Primăria Timişoara

Primăria Timișoara vrea să închirieze șapte spatii comerciale bine situate. Fără farmacii (parțial), jocuri de noroc sau haine second hand

Primăria Timișoara anunță că vrea să lanseze o licitație cu strigare pentru închirierea a 7 spații comerciale. Instituția știe că face licitația, dar nu știe când va avea loc. Deocamdată inițiativa mai are de trecut și de un vot al Consiliului Local. 

Conform unui proiect al municipalității, șapte spații comerciale aflate în cartierele istorice Cetate și Fabric ar urma să fie scoase la licitație pentru închiriere de către Primăria Timișoara, pentru o perioadă de cinci ani. Aici apare și prima deosebire față de practica de acum, când (aproape) toate contractele de închiriere se semnează la primărie pe durata unui an.

Proiectul de hotărâre a fost publicat pe site-ul Municipiului Timișoara și va fi supus votului Consiliului Local. Odată aprobat, data licitației va fi anunțată în timp util pentru a oferi ofertanților o perioadă de minim 20 de zile pentru depunere. Licitația cu strigare va fi deschisă, iar oferta câștigătoare va fi cea cu cel mai bun preț.

Timișoara nu poate avea cartiere istorice vibrante fără antreprenori și firme care muncesc zilnic să ofere servicii sau produse de calitate. În acest moment avem mai multe spații pe care vrem să le valorificăm și căutăm operatori serioși, să vină, să liciteze și să dea acestor imobile un nou suflu. Ne vom asigura de o procedură transparentă și corectă”, anunță primarul Dominic Fritz.

Pot să participe orice persoană juridică (persoane fizice autorizate, asociații familiale sau întreprinderi individuale) interesată să desfășoare activități comerciale în zona centrală.

Spațiile disponibile, cu prețurile de pornire a licitației, sunt situate pe: str. Alba Iulia nr. 2, parter, în suprafață de 89 mp – 13,3 euro/mp/lună; str. Alba Iulia nr. 2, parter, în suprafață de 38,74 mp – 13,3 euro/mp/lună; Piața Victoriei nr. 1/B, SAD 6, parter, în suprafață de 128,76 mp – 13,30 euro/mp/lună; str. Augustin Pacha nr. 1, SAD 6, parter, în suprafață de 145,1 mp – 9,63 euro/mp/lună; str. Emanuel Ungureanu nr. 5, SAD 1, parter și subsol, în suprafață de 226,33 mp – 9,2 euro/mp/lună,

str. Dacilor nr. 13, SAD 1, parter în suprafață de 92,41 mp – 10,64 euro/mp/lună; str. Ștefan cel Mare nr. 33, parter, în suprafață de 21 mp – 9 euro/mp/lună.

În aceste locații vor putea fi desfășurate diverse activități comerciale sau de servicii, cu excepția celor de tip vânzare de produse second-hand, jocuri de noroc, amanet și schimb valutar. În plus, pentru cele cinci spații din cartierul Cetate este exclusă funcțiunea de farmacie, iar pentru spațiile de pe str. Alba Iulia nr. 2 nu se permite funcțiunea de bar/restaurant.

Ofertele trebuie să includă și o garanție de participare, echivalentă cu două luni de chirie. Valoarea de piață a spațiilor a fost evaluată de o firmă specializată, contractată de administrația locală, APPRAISAL & VALUATION S.A.

În cazul în care licitația pentru un spațiu nu primește cel puțin două oferte calificate, Primăria Timișoara va relua procedura, conform legii.

 

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Acuzații grave, de hărțuire a angajaților, la adresa Primăriei Timișoara. Instituția spune că există regulament și nu sunt plângeri

Sindicatul Liber al Salariaților din Primăria Municipiului Timișoara și din Serviciile Publice Aflate în Subordinea…

54 de minute ago

UPT a participat în Germania la un eveniment important marca E³UDRES²

Împreună pentru un viitor mai bun. Universitatea Politehnica Timișoara, membru activ al Alianței Universităților Europene…

2 ore ago

Conferință extraordinară la Timișoara: Viitorul sănătății – Convergența dintre medicină și tehnologie

17 octombrie este data în care Timișoara va deveni din nou capitala medicii românești odată…

2 ore ago

Primăria Timișoara caută voluntari pentru numărat câinii din gospodării

Primăria Timișoara merge înainte cu ideea de a număra câinii existenți în gospodăriile oamenilor. Împreună…

4 ore ago

Studenții de la Asistență Socială au sărbătorit Ziua Europeană de Luptă Împotriva Traficului de Persoane

Studenții din anul întâi de la Departamentul de Asistență Socială din Facultatea de Sociologie și…

4 ore ago

Interes enorm pentru ridicarea noului stadion al Timișoarei. Șapte asocieri cu peste 80 de firme au depus oferte

Licitația lansată de Compania Națională de Investiții pentru stabilirea firmei care se va ocupa de…

5 ore ago