Economic

Timișoara devine un nou pol al inovației energetice cu Hexing Europe/FOTO

Timișoara se poziționează ferm pe harta inovației energetice europene odată cu deschiderea noii fabrici Hexing Europe, situată în Giarmata.

O investiție majoră, atât din punct de vedere economic, cât și tehnologic, fabrica Hexing aduce un suflu nou în sectorul energetic din România, combinând expertiza globală cu forța de muncă locală. Deschiderea oficială, programată pentru 10 octombrie 2024, marchează un moment de referință pentru dezvoltarea economică a regiunii și pentru viitorul energiei verzi.

Un pilon educațional și economic pentru regiune

Hexing Europe nu este doar un lider global în soluțiile inteligente de management energetic, ci și un partener educațional important pentru Universitatea Politehnica Timișoara (UPT). Prin colaborarea cu UPT, Hexing investește în formarea viitoarei generații de ingineri, dotând laboratoare și oferind oportunități pentru studenții din regiune de a se implica în proiecte de cercetare și dezvoltare în domeniul energiei.

Investiții strategice pentru economia locală

Cu o investiție totală de peste 15 milioane RON și un ajutor de stat de 4,7 milioane RON, Hexing își propune să transforme Timișoara într-un hub regional de tehnologie. Fabrica va produce soluții de smart metering, invertoare și sisteme de stocare a energiei sub marca LIVOLTEK, produse esențiale pentru tranziția energetică a României.

De asemenea, Hexing își propune să creeze peste 200 de locuri de muncă în următorii doi ani, consolidându-și prezența locală. În prezent, fabrica din Giarmata are 46 de angajați, iar până în 2025, compania preconizează o cifră de afaceri anuală de 25 de milioane de euro.

Soluții tehnologice avansate pentru clienți

Hexing oferă soluții dedicate companiilor de utilități, instalatorilor EPC și consumatorilor industriali și casnici, printre care se numără contoarele inteligente și echipamentele de energie regenerabilă marca LIVOLTEK. Produsele integrate ale Hexing permit monitorizarea în timp real a consumului de energie și contribuie la optimizarea acestuia, oferind totodată soluții all-in-one pentru energie verde. Compania este producatoare de invertoare, baterii, EV chargere si solutii inteligente pentru energie regenerabila. Prezenta Hexing Europe in Romania ofera un avantaj major acestui sector al energie regenerabile prin furnizarea de suport in limba romana, service local si depozit local in Timisoara

În luna octombrie, Hexing va participa la Enlit Europe, un forum de renume , organizat la Milano in Italia in 2024 care abordează întreaga agendă energetică și reunește anual 15,000 de participanți din întreaga lume. Enlit se bucură de o audiență online de peste 170,000 de utilizatori lunar, prin platformele sale digitale. Hexing va prezenta inovațiile dezvoltate la Timișoara, consolidându-și poziția ca lider global în soluțiile energetice inteligente.

Share
Published by
Advertorial

Recent Posts

Deseară se închide circulația rutieră și cea a mijloacelor de transport între Take Ionescu și podul Dacilor

Astăzi, 30 septembrie, începând cu ora 20:00, se va închide circulația rutieră între bulevardul Take…

44 de minute ago

Găsit mort într-o locuință aflată în construcție

Luni dimineață, în jurul orei 10, polițiștii Secției 4 Timișoara au fost sesizați cu privire…

5 ore ago

USR Timiş a strâns peste 17.000 de semnături pentru candidatura Elenei Lasconi la prezidenţiale

USR a strâns peste 17.000 de semnături din tot județul Timiș pentru candidatura Elenei Lasconi…

5 ore ago

Cel mai plurivalent personaj al PNL Timiş, la un nou job. Nicolae Bitea, director la Aeroportul Timişoara

Începând de săptămâna trecută, PNL-istul Nicolae Bitea are un nou loc de muncă. Cel mai…

6 ore ago

Oferiți o șansă animalelor fără stăpân. Va avea loc un nou târg de adopții canine și feline, la Giarmata Vii

”Ajutaţi-ne să îi ajutăm!” este sloganul sub care, la Giarmata Vii, la doar cinci minute…

7 ore ago

Primarul Dominic Fritz avertizează: ”Nu iertăm pe nimeni”

Peste 200 de milioane de lei este suma datorată de contribuabilii persoane fizice și juridice…

7 ore ago