Categories: AdministratieSocial

A venit iarna, continuă cearta între autorități

Timișoara e sub zăpadă și autoritățile se ceartă! În timp ce omătul crește, autoritățile își pasează responsabilitățile de la una la alta. Prefectul Mircea Băcală a convocat Comitetul de iarnă, iar primarul Gheorghe Ciuhandu dă vina pe lipsa de implicare a Poliției Rutiere și spune că nu vede de ce se face atât caz.

Iarna care și-a intrat în drepturi a dat din nou peste cap autoritățile. „Responsabilii la nivelul autorităților locale și județene ne-au prezentat un plan de acțiune. Ne-au asigurat că au utilaje și materiale și pot interveni. Asigurările sunt valabile însă doar după ce începe să ningă”, le-a reproșat Mircea Băcală celor prezenți la întrunirea Comitetului de iarnă. „Cantitatea de sare cu care am fost informat că sunteți dotați nu este suficientă. Acțiunile nu încep la ora 8, am fost asigurat că vor demara la două ore după ce începe să ningă”, a mai spus prefectul. Fiindcă nu a intervenit la timp, Societatea de Drumuri Municipale s-a ales deja cu patru amenzi, în valoare totală de aproape 6.000 de lei. „Pentru asigurarea unui trafic sigur, polițiștii au intervenit pe raza municipiului Timișoara și au aplicat sancțiuni contravenționale celor responsabili cu deszăpezirea drumurilor”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ, Andrei Emil. Valentin Martînov, directorul tehnic al SDM, nu recunoaște însă că societatea pe care o conduce ar fi fost amendată. „Eu nu știu nimic. Știu că am fost amendați pentru strada Sulina, care nici nu era responsabilitatea noastră”, a declarat acesta. „La ora 4 a ieșit primul utilaj. S-a intervenit toată ziua, la ora actuală sunt în trafic utilajele. Stocul de material antiderapant s-a diminuat în urma intervențiilor și am trimis deja utilajele pentru reaprovizionare, pentru menținerea stocului pe perioada iernii”, a declarat Marcel Petrișor, director de producție al RETIM.

Desigur, iarna nu-i ca vara

La ședința convocată de prefect a participat și șeful Direcţiei Transporturi şi Drumuri din cadrul PMT, care, spre nemulțumirea prefectului, i-a ținut locul primarului. „De la ora 4 s-a intervenit. Poliția trebuia să sune să anunțe că sunt probleme, nu există nici un apel telefonic în acest sens”, a spus Culiță Chiș. „Să-i spuneți domnului primar ca înainte ca poliția să îi amendeze, să intre în funcție ca președinte al comunității locale și să ia el măsurile”, a transmis, în replică prefectul. „Nu știu cine pe cine amendează, eu cred că Poliția Rutieră ar trebui să fie mai des în stradă, poate chiar să se autoamendeze. Facem în continuare eforturi, nu înțeleg rațiunile unor asemenea acte, în afară de propagandă ieftină. Le-aș recomanda celor de la Poliția Rutieră să fie mai activi, în sensul bun al cuvântului. Cu amenzi nu rezolvăm. Dacă dânșii persistă într-o asemenea atitudine, n-au decât. Eu am să îi amendez pe cei care nu își fac treaba, dar când o să am motive întemeiate. Nu cred că a fost dezastru, cum vor unii să insinueze. La urma urmei, iarna nu-i ca vara. Nu poți să mergi la mijlocul lui decembrie cum mergi la mijlocul lui iulie”, a replicat primarul Gheorghe Ciuhandu.

Share
Published by
Renate Simion

Recent Posts

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

8 ore ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

9 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

14 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

15 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

15 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

16 ore ago