Categories: Sport

Arbitrii lustruiesc Luceafărul din Oradea

Fiecare joc al Luceafărului Oradea naşte dispute aprinse. Toate echipele care au întâlnit Luceafărul au contestat arbitrajele, mereu în favoarea formaţiei care primeşte bani de la Prefectura Bihor şi de la o firmă de construcţii din al cărei consiliu de administraţie face parte şi Gavrilă Ghilea, prefectul Bihorului.

În ultimul meci, Luceafărul a jucat la Drobeta Turnu Severin, învingând formaţia gazdă, Termo, cu 2-1. Oficialii severineni, supăraţi pe maniera de arbitraj, au fost la un pas de a scoate echipa de pe teren. După terminarea jocului, ei au anunţat că, în aceste condiţii, este foarte posibil să se retragă din Liga III.  Nici formaţiile timişene nu au fost ferite de arbitrajele pro Luceafărul. Prima victimă a fost, în etapa treia, AC Recaş, care a pierdut jocul cu 1-0, unicul gol fiind marcat din lovitură de pedeapsă, acordată cu uşurinţă de centralul întâlnirii. Două etape mai târziu, Unirea Sânnicolau Mare pierdea, în deplasare, cu 2-1, golul victoriei Luceafărului fiind înscris în ultimul minut de joc. Din nou, maniera de arbitraj a fost ostilă echipei vizitatoare. În etapa a şasea am asistat la o mostră a nesimţirii când vine vorba despre arbitraj, la jocul dintre Millenium Giarmata şi Luceafărul Oradea. Partida de la Giarmata a fost urmărită şi de prefectul Gavrilă Ghilea, care a ţinut mortiş să-şi vadă odrasla pe teren. Venit în Giarmata cu maşina instituţiei, Ghilea senior a fost mulţumit de Ghilea jr, dar, la finalul jocului, fostul antrenor al echipei din Giarmata, Adrian Săvoiu, i-a bătut obrazul. Săvoiu a fost indignat de felul în care a fost arbitrată echipa sa, în condiţiile în care juca pe teren propriu. Poli II Timişoara este ultima echipă timişeană care a simţit pe propria piele cât de mult iubesc arbitrii Luceafărul. „În repriza secundă am avut impresia că jucăm cu un om mai puţin, deşi nu aveam niciun jucător eliminat. Mi-am dat seama, în cele din urmă, că pentru Luceafărul juca şi arbitrul central”, au fost cuvintele lui Cosmin Petruescu la finalul jocului din Oradea. Se pare că nesimţirea va continua, iar arbitrii îşi vor vedea în continuare de arbitrajele într-o singură direcţie. Cea din care luminează Luceafărul prefectului de Oradea, Gavrilă Ghilea.

Share
Published by
Cosmin Bradu

Recent Posts

Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei…

O oră ago

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

6 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

6 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

6 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

7 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

8 ore ago