetățenilor să nu le mai dea bani deoarece în acest fel cerșetorii și oamenii străzii sunt menținuți în stradă, cu atât mai mult cu cât există persoane care fac mai mulți bani din cerșit, dar și persoane care se complac cu această viață mizeră și nu doresc să beneficieze de ajutor. Timișorenii care observă astfel de persoane pot sesiza la Dispeceratul Poliției Locale, la telefonul 0256.968 sau 0256.246.112.
Comanzi, probezi, plătești doar ce păstrezi! O nouă tendință de shopping inteligent și confortabil pentru…
Palatul Administrativ din Timișoara a găzduit o întâlnire la care au participat liderii ADR Vest…
Jumătate dintre utilajele care vor lucra la forarea tunelurilor care vor fi realizate pe porțiunea…
În urma unei investiții a Administrației Bazinale de Apă Banat (ABA Banat), la Oravița au…
La foc automat. Ca în fiecare toamnă, prim-divizionara de volei feminin CSM Lugoj nu prea…
Lansat în 2013 în România, VESSMARY este un concept dedicat evidențierii feminității în toate formele…