Primăria Timişoara

Primăria a descoperit o nouă vilă unde s-ar realiza intervenții neautorizate. A fost depusă plângere penală/FOTO

Primăria Timișoara descoperit un nou imobil din zona zero a orașului unde ar fi fost efectuate lucrări fără autorizație. Instituția a depus plângere penală împotriva proprietarului vilei de pe bulevardul Loga, nr. 24, pentru ample lucrări nelegale, efectuate fără autorizație, care ar afecta inclusiv structura de rezistență a clădirii, a anunțat PMT.

Municipalitatea timișoreană a descoperit un nou loc cu probleme în sectorul imobiliar, unul care, se pare, are impact în rândul cetățenilor. Plângerea depusă este a șaptea dintr-o serie de asemenea acțiuni ale municipalității.

Imobilul vizat acum de plângere face parte din Zona Construită Protejată și a suferit numeroase intervenții fără respectarea autorizației de construire, spun cei de la primărie.

Deși a fost autorizată extinderea pe înălțime în limita amprentei demisolului, proprietarul vilei Loga 24 a intervenit după bunul plac, cu desființări de pereți interiori la toate nivelurile clădirii, desființări de planșee, refaceri de zidărie și turnări plăci de beton”, anunță cei de la PMT.

Conform aceleiași surse, ”pentru lucrările executate de familia care deține zeci de imobile istorice pe bulevardul Loga și în Timișoara, nu există nicio dispoziție de șantier, nicio autorizație de construire pentru modificarea temei inițiale autorizate și niciun acord al Direcției Județene pentru Cultură Timiș. Mai mult, nu a fost realizată o expertiză tehnică de specialitate privind efectele lucrărilor asupra structurii de rezistență”.

Plngerea la instanță cere oprirea lucrărilor pe toată durata cercetării penale.

Zona bulevardului Loga are deja o tristă faimă pentru numeroasele ilegalități făcute în ultimii 30 de ani cu vile istorice. Ne folosim de toate pârghiile legale pe care le avem pentru a proteja patrimoniul orașului. Transmitem un semnal clar că nu mai închidem ochii la ce se întâmplă nici în această zonă, nici în restul orașului. Contez pe sprijinul celorlalte instituții abilitate ale statului în această luptă pentru demnitatea Timișoarei. Sper să primească faptașii pedeapsa maximă pentru fapta penală de mutilare a patrimoniului”, a fost declarația primarului Dominic Fritz pe această temă.

Potrivit legii, executarea de lucrări cu nerespectarea prevederilor autorizației de construire, constituie infracțiune și se sancționează cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Proiectul autostrăzii Timișoara – Moravița, pe repede înainte. Data limită pentru depunerea ofertelor pe lotul 2 e 4 noiembrie

Data limită pentru depunerea ofertelor la licitația necesară construcției lotului 2 al  autostrăzii Timișoara –…

31 de minute ago

UPT inovează din nou și lansează programul de masterat în Calcul Cuantic

Prestigiu, profesionalism, inovație. Având tradiția primului calculator construit într-o instituție de învățământ superior din România…

37 de minute ago

Prefectul de Timiș e supărat pentru lipsa unui primar: ”Situația de la Lugoj este inacceptabilă”

Lugojul, rămas din nou fără primar, îl face nemulțumit pe prefectul de Timiș, Mihai Ritivoiu.…

57 de minute ago

Partide, liste, candidaţi. Cine ar putea fi noii parlamentari de Timiş

În general, la alegerile parlamentare se votează partidul şi mai puţin omul. Lucru care s-a…

3 ore ago

DesFacerea Lumii, expoziția artiștilor Anca Benera și Arnold Estefan, eveniment marca Art Encounters, ajunge în premieră la Timișoara

Fundația Art Encounters prezintă publicului expoziția duo-ului artistic Anca Benera și Arnold Estefán, DesFacerea Lumii,…

3 ore ago

Schimbare de program la centrul de colectare a deșeurilor din Moşniţa Nouă

Primăria Moşniţa Nouă anunţă o modificare a programului la centrul de colectare a deșeurilor.  Astfel,…

4 ore ago