Invatamant

Universitatea de Vest Timișoara a fost inclusă în cadrul celei mai noi ediții a unuia dintre cele mai prestigioase topuri ale învățământului superior mondial

Universitatea de Vest Timișoara a fost inclusă și în ultima ediție a topului Times Highier Education pentru 2025. Topul este luat în considerare la realizarea metarankingului național.

Rezultatele Times Higher Education World University Rankings pentru ediția 2025 poziționează Universitatea de Vest din Timişoara între cele 22 instituţii de top din ţară, ocupând locul cinci la nivel național, în intervalul 1201-1500 la nivel mondial, fiind singura universitate din Timișoara inclusă în clasamentul celor mai prestigioase 1500 de universități din lume.

UVT și-a îmbunătățit în mod constant rezultatele în ultimi doi ani, de la poziția a șaptea la nivel național anul trecut, respectiv includerea în categoria 1500+ în urmă cu doi ani, la poziția a cincea acum, fapt care evidențiază evoluția pozitivă și interesul pentru performanța în cercetare și rezultate academice de excepție”, spune rectorul UVT, Marilen Gabriel Pirtea.

Ranking-ul realizat de revista britanică Times Higher Education (THE) este unul dintre cele mai prestigioase 9 clasamentele utilizate în analiza Metarankingului național – clasamentul universităților din România. Clasamentul THE este unul dintre cele mai vechi, fiind prezent încă din 2004 și se concentrează pe excelența academică la scară globală evaluând universitățile sub aspectul următoarelor 5 dimensiuni: activitatea de predare (29,5%), activitatea de cercetare (29%), calitatea cercetării (30%), industrie (4%) și perspectivă internațională (7,5%). Dintre aceastea, UVT a obținut cele mai bune rezultate la calitatea cercetării și perspectiva internațională, în acord cu anvergura europeană și ambiția UVT de a fi cea mai importantă universitate din vestul țării.

 

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

SCM Timișoara întâlnește vineri un adversar tradițional, Dinamo

Hai la meci, alb-violeții de sub panou au nevoie de tine. "Leii" din Banat vor…

5 minute ago

Hexing Europe a inaugurat oficial fabrica sa de contoare inteligente de lângă Timișoara

Compania Hexing Europe a inaugurat oficial, joi, fabrica sa de contoare inteligente din Giarmata, lângă…

25 de minute ago

Primăria Timișoara câștigă un proces cu o societate care arunca deșeuri din construcții pe un teren viran/FOTO

Primăria Timișoara și Poliția Locală au anunțat că au câștigat un proces împotriva societății Best…

2 ore ago

Lugojul are un nou primar interimar: Marius Baboniu de la PSD. Călin Dobra atac dur la PNL: “Au fugit asemeni șobolanilor”

Într-o ședință convocată de consilierii locali PSD și USR, desfășurată miercuri după-amiază, a fost ales…

3 ore ago

După faptă și răsplată! Un motociclist șmecher a luat-o pe trotuar deși știa că încalcă legea, mai ales că este… polițist

Imagini cu un motocilist care a fentat traficul mergând pe trotuar printre pietoni au devenit…

4 ore ago

Anunţ Timpark

Anunț licitație deschisă cu strigare, pentru valorificarea vehiculelor fără stăpân/abandonate pe terenuri aparținând domeniului public…

5 ore ago