Categories: Klaus Vaterland

Eterna şi insuportabila Românie

Ţara asta frumoasă şi, uneori, inutil populată devine din ce în ce mai insuportabilă, iar ca pedeapsa să fie şi mai crâncenă, unii nici nu au alternativa plecării în străinătate.

De ce e cumplit Emil Boc la ceas de criză? Nu atât pentru că a micşorat salariile bugetarilor spre limita inferioară de 7-8 milioane lei vechi, ci pentru că stă în continuare ca o mătură golaşă pe înalta sa funcţie, fără să vadă că un sudor sau lăcătuş din vreo regie de stat pleacă acasă cu aproape 30 de milioane. * Nu că a avut „tupeul” să pună pe liber o grămadă de tăietori de frunză, ci că a început o astfel de acţiune mult prea târziu, neavând nicio scuză pentru faptul că n-a demarat restructurarea încă de când s-a cocoţat la Palatul Victoria. * Nu că reforma este dureroasă, ci pentru că nu dă suficiente semnale că ceea ce face e cu adevărat reformă administrativă, şi nu un surogat. * Nu că taie acum cheltuieli, când e limpede că nu mai are ţara bani, ci că a lăsat să treacă atâta vreme şi bani pe gârlă, prin contracte mai mult decât dubioase, iar conceptul de fonduri europene este pentru deştepţii din guvern, agenţii şi direcţii doar acea sumă de bani pe care o ridică de la casierie când pleacă în vreo delegaţie în Europa.

De ce caraghios preşedintele Băsescu? Că e ipocrit. De aia. Că reproşează premierului şi liderilor PD că pun mai presus interesele clientele politice decât cele ale populaţie, deşi acest lucru era evident încă de pe vremea când însuşi „Zeus” conducea partidul spre putere.De ce e sinistră Justiţia? Pentru că prin Curtea Constituţională se ocupă mai nou de protecţie socială, acoperind, prin decizia recentă de a respinge micşorarea pensiilor, manevrele electorale inconştiente făcute de-a lungul anilor de tot spectrul politic, prin politica de majorare a pensiilor pe alte criterii decât cel al contributivităţii. Curtea respinge astfel, cinic, orice demers care să conducă la echilibrarea bugetului asigurărilor sociale şi impunerea sistemului de calcul care să aibă la bază participarea fiecăruia la fondul de pensii. Ca un for cu veleităţi politice şi total afoană economic, Curtea confundă voit pensia cu ajutorul de stat, pentru a-şi justifica soluţia croită pe sofisme de politician. * Pentru că, sub umbrela grijii ca nu cumva cetăţeanul să fie abuzat, abuzează ea însăşi populaţia prin soluţii superficial justificate juridic şi total neacoperite chiar şi la capitolul bun simţ, participând indirect astfel la disoluţia autorităţii statului şi la încurajarea lumii interlope.

De ce e jalnică Opoziţia? Că alimentează mentalul public cu manipularea crasă, conform căreia ţara ar putea ieşi din criză şi fără eforturile la care sunt supuşi românii acum. Opozanţii nici măcar nu se obosesc să spună că reforma e dureroasă în mod firesc, dar că ei ar doza aceste efecte. Nici pomeneală! Dacă ei ar fi la putere, categoric nu s-ar fi redus salariile, n-ar fi avut loc concedieri, nu s-ar fi majorat TVA-ul, nu s-ar fi recalculat pensiile speciale, la fiecare doi asistaţi social s-ar repartiza câte un jacuzzi, bilete de tratament s-ar aloca numai în Karlovy Vary şi Vichy, pentru pietre la rinichi, iar pentru reumatici, la Bad Homburg, în Germania. Cu ce bani? Nu-i întrebaţi, că o să zică că nu-i treaba lor de opozanţi.

Share
Published by
Eugen Sasu

Recent Posts

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

7 ore ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

8 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

13 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

13 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

14 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

15 ore ago