Primăria Timişoara

Acuzații grave, de hărțuire a angajaților, la adresa Primăriei Timișoara. Instituția spune că există regulament și nu sunt plângeri

Sindicatul Liber al Salariaților din Primăria Municipiului Timișoara și din Serviciile Publice Aflate în Subordinea Consiliului Local Al Municipiului Timișoara lansează o serie de acuzații dure la adresa conducerii instituției în cadrul căreia își desfășoară activitatea membrii organizației. Conform sindicatului, mai mulți angajați ar fi fost supuși hărțuirii la locul de muncă.

Acuzațiile lansate se referă la hărțuire pe criterii de sex și morală. De asemenea, cei de la sindicat mai spun că nu a fost creat un cadru unitar și coerent care să prevină asemenea situații.

Observând numeroasele sesizări ale membrilor noștri de sindicat privind situații de hărțuire la locul de muncă, am constatat că la nivelul autorității publice locale UAT Municipiul Timișoara nu sunt respectate prevederile Hotărârii Guvernului nr. 970 din data de 12 octombrie 2023 pentru aprobarea Metodologiei privind prevenirea și combaterea hărțuirii pe criteriul de sex, precum și a hărțuirii morale la locul de muncă, respectiv nu a fost îndeplinită obligația creării și implementării unui cadru unitar și coerent în ceea ce privește prevenirea, combaterea și gestionarea situațiilor de hărțuire morală la locul de muncă, în termenul legal de 6 luni de la data intrării în vigoare a Ghidului privind prevenirea și combaterea hărțuirii pe criteriul de sex, precum și a hărțuirii morale la locul de muncă.”, a anunțat Sindicatul PMT.

Conducerea primăriei nu a luat toate măsurile ca astfel de cazuri să nu apară, se mai spune în notificarea trimisă de sindicat spre liderii instituției.

Deși aveți obligația legală de a aplica o politică de toleranță zero pentru hărțuirea morală la locul de muncă, de a trata cu seriozitate și promptitudine toate incidentele, de a investiga toate acuzațiile de hărțuire, și finalmente, de a asigura un mediu sigur pentru toți angajații, apreciem că la nivelul autorității publice locale conduse de dumneavoastră ați încurajat crearea unui mediu de lucru intimidant, ostil, degradant, umilitor și ofensator”, mai transmit cei din sindicat, sub semnătura președintelui Tiberiu Negrei.

Cei de la Primăria Timișoara precizează, la solicitarea debanat.ro, că încă din luna noiembrie a anului trecut există în cadrul instituției un ”Regulament privind prevenirea și combaterea hărțurii pe criteriul de sex, precum și a hărțuirii morale la locul de muncă”. De asemenea, ni s-a precizat că de la adoptarea regulamentului, la nivelul primăriei nu a fost înregistrat nicio plângere pe această temă.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Fetele de la Lugoj, meci european pe teren propriu

Prim-divizionara de volei feminin CSM Lugoj are programat la mijlocul acestei săptămâni un joc european…

10 minute ago

Primăria Timișoara vrea să închirieze șapte spatii comerciale bine situate. Fără farmacii (parțial), jocuri de noroc sau haine second hand

Primăria Timișoara anunță că vrea să lanseze o licitație cu strigare pentru închirierea a 7…

18 minute ago

UPT a participat în Germania la un eveniment important marca E³UDRES²

Împreună pentru un viitor mai bun. Universitatea Politehnica Timișoara, membru activ al Alianței Universităților Europene…

2 ore ago

Conferință extraordinară la Timișoara: Viitorul sănătății – Convergența dintre medicină și tehnologie

17 octombrie este data în care Timișoara va deveni din nou capitala medicii românești odată…

3 ore ago

Primăria Timișoara caută voluntari pentru numărat câinii din gospodării

Primăria Timișoara merge înainte cu ideea de a număra câinii existenți în gospodăriile oamenilor. Împreună…

4 ore ago

Studenții de la Asistență Socială au sărbătorit Ziua Europeană de Luptă Împotriva Traficului de Persoane

Studenții din anul întâi de la Departamentul de Asistență Socială din Facultatea de Sociologie și…

5 ore ago