Primăria Timișoara descoperit un nou imobil din zona zero a orașului unde ar fi fost efectuate lucrări fără autorizație. Instituția a depus plângere penală împotriva proprietarului vilei de pe bulevardul Loga, nr. 24, pentru ample lucrări nelegale, efectuate fără autorizație, care ar afecta inclusiv structura de rezistență a clădirii, a anunțat PMT.
Municipalitatea timișoreană a descoperit un nou loc cu probleme în sectorul imobiliar, unul care, se pare, are impact în rândul cetățenilor. Plângerea depusă este a șaptea dintr-o serie de asemenea acțiuni ale municipalității.
Imobilul vizat acum de plângere face parte din Zona Construită Protejată și a suferit numeroase intervenții fără respectarea autorizației de construire, spun cei de la primărie.
”Deși a fost autorizată extinderea pe înălțime în limita amprentei demisolului, proprietarul vilei Loga 24 a intervenit după bunul plac, cu desființări de pereți interiori la toate nivelurile clădirii, desființări de planșee, refaceri de zidărie și turnări plăci de beton”, anunță cei de la PMT.
Conform aceleiași surse, ”pentru lucrările executate de familia care deține zeci de imobile istorice pe bulevardul Loga și în Timișoara, nu există nicio dispoziție de șantier, nicio autorizație de construire pentru modificarea temei inițiale autorizate și niciun acord al Direcției Județene pentru Cultură Timiș. Mai mult, nu a fost realizată o expertiză tehnică de specialitate privind efectele lucrărilor asupra structurii de rezistență”.
Plngerea la instanță cere oprirea lucrărilor pe toată durata cercetării penale.
„Zona bulevardului Loga are deja o tristă faimă pentru numeroasele ilegalități făcute în ultimii 30 de ani cu vile istorice. Ne folosim de toate pârghiile legale pe care le avem pentru a proteja patrimoniul orașului. Transmitem un semnal clar că nu mai închidem ochii la ce se întâmplă nici în această zonă, nici în restul orașului. Contez pe sprijinul celorlalte instituții abilitate ale statului în această luptă pentru demnitatea Timișoarei. Sper să primească faptașii pedeapsa maximă pentru fapta penală de mutilare a patrimoniului”, a fost declarația primarului Dominic Fritz pe această temă.
Potrivit legii, executarea de lucrări cu nerespectarea prevederilor autorizației de construire, constituie infracțiune și se sancționează cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă.
Lansat în 2013 în România, VESSMARY este un concept dedicat evidențierii feminității în toate formele…
Școala Gimnazială Nr. 30 Timișoara a găzduit sâmbătă, 16 noiembrie, a XI-a ediție a concursului…
Direcția de Evidență a Persoanelor Timișoara a anunțat că va avea program special cu ocazia…
O porțiune din Calea Urseni, care se află în administrarea comunei Giroc, ar urma să…
Direcția de Drumuri și Poduri Timișoara anunță că în perioada 19 noiembrie – 20 decembrie,…
Universitatea de Vest Timișoara a organizat, la București, în perioada 11-13 noiembrie, a treia ediție a…