Sport

CSU Poli, implicată în promovarea sportului în școli. S-a încheiat faza județeană a campionatului interșcolar de baschet

Echipele a cinci licee din Timișoara au luat parte la faza județeană a competiției de baschet din cadrul proiectului „Tri-Sport Challenge: Campionatul Interșcolar de Volei, Baschet și Handbal”. Întrecerea a fost câștigată de elevele Liceului Teoretic „Nikolas Lenau” care, astfel, vor reprezenta Timișul la faza regională a Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar.

Competiția de baschet din cadrul proiectului „Tri-Sport Challenge: Campionatul Interșcolar de Volei, Baschet și Handbal” a reprezentat faza județeană a Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar, la care au luat parte echipele de la Liceul „CD Loga” Timișoara, Colegiul Național Bănățean, Liceul Teoretic „Grigore Moisil” Timișoara, Liceul Teoretic „Nikolas Lenau” Timișoara și Colegiul Național Pedagogic „Carmen Sylva” din Timișoara. Competiția s-a desfășurat miercuri, 16 octombrie, în sala Liceului Energetic „Regele Ferdinand I” și a fost câștigată de Liceul Teoretic „Nikolas Lenau”, după o finală cu Liceul Teoretic „Grigore Moisil”. La finalul zilei a avut loc festivitatea de premiere.

La competiție a asistat și Dan Ionescu, coordonatorul secției de baschet a Politehnicii Timișoara, ocazie cu care, alături de câteva dintre sportivele pe care le antrenează, a premiat echipele competitoare. A vorbit despre importanța promovării sportului și a competițiilor sportive în rândul elevilor. „Ele sunt foarte binevenite, spun eu. Pe lângă faptul că există o competiție între licee, poate fi și un ajutor în selecția pe care pot să o aibă colegii de la cluburile sportive școlare”. Echipa de baschet feminin a Politehnicii Timișoara tocmai ce a început un nou sezon în Liga I, iar „majoritatea sunt timișorence, au trecut deja în faza studențească, nu mai sunt liceene. Mai așteptăm să ne completăm loturile și în anii viitori. Așa cum știm, Universitatea Politehnica Timișoara este, probabil, cel mai mare brand din zona de vest”, a adăugat Dan Ionescu.

Întrecerea a fost organizată în premieră prin implicarea Clubului Sportiv Universitar Politehnica Timișoara, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Timiș.

„Am avut ca obiectiv implicarea în comunitate a Universității Politehnica Timișoara prin CSU Poli și, unde era mai nimerit, decât în mediul preuniversitar. Sperăm ca aceste fete să se apropie de universitate și de clubul sportiv în special. Vreau să mulțumesc și Inspectoratului Școlar Județean Timiș, care ne-a permis să fim alături de ei și, bineînțeles, Centrului de Proiecte al Municipiului Timișoara, care ne-a finanțat, fără de care nu era posibil desfășurare în aceste condiții a acestei etape de Olimpiadă a Sportului Școlar”, a spus Adrian Tal, directorul CSU Politehnica Timișoara.

Pe lângă baschet, Tri-Sport Challenge mai înseamnă handbal și volei.

Share
Published by
Daniel Neacșu

Recent Posts

SCM Poli, deplasare lungă și dificilă la Vaslui

SCM Politehnica Timișoara începe cea de-a doua jumătate a turului din Liga Zimbrilor cu o…

10 ore ago

Zilele Carierei de la UPT au început cu mult entuziam și interes/FOTO

Un eveniment mult așteptat de tineri a început în forță. Cantina Universității Politehnica Timișoara s-a…

13 ore ago

Concurs inedit la Muzeul Banatului. Tortul Doboș bate ciocolata Dubai!

O tradiție culinară veche de 140 de ani a învins, într-un sondaj inedit, realizat de…

15 ore ago

Aproape 1500 de mașini ridicate, deoarece „bizonii” au blocat circulația

Atenție unde staționați cu autovehiculele! 1458 de mașini ridicate de polițiștii locali din zona pietonală,…

16 ore ago

Forța Dreptei Timiș merge la parlamentare cu gânduri mari. 13 candidați la Camera Deputaților, 6 la Senat

Forța Dreptei Timiș abordează alegerile parlamentare din Timiș cu mult curaj. Partidul a depus la…

17 ore ago