Categories: Administratie

Scandal pentru suplimente salariale

Suplimente salariale da, dar să ştim şi noi cine ia! Democrat-liberalii acuză executivul primăriei de lipsă de transparenţă, pentru că nu au văzut lista celor care vor primi aceşti bani şi nici sumele pentru fiecare persoană în parte.

Consilierii locali au votat, astăzi, acordarea suplimentelor salariale pentru funcţionarii publici din aparatul de specialitate al primarului şi din serviciile publice din subordinea CL. Democrat-liberalul Ovidiu Ciuhandu îl acuză însă pe primar de lipsă de transparenţă în ceea ce priveşte lista celor care primesc suplimentele. „Problema este că nu primesc aceste sporuri toţi cei 500 de angajaţi. Lista nominală se află la cei de la Resurse Umane, cărora le-a fost greu să o prezinte. Ar fi fost normal să vedem cine şi cât primeşte. Consiliul local a votat oportunitatea. Datele sunt legale, dar nu ştim, nominal, cine va beneficia de aceşti bani”, spune Ovidiu Ciuhandu. Secretarul general al primăriei, Ioan Cojocari, explică însă situaţia. „Sporuri vor primi toţi funcţionarii publici din Primăria Timişoara. Se primesc în funcţie de încadrare, cei de la CJ iau din ianuarie drepturile astea. Noi le-am băgat de trei ori pe ordinea de zi, dar le-au tot scos, iar acum, că tot vine Moş Crăciun, ne-am gândit să le primim şi noi. Suma va fi stabilită de la caz la caz. De exemplu, raportat la salariul meu, voi lua în jur de 400 de lei. Pe undeva, la unii se compensează ăia 25%, la alţii, care au avut salarii mai mari, consilieri superiori, rămâne pe loc. Primarul şi viceprimarii nu iau”, a declarat Cojocari. Primarul Gheorghe Ciuhandu a întărit spusele secretarului. „Este un proiect de hotărâre avizat de consiliul local. N-ar trebui să pară curios. CJ Timiş şi alte consilii locale şi judeţene dau de mai multe luni aceste sporuri. Eu am fost mai precaut”, a declarat Ciuhandu.

Share
Published by
Renate Simion

Recent Posts

Competiție de bodybuilding în premieră în România, întâlniri cu Iepurașul, premii și distracție, toate la Iulius Town Timișoara

România găzduiește în acest weekend, 26 – 27 aprilie, Campionatul Balcanic de Culturism și Fitness,…

O oră ago

Timp de o lună, trafic închis pe două artere din Timişoara

În perioada 26.04.2024 – 25.05.2024, traficul rutier va fi închis, pentru executarea lucrărilor de întreținere…

2 ore ago

Primăria Timișoara vrea să mute canotorii la baza Agenției Naționale pentru Sport din Parcul Rozelor

Presat să găsească o locație pentru găzduirea canotorilor de la CSM Timișoara, după ce le-a…

13 ore ago

Primăria Timișoara reia demersul preluării rețelei de termoficare a orașului

Promovată în urmă cu ceva timp, dar lăsată deoparte din cauză că nu se putea…

13 ore ago

Alin Nica: În patru ani, Dominic a schimbat multe în Timișoara. PSD nu s-a schimbat, pericolul e acolo.

Alianța dreptei Unite este formată din susținători ai valorilor de dreapta și din oameni care…

16 ore ago

Şansa salvării vine sâmbătă

CSC Dumbrăviţa se află în fața unui nou joc ce îi poate asigura, din punct…

17 ore ago