Sport

Timișoreanul Radu Benea, aproape de rezultatul carierei la viteză în coastă

Devenit pretendent la lupta pentru titlul de campion absolut la super rally, pilotul timișorean Radu Benea poate bifa în acest weekend și cel mai bun rezultat din cariera sa la viteză în coastă, fiind favorit să devină vicecampion național la categoria I, cea dedicată turismelor.

Cu un debut târziu în automobilismul sportiv, în urmă cu doar 6 ani, pe când deja împlinise 39 de ani, Benea a avut o evoluție constantă în topul fiecărei curse și deși a mai concurat la raliuri și anduranță, în acest sezon s-a concentrat pe super rally și viteză în coastă.

Dacă la super rally, după etapa de la București, s-a apropiat la numai 6 puncte de primul loc și poate deveni campion absolut dacă va câștiga etapa finală de la Mangalia, pilotul de la Canova Racing își poate asigura și în acest weekend un trofeu important.

La cursa de la Poiana Brașov, care a strâns deja peste 100 de piloți pe lista de start, Benea poate obține trofeul de vicecampion național la viteză în coastă dacă va încheia etapa pe 2 fără să mai depindă de jocul rezultatelor. Acesta se află în luptă directă pentru această poziție cu Costel Cășuneanu.

Timișoreanul va pilota pe drumul Poienii un superb Ferrari 488 Challenge, de 600 de cai putere, acesta putând atinge suta de kilometri în numai 2,7 secunde. „Este primul sezon cu această mașină de concurs, sunt bucuros că am reușit să mă acomodez relativ repede și am câteva rezultate bune, dar cred că se poate mai mult”, a spus Benea, plin de optimism.

Trofeul Poiana Brașov este programat să aibă loc sâmbătă și duminică pe drumul care leagă Brașov de Poiana Brașov. Sunt așteptați peste 10.000 de spectatori să asiste la spectacolul cailor putere.

Share
Published by
Daniel Neacșu

Recent Posts

Se reia circulația pe linia Expres 8. În Plopi vor merge autobuze electrice

Societatea de Transport Public Timișoara anunță reluarea circulației pe linia Expres 8 și introducerea autobuzelor…

O oră ago

SCM Politehnica Timișoara, din nou favorită în fața unei nou-promovate

Vor să se trezească din înfrângeri. Etapa a VII-a a Ligii Naționale de handbal programează…

2 ore ago

Zeci de refugiați trimiși de Marea Britanie în România? Ministerul de Interne nu confirmă, dar sugerează că Timișoara ar fi destinația lor

Câteva zeci de migranți refugiați din Sri Lanka, aflați pe o insulă aflată în administrarea…

2 ore ago

Consilier local cu altfel de apucături: cumpărături cu bani falși

La data de 9 octombrie, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Timișoara – Serviciul…

2 ore ago

Traficant de droguri, prins și închis de oamenii legii

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a…

3 ore ago

Maşini, începând de la 251 de lei bucata, scoase la vânzare prin licitaţie de Timpark

Timpark organizează o licitaţie de vânzare a unor vehicule fără stăpân sau abandonate pe terenuri…

3 ore ago