Consiliul Judeţean Timiş

Consiliul Județean Timiș cere părerea cetățenilor pe două proiecte de hotărâre

Stabilirea prețurilor medii ale unor produse agricole și majorarea cu rata inflației a taxelor de interes județean vor fi supuse votului consilierilor județeni. Dar, până atunci, proiectele sunt în dezbatere publică.

Consiliul Județean Timiș a lansat în data de 08.10.2024, în transparență decizională, conform Legii nr. 52/2003, trei proiecte de hotărâri.

Primul dintre ele face referire la aprobarea prețurilor medii ale unor produse agricole pentru anul fiscal 2025. Acestea sunt luate în calcul la stabilirea venitului net anual din cedarea folosinţei bunurilor, iar valoarea lor se face ținând cont și de propunerile transmise de Direcţia pentru Agricultură Judeţeană Timiș. Documentația poate fi consultată pe pagina de internet a instituției, în Monitorul Oficial al Județului Timiș, la adresa: https://www.cjtimis.ro/wp-content/uploads/2020/07/Preturi-medii-produse-agricole-2025.pdf

Un alt proiect de hotărâre se referă la propunerea de aprobare a taxelor locale de interes județean pentru anul fiscal 2025, respectiv includerea majorării lor cu rata inflației, precum și la anumite categorii de taxe noi care vor putea fi introduse. În acest caz, documentația se regăsește la adresa: https://www.cjtimis.ro/wp-content/uploads/2020/07/Taxe-locale-2025.pdf

De asemenea, în transparență decizională se află și proiectul de hotărâre privind aprobarea tarifelor de interes județean și a prețurilor de pornire la licitații pentru anul fiscal 2025. Se preconizează o indexare cu indicele prețurilor de consum, conform datelor furnizate de Institutul Național de Statistică pentru perioada august 2023 – august 2024. Documentația completă este disponibilă la adresa: https://www.cjtimis.ro/wp-content/uploads/2020/07/Tarife-judetene-2025.pdf

Toate cele trei documentații pot fi consultate și la sediul Consiliului Județean Timiș, Revoluției din 1989 nr. 17, Timișoara.

Timișenii sunt așteptați să vină cu propuneri, sugestii, opinii cu valoare de recomandare privind proiectele de acte normative supuse procedurii de transparență decizională până la data de 18.10.2024, ca mesaj în format electronic la adresa de e-mail cornelia.paraipan@cjtimis.ro, prin poștă, pe adresa Consiliul Județean Timiș, cât și la sediul instituției, la Registratură, menționând, pentru fiecare, denumirea proiectului la care se face referire.

Există și posibilitatea organizării unei întâlniri în care să se dezbată public proiectele de act normativ, în cazul în care acest lucru este cerut în scris de către o asociație legal constituită sau de către o altă autoritate sau instituție publică până la data de 18.10.2022.

 

Share
Published by
Marcel Hoster
Tags: cjtproiecte

Recent Posts

Un nou pas spre deschiderea punctului de frontieră de la Triplex Confinium. Timișul are un nou drum național

La finalul lunii octombrie a anului trecut, Guvernul României aproba memorandumul semnat de Sorin Grindeanu,…

12 minute ago

Studenții de la Asistență Socială s-au întâlnit, la Timișoara, cu angajatorii din sectorul public

Departamentul de Asistență Socială din cadrul Facultății de Sociologie și Psihologie de la Universitatea de…

18 minute ago

Constructorul clujean se poate apuca de lucrările de finalizare a noului drum de legătură Timișoara – A1/FOTO

Firma care a contestat și, în final, câștigat, licitația pentru realizarea lucrărilor neefectuate de fostul…

O oră ago

Incendiu devastator în Coşteiu! O persoană şi-a pierdut viaţa

Miercuri, 9 octombrie, în jurul orei 05:00, pompierii lugojeni au fost solicitați să intervină pentru…

2 ore ago

Dragoste cu năbădăi. Două tinere s-au luat la bătaie pentru un iubit comun, fiind oprite de poliţiştii locali

Două tinere care s-au luat la bătaie ”din dragoste” în zona Badea Cârțan, au fost…

2 ore ago

Prea târziu. Abia când i-a afectat direct, PNL-iştii au avut revelaţia slugărniciei CCR în faţa PSD?

A fost nevoie ca ipochimenii din Curtea Constituţională să o scoată pe Diana Şoşoacă din…

3 ore ago