Produs în Banat

BIODAC – Povești bănățene cu gust, puse cu grijă în borcan

Există o anume căldură în simplitatea lucrurilor făcute bine. O tihnă care vine din respectul pentru pământ, pentru muncă, pentru tradiție. În Banat, acolo unde dealurile se întind peste sate și grădini, unde oamenii încă știu ce înseamnă „lucru făcut cu mâna ta”, s-a născut un proiect care păstrează vie această stare de bine: BIODAC.

Mai mult decât o marcă, BIODAC este o un mod de viață. Este dovada că hrana sănătoasă și autentică nu trebuie să fie o raritate, ci o normalitate. Iar în centrul acestui univers de arome, culori și gusturi curate se află un om cu nume și poveste: Gheorghe Revnic, un bănățean care a ales să rămână aproape de natură și să lucreze cu ea, nu împotriva ei.

Un om, un loc, un vis transformat în misiune

Povestea BIODAC începe în grădina unei case de la țară, unde busuiocul, levănțica, rozmarinul, roșiile și căpșunile nu sunt doar plante, ci prieteni de-o viață. Gheorghe

Revnic nu și-a dorit să creeze o afacere în sensul clasic – ci să împărtășească ceea ce el însuși trăiește: bucuria lucrurilor simple și curate.

Într-o lume în care multe produse se fabrică la scară industrială, cu liste lungi de ingrediente de neînțeles, BIODAC merge împotriva curentului: totul se face manual, în loturi mici, cu răbdare, dedicare și zero compromisuri. De aceea, fiecare borcan de dulceață, fiecare sticlă de sirop sau de mied are o identitate, o poveste și un rost.

„Preparam cu pasiune, vindem cu răspundere” nu este doar o expresie frumoasă – este realitatea de zi cu zi în atelierul BIODAC.

O cămară care adună gusturile Banatului

Când deschizi un borcan de la BIODAC, nu deschizi doar un produs. Deschizi o poveste.

  • Dulceața de cireșe amare – catifelată, cu gust echilibrat și o ușoară amăreală, perfectă pentru clătite sau un mic dejun tihnit.
  • Dulceața de ghimbir, ras sau feliat – un elixir pentru zilele reci, dar și un deliciu exotic, natural, pentru cei care apreciază gusturile îndrăznețe.
  • Dulceață de trandafir – aromă delicată, florală, care amintește de copilăria petrecută la bunici, de vara cu flori și de deserturi simple, dar de neuitat.
  • Zacuscă de vinete, ghebe sau fasole – făcută după rețetă tradițională, cu legume coapte pe plită, tăiate manual și fierte încet, până ce gusturile se leagă armonios.
  • Condimente uscate din ierburi aromatice cultivate în grădină – cimbru, mentă, busuioc, măghiran – toate culese cu mâna și uscate natural, pentru a păstra toată aroma Banatului.
  • Magiunul de căpșuni fără zahăr este poate cel mai iubit produs al domului Gheorghe. Cules doar din cele mai coapte fructe, fiert la foc mic ore în șir, fără pic de zahăr adăugat – este dovada că natura știe singură să fie dulce, dacă o asculți.
  • Miedul – un vin fermentat din miere, considerat băutura regilor și zeilor în vechime – e produs cu grijă, în condiții naturale, și păstrează parfumul florilor din care albinele au cules nectarul.
  • Murături în saramură, șerbet de mentă sau zmeură, siropuri din fructe ecologice, ulei de dovleac presat la cald – fiecare produs BIODAC e făcut pentru a aduce pe masa ta ceva viu, ceva curat, ceva cu rost.

De ce să alegem local? De ce să alegem Banatul?

Produsele BIODAC nu oferă doar gust – ele transmit respect. Pentru pământul din care cresc, pentru mâna care le pregătește, pentru timpul acordat fiecărui detaliu și pentru tradiția din care s-au născut.

Gheorghe Revnic nu e un antreprenor grăbit. E un om care cultivă răbdarea și o transformă în gusturi autentice. Este parte din Banat, așa cum Banatul este parte din el. Iar asta se vede în tot ce face.

Într-o conversație recentă cu domnul Gheorghe Revnic, acesta ne-a spus cu modestie: „Nu e ușor să faci totul de la zero, cu mâna ta. Dar e singura cale în care cred.”

Această autenticitate, această modestie și această dedicare atrag tot mai mulți oameni – nu doar din Timiș, ci din toată țara – care caută altceva decât ce găsesc în magazine: o legătură sinceră cu hrana și cu cel care o face.

BIODAC – un proiect care ține cu comunitatea

BIODAC nu produce doar borcane și sticle – ci creează conexiuni între sat și oraș, între trecut și prezent, între tradiție și viitor. Iar atunci când alegi un produs BIODAC, nu doar consumi. Sprijini un model economic local, în care banii rămân în comunitate, munca e respectată, iar calitatea este mai importantă decât cantitatea.

Este o alegere cu sens, într-o lume în care multe alegeri sunt dictate de viteză și aparență.

Redescoperă Banatul prin gust. Redescoperă adevărul dintr-un borcan. Alege BIODAC.

Produs local, cu grijă și pricepere, în inima Banatului

Fără conservanți | Fără zahăr adăugat | Cu respect pentru client

Comenzi online: www.biodac.ro

Noutăți și povești: facebook.com/biodac.ro

Share
Published by
deBanat.ro

Recent Posts

Afluenţă de cereri, în Timișoara, pentru noua Carte Electronică de Identitate

Direcția de Evidență a Persoanelor Timișoara informează că, până la finalul lunii noiembrie, au fost…

50 de minute ago

Avize de access auto în zona Cetate, prelungite automat până la sfârșitul lunii ianuarie 2026

Primăria Timişoara anunţă că avizele de acces auto în zona Cetate vor fi prelungite automat…

56 de minute ago

Pentru elaborarea noului PUG, locuitorii comunei Moşniţa Nouă sunt consultaţi prin intermediul unui chestionar

Comună aflată în continuă dezvoltare, Moşniţa Nouă are nevoie de un nou Plan Urbanistic General…

4 ore ago

Tânăr reținut pentru tâlhărie calificată în Lugoj

Polițiștii Biroului de Investigații Criminale Lugoj au reținut un tânăr de 25 de ani, bănuit…

7 ore ago

Iluminatul public de pe 66 de străzi din Timișoara va beneficia de modernizări de șase milioane de lei, fonduri nerambursabile

Timișoara va primi șase milioane de lei, fonduri nerambursabile, pentru îmbunătățirea iluminatului public, de la…

8 ore ago

Concluziile imobiliare ale anului 2025. Cartierul preferat al timișorenilor e Aradului, cel mai scump e în centru

Piața imobiliară timișoreană este una dintre puținele în care prețurile se păstrează încă în limita…

9 ore ago