Nu vă faceți planuri pentru weekend. Sunteți invitați într-un loc special. Vineri, 20 septembrie, cu începere de la ora 20.00, la Muzeul Satului Bănățean din Timișoara, festivalul Sunscape programează publicului o seară specială de muzică live alături de doi dintre cei mai prolifici artiști de sonorități experimentale din România, Emil Gherasim (Fluidian) și Manuela Marchiș.
Sunscape Festival își propune să crească nivelul de conștientizare al publicului privind Soarele și sistemul nostru solar, Calea Lactee, într-un limbaj artistic și accesibil, dezvoltând sentimentul de apartenență la o comunitate și spiritul civic.
Evenimentul programat pentru seara de vineri la Muzeul Satului Bănățean din Timișoara, aduce în atenția publicului universul creativ al lui Emil Gherasim, compozitor, multi-instrumentist și artist al sunetului cunoscut în peisajul muzical național și internațional prin nenumăratele colaborări cu proiectul său Fluidian. Acesta va susține un concert de muzică exprimentală și improvizație, în care va exprima metaforic Soarele și peisajul sonor al acestuia.
Lucrările sale atent meșteșugite includ elemente electro acustice, muzică electronică, muzică de cameră, muzică de film și teatru, ilustrații muzicale de performance de dans contemporan și muzică ambientală. Muzica sa este personală și meditativă, cu emoții vizuale combinate minimalist cu texturi ale sunetului, bazate pe improvizație.
În deschiderea concertului Fluidian, își va face simțită prezența sonor artista timișoreană Manuela Marchiș, care va prezenta publicului participant o serie de compoziții muzicale proprii, folosind idioglossia, un limbaj care aparține doar celui ce-l vorbește și sunetele ca vehicule pentru transmiterea emoțiilor.
Pe toată durata prestațiilor live ale artiștilor menționați mai sus, Livia Mateiaș, o artistă plastică vizionară din Timișoara, va realiza live, chiar în timpul concertelor, un performance de pictură solară inspirat de spectrul sonor propus de cei doi.
Așadar, sunteți invitați la un eveniment audiovizual unic, în care universul experimental va învălui spațiul mundan într-un soi de vrajă în care visarea și trăirile intense vor palpita în același ritm, în aceeași lume, cu aceeași inimă.
Intrarea la concertul programat vineri, cu începere de la ora 20.00, la Muzeul Satului Bănățean din Timișoara este gratuită, însă se recomandă sosirea la locație din timp fiindcă locurile sunt limitate.
Proiectul face parte din „Programul cultural național Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023” și este finanțat prin programul Timișoara.Next, derulat de Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș, cu sume alocate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Culturii.
Eveniment internațional de succes, desfășurat în Timișoara sub egida institutului de învățământ cu o istorie…
Pe șantierul noului drum care va oferi o legătură nouă pentru Timișoara spre autostrada A1,…
Asociația Verde de Banat a continuat plantarea de copaci la noua perdea forestieră de la…
Ridicarea celei de a patra clădiri din complexul imobiliar Xcity Towers, primul cartier de turnuri…
Începând cu data de 01 ianuarie 2025, intră în vigoare obligația contribuabililor mici de a…
Consiliul Județean Timiș a demarat demersurile în vederea găsirii unei firme sau unui grup de…