Opinii

Un lucru e clar: pensiile speciale nu sunt produse prin fotosinteză, ci de PSD. Din nou despre nemărginita ipocrizie PSD-istă

Vă spune ceva numele Cristian Deliorga? A lucrat toată viaţa, ca procuror şi judecător, în Constanţa, acolo unde –  secretul lui Polichinelle – se află placa turnantă a corupţiei şi mafiei din România. Ca procuror, n-a prea prins el infractori, că nu era treaba lui, iar ca judecător nu i-a condamnat, că iar nu era în fişa postului. Printre cei achitaţi s-a numărat şi Teo „Şpagoveanu”, arhiepiscopul putinist al Tomisului, într-un dosar de delapidare a fondurilor europene. (Banii europeni sunt dulci şi pentru mărturisitorii Kremlinului.)  

În schimb, Deliorga a fost implicat în mai multe scandaluri, printre care ascunderea unor dosare legate de politicieni (în speţă PSD), numele lui apărând şi în rechizitoriul privind fraudarea unui examen pentru funcţii de conducere în parchete. Potrivit G4Media, în timpul anchetei a plâns în biroul procurorului Lucian Papici. Deliorga a fost şi mare susţinător al Adinei Florea, fosta şefă a Secţiei Speciale de urmărire a procurorilor oneşti. În pofida acestor scandaluri, Deliorga a continuat să aibă funcţii importante în sistemul judiciar. Până în 2019, când drept recompensă, PSD l-a promovat la Curtea Constituţională a României. De ce am amintit de acest individ? Fiindcă anul trecut a avut cea mai mare pensie din România, respectiv peste 800.000 de lei pe an. Adică aproape 70.000 de lei pe lună. De 30 de ori mai mult decât pensia medie din România! Să ne înţelegem, e vorba de pensie specială! Deliorga este exemplul simptomatic al făţărniciei şi colosalei nesimţiri a PSD-ului! Iar ţara e plină de „Deliorgi” de partid.

Nu intru în amănuntele scandalului privind recalcularea pensiilor, doar câteva cuvinte. Am văzut doar cum, în ziua promulgării legii, penibila ministră a Muncii (pe unde naiba găseşte PSD-ul toate specimenele astea?)  rânjea că avem de-a face cu o „mare sărbătoare”. Imediat, liberalii au plătit la greu publicitate pe tot Internetul să se laude că e legea lor. Dar în momentul în care recalculările au ajuns la pensionari, legea le-a explodat în faţă, iar PSD şi PNL îşi reproşează reciproc exact legea cu care se lăudau.

În timpul dezbaterilor pe marginea recalculării pensiilor, am asistat la un derapaj grosier al liderului PSD Sorin Grindeanu la Ghiţă TV. Ei i-a acuzat pe cei din aşa-zisul electorat #Rezist că se opun majorării pensiilor, că n-au părinţi şi s-ar fi născut prin fotosinteză. Nu ştiu dacă există cineva care se opune majorării pensiilor mici din România, fiindcă într-adevăr acestea nu asigură nici minimul de subzistenţă.

Problema reclamată însă de multă lume, nu doar de cei din #Rezsit, e alta. În continuare pensiile mici, chiar şi cele majorate, vor fi tot mici, fiindcă vor fi înghiţite de inflaţie. Inflaţie adusă de PSD prin salariile enorme şi pensiile nesimţite acordate clientelei sale, sutelor de mii de sinecurişti care taie frunze la câini. Inflaţia este adusă de sutele de instituţii ale statului care n-au obectuşl muncii şi nu în ultimul rând de pensiile speciale ale „deliorgilor”.

PSD e acelaşi partid care se face că plânge pe umerii săracilor, în timp ce le fură banii pentru a-i da lui Delioarga sau Toni Greblă, cel care şi-a mărit singur salariul. şi alţii ca ei. PSD face cu pensionarii exact ca un şuţ de cartier, care în timp ce te îmbrăţişează, îţi fură portofelul din buzunar.

PSD vorbeşte de justiţie socială, dar discrepanţa enormă între pensiile mici şi cele speciale tot acest partid a produs-o. Ce justiţie socială e aceea că un individ se pensionează  la 45 dea ani cu o pensie de 20 de ori mare decât a celor pe care îi plânge PSD-ul, iar apoi se angajează cu salarii şi mai mari în structurile guvernamentale ale PSD? Da, acelaşi Deliorga şi şleahta din CCR s-au opus şi desfiinţării pensiilor speciale şi creşterii vârstei de pensionare şi intezicerii cumului pensie-salariu, Cu totala binecuvântare a PSD, partid care a fost implicat în guvernare în 28 din cei 34 ani scurşi de la revoluţie. Partid care tot timpul şi-a obţinut voturile de la pătura săracă a populaţiei, pe care inteţionat a lăsat-o pauperă, aruncându-i din când în când câte „o sută de lei” precum Ceuşescu în 21 decembrie 89..

Şi, cel mai important, în tot scandalul recalculării pensiilor, singurii mulţumiţi sunt pensionarii speciali. „Deliorgilor” li se indexează tot timpul pensiile nesimţite, ultima dată cu 20%. Adică doar indexarea face cât vreo zece pensii ale amărâţilor pe care PSD-iştii îi plâng cu lacrimile celor mai uriaşi crocodili din lume.

Share
Published by
Ino Ardelean

Recent Posts

Timișenii sunt așteptați, în acest weekend, la Kikinda, la Zilele Ludăii

Tradiționalul Festival al Dovleacului de la Kikinda, Serbia, îi așteaptă în vizită pe timișeni, din…

4 ore ago

Iluminatul public va fi extins la ieșirea din Timișoara, pe șoseaua spre Lugoj

Ieșirea rutieră din Timișoara spre Lugoj va fi mai bine iluminată. Primăria Timișoara a semnat…

4 ore ago

Drive Auto Tuning Show sau cum caii putere fac casă bună cu eleganța, stilul și frumusețea

Spre sfârșitul săptămânii, Piața Unirii va fi invadată de mașini ca în filme. Mii de…

6 ore ago

Casa Mal se deschide publicului pentru premiile Beta 2024

Denumită de arhitecții organizatori ai Bienalei de Arhitectură Vila Mal, clădirea rămasă în picioare pe…

8 ore ago

Liberalii timișeni au votat, alături de colegii din întreaga țară, în unanimitate, să îl trimită pe Ciucă în lupta pentru funcția de președinte

Nicolae Ciucă a fost desemnat oficial candidatul PNL la funcția de președinte al României. Filiala…

8 ore ago

Leii din Banat încep noua campanie din campionat la sfârșitul acestei săptămâni

Ultimele zile în care se umblă la retușuri și la integrarea noilor veniți. SCM winsed.swiss…

12 ore ago