Consiliul Judeţean Timiş

Se pregătește județul Timiș să reintre în acționariatul Schilift? Primarul Reșiței face declarații surpriză

Consiliul Județean Timiș a renunțat la acțiunile pe care le deținea în cadrul societății care opera instalația de urcare pe pârtia de la Semenic, la vremea la care procedura a avut loc se spunea că autoritățile locale vor să modernizeze instalația, iar administrația timișoreană nu ar avea nimic cu acea investiție din Caraș Severin. Acum, primarul Reșiței, Ioan Popa, spune că ar exista interes pentru a intra din nou în acționariatul societății Schilift din partea viitoarei conduceri a CJT.

În acest moment, proiectul de modernizare are în aprobare de la bugetul de stat o sumă care să acopere 70% din valoarea acestui proiect. Acum, partenerii din proiect, deținătorii Schilift, trebuie să găsească restul de 12 milioane de euro lipsă.

Proiectul Semenic este un proiect de 42 de milioane de euro, am trecut cu el prin Comisia tehnico-economică a Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, urmează să semnăm contractul de finanțare pe 70% din sumă, adică vreo 30 de milioane de euro. Rămâne o sumă descoperită de circa 12 milioane euro, care poate fi accesată printr-un credit. Poate să fie accesată de Primăria Reșița, de un consorțiu, pentru că suntem trei parteneri acolo, Primăria Reșița, Consiliu Județean Caraș-Severin și Primăria Văliug. Operarea acestui domeniu turistic, atunci când el va fi gata, va fi făcută cu siguranță de Schilift SRL, o firmă în care, avem acțiuni mai mult sau mai puțin egale cele trei entități, Primăria Reșița, Consiliul Județean și Primăria Văliug. Cu alte cuvinte, oricare dintre cei trei parteneri poate lua un credit, sau îl putem lua sindicalizat”, a declarat primarul Reșiței, Ioan Popa, după ce proiectul respectiv a fost criticat de un consilier județean cărășean.

Surpriza vine când Popa vorbește despre un eventual nou partener, unul care să revină la Schilift, anume județul Timiș. Turiștii care vin la Semenic provin, în mare parte, din Timișoara și Timiș, spune Popa, care susține că a dialogat cu președintele ales al CJ Timiș, Alfred Simonis.

M-am întâlnit cu deputatul Alfred Simonis, viitorul președinte al Consiliului Județean Timiș, care și-a manifestat dorința de a reintra în această companie Schilift SRL pentru că, nu-i așa, o bună parte dintre cei care vor exploata Zona Turistică Semenic provin din Timișoara și din județele Timiș și Arad. Simonis chiar spunea că nu înțelege cum de au fost atât de naivi încât să iasă din companie, tocmai când zona se dezvoltă”, a mai adăugat Ioan Popa. 

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Timișenii sunt așteptați, în acest weekend, la Kikinda, la Zilele Ludăii

Tradiționalul Festival al Dovleacului de la Kikinda, Serbia, îi așteaptă în vizită pe timișeni, din…

4 ore ago

Iluminatul public va fi extins la ieșirea din Timișoara, pe șoseaua spre Lugoj

Ieșirea rutieră din Timișoara spre Lugoj va fi mai bine iluminată. Primăria Timișoara a semnat…

4 ore ago

Drive Auto Tuning Show sau cum caii putere fac casă bună cu eleganța, stilul și frumusețea

Spre sfârșitul săptămânii, Piața Unirii va fi invadată de mașini ca în filme. Mii de…

6 ore ago

Casa Mal se deschide publicului pentru premiile Beta 2024

Denumită de arhitecții organizatori ai Bienalei de Arhitectură Vila Mal, clădirea rămasă în picioare pe…

7 ore ago

Liberalii timișeni au votat, alături de colegii din întreaga țară, în unanimitate, să îl trimită pe Ciucă în lupta pentru funcția de președinte

Nicolae Ciucă a fost desemnat oficial candidatul PNL la funcția de președinte al României. Filiala…

8 ore ago

Leii din Banat încep noua campanie din campionat la sfârșitul acestei săptămâni

Ultimele zile în care se umblă la retușuri și la integrarea noilor veniți. SCM winsed.swiss…

12 ore ago