Categories: Administratie

Aeroportul „Traian Vuia” şi-a făcut temele pentru spaţiul Schengen

Aeroportul „Traian Vuia” Timişoara este aeroport internaţional cu acte în regulă. Certificarea a fost făcută printr-un ordin al ministrului Transporturilor şi oferă un statut extrem de important pentru activitatea celui mai mare aeroport regional din ţară.

Aeroportul timişorean a fost evaluat, luna trecută, de o comisie specială, numită printr-un ordin al ministrului Transporturilor şi Infrastructurii, care a verificat îndeplinirea tuturor cerinţelor. Au fost evaluate fluxurile de pasageri şi de marfă, atât pentru cursele non-Schengen, cât şi pentru cele Schengen, zona de tranzit, facilităţile oferite pasagerilor sau vamă. Aerogara timişoreană a îndeplinit, astfel, cu succes, cele peste 50 de cerinţe obligatorii. Noul statut vine la scurt timp după finalizarea terminalului non-Schengen, care a reprezentat o investiţie care a depăşit 3,5 milioane de euro. Certificarea de aeroport internaţional este obligatorie pentru a putea opera zboruri regulate în statele non-Schengen. „Pentru obţinerea acestui statut au contat investiţiile făcute, noua aerogară non-Schengen, facilităţile şi serviciile pe care le oferim, calificarea personalului, dar şi respectarea cu stricteţe a reglementările internaţionale în domeniul aeronautic”, spune directorul AIT, Cornel Sămărtinean.

Din martie 2011, România va avea trei tipuri de aeroporturi: internaţionale (trafic Schengen şi trafic non-Schengen), cele deschise traficului internaţional (cu trafic Schengen şi doar ocazional trafic non-Schengen) şi cele interne sau domestice (care vor opera doar curse în interiorul spaţiului Schengen).

Share
Published by
Alecsandra Stanici

Recent Posts

SCM Poli, deplasare lungă și dificilă la Vaslui

SCM Politehnica Timișoara începe cea de-a doua jumătate a turului din Liga Zimbrilor cu o…

13 ore ago

Zilele Carierei de la UPT au început cu mult entuziam și interes/FOTO

Un eveniment mult așteptat de tineri a început în forță. Cantina Universității Politehnica Timișoara s-a…

16 ore ago

CSU Poli, implicată în promovarea sportului în școli. S-a încheiat faza județeană a campionatului interșcolar de baschet

Echipele a cinci licee din Timișoara au luat parte la faza județeană a competiției de…

17 ore ago

Concurs inedit la Muzeul Banatului. Tortul Doboș bate ciocolata Dubai!

O tradiție culinară veche de 140 de ani a învins, într-un sondaj inedit, realizat de…

18 ore ago

Aproape 1500 de mașini ridicate, deoarece „bizonii” au blocat circulația

Atenție unde staționați cu autovehiculele! 1458 de mașini ridicate de polițiștii locali din zona pietonală,…

19 ore ago