Categories: Ultima ora

Ofertă de 100.000 de euro, pe masa consilierilor locali

Aleşii locali hotărăsc dacă fac sau nu cumpărături în valoare de 100.000 de euro. Atât costă un spaţiu comercial de la parterul Palatului Szechenyi, pe care proprietarul vrea să-l vândă. Primăria are drept de preempţiune, dar decizia finală aparţine consiliul local.

Consilierii trebuie să decidă în plenul de marţi, 16 noiembrie, dacă administraţia locală cumpără sau nu un spaţiu comercial din centrul Timişoarei. Este vorba despre un spaţiu de la parterul Palatului Szechenyi, ultima clădire de pe Corso în capătul dinspre catedrală. Proprietarul i-a cerut primăriei să decidă dacă îşi exercită dreptul de preempţiune asupra acestuia, deoarece vrea să-l vândă.contra sumei 100.000 de euro. Acest drept i-ar pune beţe în roate omului, care ar avea de negociat numai cu administraţia.

Atât Direcţia pentru Cultură, Culte şi Patrimoniul Cultural Naţional Timiş, cât şi Direcţia Dezvoltare, Serviciul Centrul de Coordonare pentru Reabilitare Cartiere Istorice din Timişoara, au ajuns la concluzia că nu vor spaţiul din Piaţa Victoriei nr. 8. „Primăria nu prea are bani să cumpere, mai bine scapă de spaţiile astea. Dacă exercităm dreptul de preempţiune, proprietarul nu mai poate vinde altcuiva.  Noi acum o dăm în consiliul local, să hotărască ei dacă vor să cumpere”, spune Ioan Cojocari, secretarul primăriei.

Spaţiul pe care proprietarul vrea să îl vândă reprezintă numai o parte din parterul impozantei clădiri. Palatul Szechenyi a fost proiectat de arhitectul Laszlo Szekely şi a fost construit între anii 1911 – 1913. Imobilul are trei etaje, cu frontul pe două străzi şi intrarea pe colţ. În 1914, la parter au fost făcute mai multe modificări, pentru ca acolo să poată funcţiona mai multe firme. În timpul Revolutiei din decembrie 1989, de la una din ferestrele acestei clădiri au fost filmate scene din faţa Catedralei.

Share
Published by
Artemia Simeria

Recent Posts

Gata cu vacanța mare, de luni înapoi în bănci. Vezi structura noului an școlar

Anul școlar 2024-2025 va începe luni, 9 septembrie 2024, conform Ministerului Educației. Structura acestui an…

11 ore ago

STPT atenţionează din nou cu privire la oferte false legate de cardurile de călătorie

Societatea de Transport Public Timișoara (STPT) avertizează din nou călătorii cu privire la informațiile false…

12 ore ago

Maxagro a prezentat la Birda, în cadrul unui eveniment deosebit, cele mai noi utilaje agricole KWS/Foto

Ferma Maxagro din Birda a găzduit, în urmă cu câteva zile, un eveniment special, organizat…

14 ore ago

Casa de Cultură pregătește Ruga Timișoarei. Spectacole și concerte, dar și Jocul Rugii

Timișoara va sărbători peste o săptămână, duminică 15 septembrie, una dintre cele mai importante sărbători…

14 ore ago

Grădinițele din Timișoara își încep luni activitatea cu un plus de 200 de locuri disponibile.

Echipele Primăriei Timișoara au reparat săli de clasă vechi, dar și spații care stăteau închise…

14 ore ago