Economic

Regiunea Vest va beneficia de experiența Luxemburgului în domeniul inovării

Viitoarea Agenție de Regională de Inovare, care va fi înființată de ADR Vest, va beneficia de experiența dobândită de organizația similară din Luxemburg. Luxinovation va oferi noii entități experiența sa în domeniu.

Regiunea Vest din România va beneficia de expertiză în domeniul inovării, în urma unui protocol încheiat astăzi între Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest și Luxinnovation GIE – Agenția Națională de Inovare din Luxemburg.

Luxinnovation GIE va contribui cu transfer de cunoștințe pentru înființarea de către ADR Vest a Agenției Regionale de Inovare și, ulterior, pentru consolidarea activității acesteia.

Memorandumul mai prevede schimbul de experiență privind soluțiile digitale și instrumentele utilizate de Luxinnovation în cadrul inteligenței de piață, organizarea de conferințe, forumuri, ateliere de lucru și alte activități legate de inovare.

În plus, companiile românești și cele luxemburgheze vor fi încurajate să colaboreze, prin partajarea informațiilor despre posibile domenii de interes comun. Protocolul propune introducerea firmelor din Vestul țării în ecosistemul luxemburghez: organizații de transfer de cercetare, universitate, incubatoare, parteneri de cooperare, industrie etc.

Colaborarea noastră va contribui semnificativ la dezvoltarea unui ecosistem regional de inovare care să aducă beneficii reale companiilor din Regiunea Vest. Prin accesul la expertiza și bunele practici ale Luxinnovation, vom reuși să punem bazele Agenției Regionale de Inovare, un proiect esențial pentru stimularea competitivității și sustenabilității economiei regionale. Această cooperare deschide noi oportunități pentru IMM-uri și startup-uri, pentru că va facilita schimbul de idei și crearea de parteneriate strategice între companiile din cele două țări”, a declarat Sorin Maxim, directorul ADR Vest.

Bazele colaborării dintre ADR Vest și Agenția de Inovare din Luxemburg au fost puse la începutul acestui an, atunci când Sorin Maxim a prezentat oamenilor de afaceri din Luxemburg principalele oportunități de investiții în Regiunea Vest, în cadrul unui eveniment organizat de Camera de Comerț a Luxemburgului și Ambasada României în Luxemburg.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

The Stig sau casca domnului Kovacs

Suntem concetățeni în acest frumos oraș Timișoara cu dl. Kovacs. Nu cu oricare domn Kovacs,…

2 ore ago

Tehnică de epilare de ultimă generație la L’architect du Beaute! Un aparat de înaltă performanță, în premieră la Timișoara

L’architect du beaute continuă să fie un adevărat „trandsetter” în domeniul frumuseții în Vestul țării!…

2 ore ago

La Muzeul Național al Banatului Timișoara se va deschide o expoziție dedicată tradițiilor bihorene

Tradițiile bihorene, regăsite în număr mare și în Banat, vor putea fi descoperite de vizitatori…

2 ore ago

Programul de lucrări al SDM în ziua de 2 octombrie 2024

Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 02.10.2024, unde se vor executa reparaţii…

3 ore ago

Savurează toamna: Rețete delicioase cu legume şi fructe proaspete de sezon

Legumele şi fructele sunt întotdeauna o idee bună când vine vorba de alimentaţia ta. Acestea…

16 ore ago

La Timișoara are loc StorySeed – Festival de Storytelling și Învățare Experiențială, Ediția a doua

Timișoara va găzdui cea de a doua ediție StorySeed, un festival dedicat Artei Povestirii (Storytelling),…

16 ore ago