Categories: Poli TimisoaraSport

Actuali şi foşti polişti, premiaţi de LPF

Liga Profesionistă de Fotbal i-a desemnat pe Costel Pantilimon şi Gabriel Torje fotbaliştii anului, în cadrul evenimentului „Sărbătoarea fotbalului profesionist românesc”. Dan Alexa a fost considerat, alături de Torje, cel mai bun mijlocaş din campionat.

Costel Pantilimon este „îngerul păzitor” al Politehnicii Timişoara, iar „câinele” Gabriel Torje a debutat în fotbalul mare tot la echipa timişoreană. Dan Alexa, căpitanul alb-violeţilor, a fost răsplătit şi el pentru jocurile foarte bune din acest şi a fost desemnat, alături de Gabriel Torje, mijlocaşul anului. Costel Pantilimon are 23 de ani şi a fost transferat de Poli când avea doar 18 ani,de la Aerostar Bacău. Ascensiunea acestuia a început în urmă cu mai bine de doi ani, când i-a luat locul între buturi lui Marius Popa, titularul incontestabil de atunci pe postul de portar. Pantiliumon a profitat de şansa acordată şi s-a impus în faţa tuturor pretendenţilor la un loc de titular în poarta alb-violeţilor. Din acest an, Pantilimon ocupă un loc de necontestat şi în poarta primei reprezentative de fotbal.

Gabriel Torje a fost descoperit de Miroslav Giuchici la echipa sa de fotbal, Sârbianka Giuchici. La doar 16 ani, jucătorul a fost transferat de Poli, unde a debutat în Liga I, doar un an mai târziu. Acum doi ani, micuţul mijlocaş a părăsit Poli cu destinaţia Dionamo Bucureşti. A fost un pas important pentru fotbalistul originar din Timişoara, care şi-a câştigat  locul de titular la Dinamo. La 21 de ani recent împliniţi, Gabriel Torje a început să cocheteze şi cu prima reprezentativă pregătită de Răzvan Lucescu.

Dan Alexa este liderul incontestabil din vestiarul Politehnicii. Acesta este un produs al fotbalului timişorean, dar a avut şi el o experienţă în tricoul celor de la Dinamo Bucureşti. A revenit la Poli în urmă cu patru ani, chiar dacă o parte dintre suporterii timişoreni l-au apostrofat la primele antrenamente în tricoul alb-violet. Până la urmă, calităţile de lider l-au scos pe Alexa în prim-plan,aşa că acesta a devenit cel mai apreciat jucător de la Poli în ultimii ani.

Share
Published by
Sabin Cara

Recent Posts

Gata cu vacanța mare, de luni înapoi în bănci. Vezi structura noului an școlar

Anul școlar 2024-2025 va începe luni, 9 septembrie 2024, conform Ministerului Educației. Structura acestui an…

12 ore ago

STPT atenţionează din nou cu privire la oferte false legate de cardurile de călătorie

Societatea de Transport Public Timișoara (STPT) avertizează din nou călătorii cu privire la informațiile false…

13 ore ago

Maxagro a prezentat la Birda, în cadrul unui eveniment deosebit, cele mai noi utilaje agricole KWS/Foto

Ferma Maxagro din Birda a găzduit, în urmă cu câteva zile, un eveniment special, organizat…

15 ore ago

Casa de Cultură pregătește Ruga Timișoarei. Spectacole și concerte, dar și Jocul Rugii

Timișoara va sărbători peste o săptămână, duminică 15 septembrie, una dintre cele mai importante sărbători…

15 ore ago

Grădinițele din Timișoara își încep luni activitatea cu un plus de 200 de locuri disponibile.

Echipele Primăriei Timișoara au reparat săli de clasă vechi, dar și spații care stăteau închise…

15 ore ago