Social

Weekend plin la Festivalul Taifas!

Festivalul de film și cultură balcanică Taifas continuă la Timișoara cu un weekend plin de proiecții speciale de filme balcanice, scurtmetraje românești și evenimente culturale diverse.

De astăzi, la Cinema Victoria, încep proiecțiile dedicate renumitului regizor grec Yorgos Lanthimos, cunoscut pentru stilul său distinctiv care îmbină absurdul cu realismul. Selecția include trei dintre cele mai emblematice filme ale sale:
● „The Lobster” (vineri, ora 18:00) – o poveste distopică despre dragoste și singurătate, filmul a fost distins cu Premiul Juriului la Festivalul de Film de la Cannes. Acțiunea se petrece într-o societate în care persoanele fără parteneri sunt transformate în animale, dacă nu își găsesc jumătatea în 45 de zile.
● „Dogtooth” (sâmbătă, ora 18:00) – o explorare captivantă a controlului și manipulării familiale, filmul a obținut Premiul Un Certain Regard la Cannes și a fost nominalizat la Oscar pentru Cel mai bun film străin.
● „Alps” (duminică, ora 17:30) – povestea unei organizații misterioase care înlocuiește persoanele decedate pentru a ajuta rudele acestora să treacă prin doliu, filmul explorează temele identității și pierderii.

Festivalul are grijă și de cei mici, astfel că sâmbătă și duminică, la ora 12:00, vor fi proiectate două filme speciale:

● „Jurnalul Paulinei P.” (sâmbătă, ora 12:00) – un film de familie din Croația, care urmărește aventurile pline de umor ale unei fetițe ce navighează prin provocările școlii și ale vieții de zi cu zi.
● „Cazul Tesla” (duminică, ora 12:00) – un film plin de energie, care urmărește povestea unui băiat ingenios ce visează să rezolve criza energetică globală inspirându-se din invențiile lui Nikola Tesla. Filmul a fost prezentat la multiple festivaluri internaționale dedicate filmelor pentru copii, fiind apreciat pentru combinația de umor și aventură.

Sâmbătă seara, PixelTM devine locul de întâlnire pentru toți cei pasionați de jocuri și distracție:

● Trivia & Gaming Balcanic s-a mutat sâmbătă, la ora 18:00, unde echipele pot testa cunoștințele despre cultura balcanică și câștiga premii, iar participanții sunt invitați să se bucure de jocuri clasice și moderne inspirate de Balcani.
● Disco Party Balcanic – începe la ora 21:00, tot la PixelTM, unde DJ Ligia Keșișian va aduce cele mai electrizante ritmuri balcanice, perfecte pentru o noapte de dans și voie bună.

Duminică seara, încheiem cea de-a doua ediție a festivalului acolo unde am început – la Cinema Timiș, cu filmul „Arcadia” (ora 19:30), regizat de Yorgos Zois. O poveste dramatică ce îmbină misterul și science-fiction-ul, filmul o urmărește pe Katerina, o neurologistă care investighează un accident misterios într-o stațiune de pe litoral. Filmul promite să lase spectatorii cu emoții puternice și o experiență cinematografică intensă.

Toate filmele sunt subtitrare în limba română și engleză.
Biletele sunt disponibile pe taifasfestival.ro și pe website-urile Cinema Timiș și Cinema Victoria.

Programul complet al festivalului poate fi consultat pe taifasfestival.ro, unde găsiți toate detaliile despre filme și evenimentele speciale.

Share
Published by
Daniel Neacșu

Recent Posts

Se reia circulația tramvaielor pe Calea Stan Vidrighin

Primăria Timișoara anunță că de sâmbătă, de la ora 13, se va relua circulația, tramvaielor…

9 minute ago

25 de ani de educație digitală în UPT

Zile de sărbătoare la Poli. Zeci de generații de absolvenți la ID și IFR, în…

17 minute ago

Timișoara pe ritmuri de folk și rock la un festival dedicat în primul rând chitarelor! Vor cânta nume mari ale scenei românești

Timișoara găzduiește un eveniment unic dedicat publicului care apreciază muzica folk-rock și pasionaților de chitară…

26 de minute ago

Meciurile tari pentru CSM Lugoj continuă. Fetele merg în București pentru derbiul rundei a III-a

După ce au eliminat din Europa campioana Cehiei - Selmy Brno, prim-divizionara de volei feminin…

O oră ago

Vremea va rămâne mai rece decât cea specifică perioadei. Vezi când temperaturile revin la normal

Meteorologii estimează că temperaturile vor fi mai coborâte decât cele normale pentru această perioadă la…

3 ore ago

Cosmin Stan la „centenar” de meciuri pe banca Dumbrăviței, care are meci greu acasă

Divizionara secundă CSC Dumbrăvița revine pe stadionul „Ștefan Dobay”, cu prilejul meciului cu CS Mioveni,…

3 ore ago