Politica

Alin Nica despre susţinerea lui Mircea Geoană: „Trebuie să duc cei 109 mii de votanţi ai mei într-un proiect câştigător”

Deşi încă membru al formaţiunii Forţa Dreptei, preşedintele în exerciţiu al CJ Timiş, Alin Nica, nu îl va susţine pe Ludovic Orban la alegerile prezidenţiale, ci pe Mircea Geoană. Cu toate că are doar cuvinte de laudă despre Orban, Nica afirmă că a ales Geoană, fiind convins că este un proiect câştigător pentru cei 109.000 de timişeni care l-au votat pe 9 iunie. Nica nu s-a decis dacă va candida la alegerile parlamentare pentru partidul lui Geoană.

Încă preşedintele CJ Timiş, Alin Nica, afirmă că a ales să-l susţină pe Mircea Geoană, fiindcă este singurul care îl poate bate pe candidatul PSD, Marcel Ciolacu, pe acesta din urmă văzându-l sigur în turul II.

„Dintre toţi candidaţii, Mircea Geoană are cea mai mare expertiză pentru funcţia de preşedinte, având în vedere experienţa şi instituţiile unde a lucrat. Are o foarte bună pregătire diplomatică şi este respectat în întreaga lume. Sunt convins că este cel mai potrivit perntru funcţia de preşedinte dintre toţi candidaţii cu şanse. Dacă ne uităm la ceilalţi, la Ciolacu vedem Hayssam, despre Ciucă n-are rost să vorbesc, iar la Elena Lasconi, recunosc că la început mi-a plăcut, dar a intrat în derizoriu cu unele apariţii”, a declarat Nica pentru deBanat.

Încă membru al Forţei Dreptei, Nica spune că Ludovic Orban este cel mai bun politiciann dintre toţi candidaţii, dar a intrat pre târziu în cursă pentru a mai avea şanse. De unde şi susţinerea pentru Geoană.

„O să intru în aceastră campanie electorală cu toate energiile. Trebuie să duc cei 109 mii de votanţi ai mei într-un proiect câştigător. E o datorie pentru mine”, a mai spus Nica, referindu-se la voturile primite la alegerile locale, atunci când a candidat la preşedinţia CJ Timiş.

Pe de altă parte Nica a afirmat că nu s-a decis dacă va candida la alegerile parlamentare pentru Partidul România în Acţiune, formaţiunae care şi-a anunţat oficial sprijinul pentru Geoană. El a spus că dintre susţinătorii lui Geoană din Timişoara, unii vor candida la parlamentare, în timp ce alţii vor rămâne să activeze în fundaţia „România renaşte”.

Printre susţinătorii lui Geoană din Timişoara se numără fostul senator PDL Gheorghe David, fosta directoare a Asociaţiei TM21, medicul Anda Pescariu ş.a.

Share
Published by
Alex Nestor

Recent Posts

Frumusețea și eleganța femeii Belle Epoque vor fi prezentate într-o expoziție MNaB Timișoara

O nouă expoziție de excepție, care va cuprinde piese din mai multe colecții, va fi…

6 secunde ago

Cosmin Şandru: “Protocolul, cel puțin neinspirat, cu PSD la Consiliul Județean Timiș, trebuie denunțat cât mai repede.”

Deputatul PNL Cosmin Şandru afirmă că este cazul ca în Timiș liberalii să demareze negocieri…

22 de minute ago

Carduri de transport public false, propuse pentru cumpărare la Timișoara. Imaginea primarului e folosită în reclama înșelătoare

Societatea de Transport Public Timișoara avertizează că pe internet au apărut tentative de înșelare a…

O oră ago

Emoții europene. CSM Lugoj debutează în Challenge Cup

Prim-divizionara de volei CSM Lugoj nici nu a apucat să se bucure de victoria de…

2 ore ago

“Singurul candidat care poate să joace o festă sistemului de putere din România este Elena Lasconi.” Interviu cu Cătălin Drulă (II)

Continuăm cu a doua partea a interviului cu Cătălin Drulă, fost preşedinte al USR şi…

2 ore ago

Raoul Trifan: “Șoșoacă trebuia bătută la vot. Era cel mai eficient mod de a respinge propaganda Rusiei”

Senatorul USR de Timiş, Raoul Trifan, afirmă că Diana Şoşoacă trebuia bătută la vot, iar…

3 ore ago