Opinii

The Stig sau casca domnului Kovacs

Suntem concetățeni în acest frumos oraș Timișoara cu dl. Kovacs. Nu cu oricare domn Kovacs, nu cu patronul de presă, cu zeci de ani de presă în spate, nu cu la fel de celebrul avocat sau oricare timișorean onorabil care poartă acest nume, nici cu fosta extremă a lui Poli din anii 90, ci cu fostul agent de poliție Valer Kovacs. Poate n-o să vă vină să credeți, dar Valer Kovacs este pe cale să devină cel mai cunoscut domn Kovacs din Timișoara, candidat la funcția de ministru de Interne într-un iluzoriu, delirant și deprimant guvern AUR, ba chiar nominalizat ca candidat al acestui partid pentru demnitatea de ales în Parlamentul României.

Faptele de vitejie care l-au propulsat pe dl. Valer Kovacs în guvernul din umbră al AUR sau ca candidat la deputăție sau Senat, nu sunt clare încă. A fost atitudinea complet neprofesionistă de a oferi ca recuzită pentru o ședință foto motocicleta statului, a Ministerului de Interne, a Inspectoratului de Poliție, a noastră, contribuabili, la urma urmelor, pentru ca Diana Șoșoacă să se pozeze în șauă? Infantilism, demers electoral, umilirea organului, jocuri sado-maso, nu ni s-a spus încă. Cum nu ni s-a spus încă nici ce talente îl recomandă.

Și dacă trecem de aspectul tehnic al problemei, de lipsa totală de neprofesionalism a agentului ministru din umbră, tot observăm chestiunea securității unui civil pe orice utilaj pentru care nu ești învățat cu folosința. Dincolo de faptul că acea motocicletă este proprietatea statului, are însemnele lui, impune prin acele insemne o autoritate suplimentară celei de care a fost vreodată capabil civilul Valer Kovacs, putem vorbi și de o treabă a ITM-ului, a normelor de protecție a muncii, căci nici în privat nu-ți vine să-I dai o macara Dianei Șoșoacă să o butoneze cum vrea dumneaei.

Dar să nu rămânem în partea asta plicticoasă și birocratică a problemei și să mergem la domnul Kovacs fostul agent de poliție care, pur teoretic, ar putea deveni ministru de Interne și parlamentar de Timiș pentru ce fapte? Asta ar trebui să ne preocupe când îl vedem pe dl. Valer Kovacs pe o scenă frumos împodobită cu steaguri tricolore, îmbrăcat în galben lângă George Simion, cântând din Furdui Iancu și cerând votul concetățenilor săi timișoreni.

Ce le va zice dumnealui? Că este competent, că are în sânge ordinea și disciplina organului? Sau că e rebel, că i se rupe de ce spune angajatorul stat sau privat, de regulile și deontologiile profesionale impuse unui reprezentant al ordinii publice? Că așa va face și când va ajunge ministru? Că se va pișa pe Constituție, pe regulamentele de ordine interioară, pe legi, pe președintele republicii? Te poți aștepta cu un astfel de ministru să-l cheme în biroul său pe dl. Nuțu Cămătaru, să se pozeze și dumnealui cu stația de emisie recepție prin care dă ordine generalilor din subordine.

Ne putem imagina că partidele antisistem premiază astfel insubordonarea, curajul de a te lupta cu statul paralel din mințile multor alegători. Dl. Valer Kovacs nu trebuie să aibă calități de ministru sau de parlamentar. N-ar fi primul, își ia leafa și nu va fi nicio problemă. Ar putea fi omul fără chip. Putea fi și interlop, putea fi cofetar, dar mai bine dă ca polițist. Putea fi Stig din Top Gear, să umble toată viața în costum de motocilist și cu cască pe cap, să nu-i vedem fața. Putea fi oricine, chiar și Șoșoacă.

Share
Published by
Eugen Sasu

Recent Posts

La Muzeul Național al Banatului Timișoara se va deschide o expoziție dedicată tradițiilor bihorene

Tradițiile bihorene, regăsite în număr mare și în Banat, vor putea fi descoperite de vizitatori…

53 de minute ago

Programul de lucrări al SDM în ziua de 2 octombrie 2024

Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 02.10.2024, unde se vor executa reparaţii…

2 ore ago

Savurează toamna: Rețete delicioase cu legume şi fructe proaspete de sezon

Legumele şi fructele sunt întotdeauna o idee bună când vine vorba de alimentaţia ta. Acestea…

14 ore ago

La Timișoara are loc StorySeed – Festival de Storytelling și Învățare Experiențială, Ediția a doua

Timișoara va găzdui cea de a doua ediție StorySeed, un festival dedicat Artei Povestirii (Storytelling),…

15 ore ago

Primăria Timișoara luptă și pentru alții în lumea imobiliară. Clădirile de la baza sportivă din Dacia au fost demolate

Angajații Colterm au pus la pământ, marți, încă o tură de construcții ilegale. De această…

16 ore ago

Parc fotovoltaic la Moşniţa Nouă de aproape un milion de euro

Luni, la Ministerul Energiei, primarul comunei Moşniţa Nouă, Florin Bucur, a semnat contractul de finanțare…

17 ore ago