Politica

La Timișoara ar putea fi deschisă o nouă firmă cu activitate în domeniul microelectronicii. Se discută despre ajutor de stat

Timișoara poate deveni un important pol în domeniul microelectronicii, spune senatorul PSD de Timiș, Eugen Dogariu. El a prezentat un amplu program de dezvoltare economică a României pentru perioada următoare, iar, ca parte a acestuia, pentru orașul de pe Bega ar fi în discuții o importantă investiție în domeniul amintit.

Între două companii din domeniul microelectronicii și statul român există discuții referitoare la modul în care România ar putea susține dezvoltarea unei asemenea investiții. Desigur vorbim de un ajutor de stat. Programul de dezvoltare este unul amplu, care ar presupune alocarea a până la două miliarde de euro și include numeroase domenii de activitate, de la materii prime, la materiale de construcții și diferite domenii industriale.

Revenind la Timișoara, aici ar putea fi semnat acordul pentru deschiderea unei noi companii în domeniul microelectronicii, spune social-democratul.

„Suntem într-o economie de piață, în care investițiile vin acolo unde sunt oferite condițiile cele mai bune. Este dificil să spun că, în următorii doi sau trei ani, Timișoara sau județul Timiș vor atrage o anumită industrie, dar potențialul este aici. (…) În ce privește Timișoara, există o preocupare deosebită pentru industria microelectronică și vom vedea probabil în următoarele zile semnarea și discutarea unor parteneriate între sectorul public și privat, pentru că este cea mai bună soluție de a dezvolta industria românească.”, a spus, vineri Dogariu.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Weekend plin la Festivalul Taifas!

Festivalul de film și cultură balcanică Taifas continuă la Timișoara cu un weekend plin de…

3 ore ago

Se reia circulația tramvaielor pe Calea Stan Vidrighin

Primăria Timișoara anunță că de sâmbătă, de la ora 13, se va relua circulația, tramvaielor…

3 ore ago

25 de ani de educație digitală în UPT

Zile de sărbătoare la Poli. Zeci de generații de absolvenți la ID și IFR, în…

3 ore ago

Timișoara pe ritmuri de folk și rock la un festival dedicat în primul rând chitarelor! Vor cânta nume mari ale scenei românești

Timișoara găzduiește un eveniment unic dedicat publicului care apreciază muzica folk-rock și pasionaților de chitară…

3 ore ago

Meciurile tari pentru CSM Lugoj continuă. Fetele merg în București pentru derbiul rundei a III-a

După ce au eliminat din Europa campioana Cehiei - Selmy Brno, prim-divizionara de volei feminin…

4 ore ago

Vremea va rămâne mai rece decât cea specifică perioadei. Vezi când temperaturile revin la normal

Meteorologii estimează că temperaturile vor fi mai coborâte decât cele normale pentru această perioadă la…

5 ore ago