Primăria Timişoara

Se apropie termenul final pentru votul acordat de cetățeni în cadrul Bugetului Participativ

Procesul de stabilire a proiectelor propuse de cetățeni pentru a beneficia de bani de la buget, ediția din acest an, se apropie de final. Timișorenii mai au la dispoziție 10 zile pentru a alege prin vot proiecte propuse de alți timișoreni și care vor fi implementate de Primăria Municipiului Timișoara.

Primăria Timișoara ne transmite că entuziasmul pentru inițiativa municipalității continuă să crească, tot mai mulți locuitori implicându-se în a-și promova proiectele din zonă sau prin simplul vot. Dacă în primul an, campania Decidem a înregistrat 6.715 votanți și un total de 19.258 voturi, iar în al doilea an 8.228 votanți și 18.693 voturi, la ediția din acest an, sunt deja 6.491 de votanți și 15.404 voturi.

”Implicarea timișorenilor este esențială pentru a asigura dezvoltarea echitabilă și sustenabilă a orașului prin decizii luate împreună. Proiectele selectate vor fi implementate cu fonduri de la bugetul local, începând cu ianuarie 2025”, transmite primăria.

Bugetul total alocat pentru Bugetarea Participativă 2024 este de 4 milioane de lei, împărțit între diferitele zone ale orașului, cu 500.000 lei alocați fiecărei zone. Proiectele câștigătoare vor fi stabilite în funcție de numărul de voturi primite și de bugetul solicitat, ceea ce înseamnă că, în funcție de buget, într-o zonă pot fi selectate unul sau mai multe proiecte.

Timișorenii mai pot vota proiectele pe care le consideră cele mai potrivite până în 23 septembrie 2024.

Procedura de vot este extrem de simplă. În primul rând accesați adresa de internet https://decidem.primariatm.ro/bp/2024/proiecte , acolo alegeți până la 5 proiecte pe care doriți să le susțineți și accesați pagina dedicată și ulterior apăsați butonul „VOTEAZĂ”.

În cazul în care nu aveți cont, acesta se poate crea rapid folosind numărul de telefon și datele personale. Veți primi un cod de validare prin SMS, iar ulterior veți putea vota până la 5 proiecte, reconectându-vă cu numărul de telefon.

Lista proiectelor propuse poate fi consultată aici.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Programul de lucrări al SDM pentru ziua de 16 septembrie 2024

Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 16.09.2024, unde se vor executa reparaţii…

2 ore ago

Trofeul rămâne în România. Miriam Bulgaru, primul titlu WTA

Miriam Bulgaru a câștigat finala turneului Țiriac Foundation Trophy (WTA 125K) după victoria în fața…

17 ore ago

Primăria Deta montează în oraș pubele inteligente cu GPS, bănci inteligente cu WiFi și face platformă de monitorizare a consumului de curent

Primăria Deta a lansat pe SEAP licitația pentru găsirea unui furnizor în cadrul proiectului „Sisteme…

19 ore ago

Mii de credincioși au fost prezenți la procesiunea cu moaștele Sfântului Iosif cel Nou de la Partoș, de la Catedrala din Timișoara

În ciuda vremii capricioase și reci, mii de credincioși au participat, sâmbătă seara, la procesiunea,…

19 ore ago

O nouă trecere la nivel peste calea ferată din Timiș a beneficiat de modernizare/FOTO

Regionala CFR Timișoara a realizat înlocuirea dalelor din beton aflate la una dintre trecerile la…

20 de ore ago

Pericol de inundații inclusiv în Banat

Dacă în zona Moldovei este dezastru, un cod galben de inundații a fost anunțat și…

20 de ore ago