Economic

Fuziune în domeniul automotive cu impact la Timișoara. Două societăți germane își unesc forțele

Două importante societăți din domeniul automotive au anunțat finalizarea procedurii de fuziune. Sediul din România al uneia dintre cele două se află la Timișoara.

Compania germană Schaeffler a anunțat că a finalizat cu succes fuziunea cu Vitesco Technologies Group AG („Vitesco”) care a fost anunțată acum aproape un an. Fuziunea Vitesco în Schaeffler a intrat în vigoare din 1 octombrie, odată cu înregistrarea finală a fuziunii în registrul comercial al Schaeffler.

În anul 2019, Divizia Powertrain Continental a devenit Vitesco Technologies. Compania Vitesco Technologies reunește întregul spectru de expertiză tehnologică Continental Drivetrain. Deschis în 15 septembrie 2021, centrul din Timișoara a fost sediul central al Vitesco Technologies Romania.

”Prin fuziunea cu Vitesco, Schaeffler își întărește poziția ca unul dintre cei mai importanți angajatori din domeniul industrial în România. Cu o prezență semnificativă în Brașov, Timișoara, Iași și Sibiu, această integrare creează un centru de competență global și unul dintre cele mai importante hub-uri ale grupului în pregătirea viitoarelor tehnologii din domeniul mobilității.

Pentru România, integrarea celor două companii aduce o aliniere puternică între cercetare și dezvoltare, producție și tehnologie, într-un mix unic ce acoperă atât industria auto, cât și alte sectoare industriale importante. Pe măsură ce navighează provocările curente care afectează sectorul aplicațiilor industriale această fuziune poziționează operațiunile din România strategic în cadrul global Schaeffler. Acestea vor avea astfel un rol cheie rezultat din îmbinarea capabilităților în domeniul dezvoltării și testării de produse cu un nivel ridicat de expertiză în producție”, a anunțat Schaeffler.

În noua structură, Grupul Schaeffler își va împărți activitățile în patru divizii concentrate, fiecare având poziții de conducere în piețele lor respective: E-Mobility, Powertrain & Chassis (Transmisie & Șasiu), Vehicle Lifetime Solutions and Bearings & Industrial Solutions (Rulmenți și Soluții Industriale). În plus, Grupul Schaeffler își împarte afacerile în patru regiuni – Europa, Americas, Greater China și Asia/Pacific – care vor continua să fie gestionate ca și până acum.

 

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Regiunea Vest va beneficia de experiența Luxemburgului în domeniul inovării

Viitoarea Agenție de Regională de Inovare, care va fi înființată de ADR Vest, va beneficia…

29 de minute ago

The Stig sau casca domnului Kovacs

Suntem concetățeni în acest frumos oraș Timișoara cu dl. Kovacs. Nu cu oricare domn Kovacs,…

2 ore ago

Tehnică de epilare de ultimă generație la L’architect du Beaute! Un aparat de înaltă performanță, în premieră la Timișoara

L’architect du beaute continuă să fie un adevărat „trandsetter” în domeniul frumuseții în Vestul țării!…

3 ore ago

La Muzeul Național al Banatului Timișoara se va deschide o expoziție dedicată tradițiilor bihorene

Tradițiile bihorene, regăsite în număr mare și în Banat, vor putea fi descoperite de vizitatori…

3 ore ago

Programul de lucrări al SDM în ziua de 2 octombrie 2024

Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 02.10.2024, unde se vor executa reparaţii…

4 ore ago

Savurează toamna: Rețete delicioase cu legume şi fructe proaspete de sezon

Legumele şi fructele sunt întotdeauna o idee bună când vine vorba de alimentaţia ta. Acestea…

16 ore ago