Primăria Timişoara

Municipalitatea timișoreană așteaptă cererile celor interesați să comercializeze produse specifice Zilei Tuturor Sfinților, pe 1 noiembrie

Solicitanții care doresc să desfășoare activități de comerț stradal cu produse pentru comemorările de 1 noiembrie pot depune cereri între 21 și 24 octombrie, la sediul Primăriei Municipiului Timișoara, camera 12, ghișeele 8-9.

Cei care doresc prestarea comerțului de produse specifice acestei zile au nevoie să completeze o Cerere tip (se obține de la ghișeu) și să atașeze copia actului de identitate sau copie după actele de firmă (CUI și certificat constatator obținut de la ORC cu activități desfășurate în afara sediului social sau la beneficiari).

Costurile pentru ocuparea domeniului public sunt în număr de trei: Taxa de autorizare – 83 de lei; Cost imprimat – 7 lei; Taxa ocupare domeniu public – 2 lei/mp/zi. Taxele se plătesc la momentul depunerii cererilor și nu se returnează. Acestea se aplică pentru perioada 30.10.2024 – 1.11.2024. Fiecare solicitant (persoană fizică sau juridică) primește o singură locație, cu o suprafață de 2 mp.

Locațiile disponibile sunt trotuarele din fața cimitirelor din Timișoara: Cimitir Calea Buziașului; Cimitir Stuparilor; Cimitir Calea Lipovei; Cimitir str. Ovidiu Balea; Cimitir Fabric/ str. Mătăsarilor; Cimitir Ghiroda/ str. Cometei.

Comercianții au obligația de a avea la ei următoarele documente: Avizul pentru activitățile de comerț stradal; Dovada achitării taxei de ocupare domeniu public, în original; Actul de identitate.

Vânzătorii trebuie să mențină curățenia în zona de activitate, altfel riscă retragerea avizului. Cedarea amplasamentului către altcineva este sancționată și duce la retragerea avizului.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

La Timișoara ar putea fi deschisă o nouă firmă cu activitate în domeniul microelectronicii. Se discută despre ajutor de stat

Timișoara poate deveni un important pol în domeniul microelectronicii, spune senatorul PSD de Timiș, Eugen…

11 minute ago

Weekend plin la Festivalul Taifas!

Festivalul de film și cultură balcanică Taifas continuă la Timișoara cu un weekend plin de…

3 ore ago

Se reia circulația tramvaielor pe Calea Stan Vidrighin

Primăria Timișoara anunță că de sâmbătă, de la ora 13, se va relua circulația, tramvaielor…

3 ore ago

25 de ani de educație digitală în UPT

Zile de sărbătoare la Poli. Zeci de generații de absolvenți la ID și IFR, în…

3 ore ago

Timișoara pe ritmuri de folk și rock la un festival dedicat în primul rând chitarelor! Vor cânta nume mari ale scenei românești

Timișoara găzduiește un eveniment unic dedicat publicului care apreciază muzica folk-rock și pasionaților de chitară…

3 ore ago

Meciurile tari pentru CSM Lugoj continuă. Fetele merg în București pentru derbiul rundei a III-a

După ce au eliminat din Europa campioana Cehiei - Selmy Brno, prim-divizionara de volei feminin…

4 ore ago