Sport

Campionii revin pe teren! Un nou duel cu rivala din Baia Mare, de această dată în Cupă

SCM USV Timişoara ia startul și în Cupa României la rugby. Leii înfruntă CSM Știința Baia Mare, într-o reeditare a finalei de campionat.

Partida va avea loc sâmbătă, 26 octombrie, de la ora 11.00, pe stadionul Gheorghe Rășcanu din Timișoara. Jocul contează pentru etapa a doua din faza grupelor.

Cele două formații fac parte din Grupa B, unde bănăţenii au stat în prima etapă, când Știința a învins Rapid București, cu 33-9, la Baia Mare. Se joacă un singur tur (adică trei etape), iar primele două clasate se califică în semifinale. Echipa care termină pe primul loc va disputa penultimul act pe teren propriu, cu a doua clasată din Grupa A (unde evoluează Dinamo, Steaua și RC Gura Humorului).

Cele două echipe s-au întâlnit de trei ori în acest an, în campionat, iar echipa viola a învins de fiecare dată. Ultimele două succese, însă, au fost la un singur punct diferență: 38-21 (în Baia Mare), 13-12 (la Timișoara) și 22-21 (la București, în finala campionatului).

„Ne așteaptă un meci foarte greu cu Baia Mare. Bănuiesc că vor veni foarte montați și dornici de victorie, dar trebuie să dovedim că suntem campioni și că nu degeaba am ridicat trofeul. Știu că ar fi a patra victorie din patru partide cu ei, dar nu ne concentrăm în mod special să batem Baia Mare, ci ne concentrăm să ridicăm trofee”, a spus polivalentul jucător al echipei, Kemal Altînok.

Lovitura simbolică de start va fi oferită de fostul rugbist Marcel Nistor. Dublu medaliat cu bronz în tricoul Timișoarei, Nistor are și patru meciuri la naționala României.

Share
Published by
Daniel Neacșu

Recent Posts

Astăzi e sărbătoarea Sfântului Dumitru, făcătorul de minuni

Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, izvorâtorul de mir și făcătorul de minuni din Tesalonic, este prăznuit…

44 de secunde ago

Liga 3. Rezultate surprinzătoare în ultima etapă a turului

Primele clasate s-au împiedicat neașteptat în ultima rundă a turului regular. Periam a pierdut pe…

31 de minute ago

Întâlnire de suflet. Fost decan al Facultății de Automatică și Calculatoare la de la UPT a revenit din Canada pentru o conferință

Departamentul de Calculatoare și Tehnologia Informației din cadrul Facultății de Automatică și Calculatoare a UPT…

44 de minute ago

Urmează cea mai lungă noapte a anului, România trece la ora de iarnă

Trecerea la ora de iarnă în 2024 se va face în noaptea dintre sâmbătă (26…

2 ore ago

Programul de lucrări al SDM în ziua de 26 octombrie 2024

Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 26.10.2024, unde se vor executa reparaţii…

2 ore ago

Sondaj INSCOP. Românii cred că Mircea Geoană este cel mai bine pregătit candidat la prezidenţiale, iar George Simion cel mai slab pregătit

Potrivit Barometrului LIBERTATEA-INSCOP, realizat de INSCOP Research la comanda cotidianului Libertatea în perioada 11-18 octombrie…

17 ore ago