Sănătate

Conferință extraordinară la Timișoara: Viitorul sănătății – Convergența dintre medicină și tehnologie

17 octombrie este data în care Timișoara va deveni din nou capitala medicii românești odată cu desfășurarea unei conferințe importante. Este vorba despre „Viitorul sănătății: Convergența dintre medicină și tehnologie”, o dezbatere despre modul cum noile tehnologii influențează domeniul medical.

Evenimentul reunește experți din domeniul medical și tehnologic pentru a dezbate impactul tehnologiilor precum Inteligența Artificială și Big Data asupra sănătății. Temele de discuție includ digitalizarea sistemului de sănătate, securitatea cibernetică și utilizarea noilor tehnologii în diagnosticare și tratamente personalizate. Participarea este gratuită, iar cei interesați se pot înscrie online până la ocuparea locurilor disponibile. cesta este al doilea eveniment din seria Agenda România 4.0 și promovează dezvoltarea în educație, sănătate, economie și infrastructură prin tehnologii inovative.

Press Cluster – Asociația Clusterul Presei și al Creatorilor de Conținut din România, prima asociație de tip ”cluster” din mass-media românească și Digitalio, singura platformă de știri și dezbateri dedicate digitalizării și mediului de business IT din România, în parteneriat cu SSMT (Societatea Studenților în Medicina din Timișoara), AGERPRES – Agenția Națională de Presă și Spitalul Clinic Județean de Urgență ”Pius Brînzeu” Timișoara, prin Centrul OncoGen – Centrul de terapii genice și celulare în tratarea cancerului sunt organizatorii acestei prestigioase conferințe.

Câteva zeci de reprezentanți ai mediului academic, profesori și studenți, reprezentanți ai instituțiilor publice și ai mediului de business, vor surprinde tematici precum: Digitalizarea sistemului de
sănătate din România; Securitatea cibernetică în contextul amenințărilor cibernetice asupra infrastructurii medicale; Utilizarea noilor tehnologii în practica medicală și domeniile conexe. Se va dezbate despre diagnosticarea cu ajutorul AI, Big Data în cercetarea medicală și dezvoltarea de noi tratamente, despre felul în care Inteligența Artificială poate să ajute în optimizarea fluxurilor operaționale din spitale și clinici, despre modul cum A.I. poate îmbunătăți accesul la îngrijiri medicale, dar și despre impactul noilor tehnologii asupra îngrijirii pacienților și al interacțiunii medic-pacient.

Dezbaterea face parte din seria Agenda România 4.0, evenimente itinerante, organizate împreună cu universitățile din țară, companiile interesate și organizațiile catalizator, și își propune să dea voce mediului academic și celui de business pentru a dezbate viitorul unor domenii cheie de dezvoltare a României, precum educația, sănătatea, infrastructura etc., punând accentul pe implicațiile noilor tehnologii asupra acestora.

Printre speakerii din cadrul evenimentului se vor număra:
Alexandru Rogobete – Secretar de Stat la Ministerul Sănătății;
Dragoș Cristian Vlad – Președintele Autorității pentru Digitalizarea României;
Alexandru Costache – Președintele Asociației Medici pentru România;
Dorel Săndesc – Directorul Spitalului Clinic Județean de Urgență Timișoara;
Virgil Paunescu – Directorul OncoGen;
Florin Drăgan – Rectorul Universității Politehnica Timișoara;
Cristian Oancea – Prorectorul Universității de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara;
Florin Feticu – șeful direcției 112 din cadrul Serviciului de Telecomunicații Speciale;
Marilena Ianculescu – șef al Departamentului “Comunicații, Aplicații și Sisteme Digitale” din cadrul Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare în Informatică – ICI București;
Mihai Constantinescu – Manager Securitate Cibernetică la Direcția Inovare, Cercetare, Dezvoltare Servicii și Proprietate Intelectuală din cadrul DNSC – Directoratul Național de Securitate Cibernetică;
Mihai Mocanu – consilier al ministrului Cercetării, Inovării și Digitalizării;
Ioan Codrea – Managing Partner al InfiniLink;
Adina Wanda Fiat – co-fondator și CEO al MediNav;
Emil Ștețco – Co-fondator & CEO Zetta Cloud;
David Burcovschi – CEO Hypen;
Elena Anca Paraschiv – șef serviciu “Modelare, Simulare, Optimizare” și cercetător științific în cadrul Laboratorului de Inteligență Artificială al Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare în Informatică – ICI București.

Conferința Viitorul sănătății: Convergența dintre medicină și tehnologie se desfășoară la centrul OncoGen din Timișoara și începe la ora 9.00, în data de 17 octombrie. Participarea este gratuită, în limita locurilor disponibile. Cei interesați încă se mai pot înscrie la adresa: https://forms.gle/EVmXiCpaPkBikR3E9

Share
Published by
Daniel Neacșu

Recent Posts

Primăria Timișoara caută voluntari pentru numărat câinii din gospodării

Primăria Timișoara merge înainte cu ideea de a număra câinii existenți în gospodăriile oamenilor. Împreună…

2 ore ago

Studenții de la Asistență Socială au sărbătorit Ziua Europeană de Luptă Împotriva Traficului de Persoane

Studenții din anul întâi de la Departamentul de Asistență Socială din Facultatea de Sociologie și…

2 ore ago

Interes enorm pentru ridicarea noului stadion al Timișoarei. Șapte asocieri cu peste 80 de firme au depus oferte

Licitația lansată de Compania Națională de Investiții pentru stabilirea firmei care se va ocupa de…

2 ore ago

Mirul, lacrimile şi patriotarzii. Degringolada continuă în PNL

Indiscutabil, PNL aduce tot mai mult cu un boxer groggy. Există însă o diferenţă între…

3 ore ago

Programul de lucrări al SDM în ziua de 15 octombrie 2024

Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 15.10.2024, unde se vor executa reparaţii…

5 ore ago

SCM USV Timișoara dă nouă jucători la selecționatele naționale

Pauza dintre prima și cea de-a doua etapă din Cupa României este dedicată reprezentativelor naționale.…

17 ore ago