Categories: Ultima ora

Moş Nicolae vine de la Şandra

Moş Nicolae e mai aproape ca niciodată! Il găsiţi în comuna Şandra şi este asaltat, în fiecare an, de picii din localitate, care vor să-i arate cât au fost de ascultători în ultimul an şi să-i spună că-l aşteaptă cu daruri.

Cei care au fost cuminţi şi-au găsit, în această dimineaţă, cizmuliţele pline de daruri. E semn că pe acolo a trecut Moş Nicolae. Cei mai puţin ascultători au găsit doar nuieluşe, pentru că moşul nu dă daruri decât celor care merită.

În localitatea timişeană Şandra, Moş Nicolae nu e doar o poveste frumoasă, spusă, la gura sobei, copiilor care încă mai cred în basme. Moş Nicolae de la Şandra există în carne şi oase. Are acum 73 de ani şi nici nu-şi mai aduce aminte de când, pe adresa lui, sosesc, în fecare an, sute de scrisori.

Moş Nicolae  e nedespărţit de soţia sa, Maria. S-au cunoscut acum o jumătate de veac la Vaşcău, în judeţul Bihor. A fost dragoste la prima vedere şi, de atunci, nu s-au mai despărţit. S-au mutat în Banat după ce Moşul a terminat armata. Acum, tanti Maria e ajutorul lui cel mai important, pentru că Moş Nicolae abia mai merge. Cei 73 de ani apăsă greu pe umerii lui. În apropierea sărbătorilor însă, Moş Nicolae prinde puteri miraculoase. Copiii din comună îi bat mereu la poartă, convinşi că el este cel care trebuie să le împartă darurile. „Sună la noi la poartă toată ziua. Eu le spun că moşul nu e acasă, că e plecat la alţii copii, dar că, dacă au fost cuminţi, va ajunge şi la ei”, povesteşte amuzată tanti Maria. S-a obişnuit aşa, an de an, cu casa plină de copii curioşi sau uşor temători, că n-au fost destul de cuminţi, ca să vină Moşul şi la ei. Unii vin chiar să-i arate cizmuliţele curate lună, doar-doar îl înduplecă pe Moş Nicolae să le treacă pragul.

Moş Nicolae din Şandra nu-şi doreşte decât să fie sănătos, să aibă puterea să le dea, şi de acum încolo, speranţe celor mici. Însă, spune Moşul, pe un ton blând, dar, în acelaşi timp, hotărât, el nu va merge niciodată decât la copiii cuminţi, care şi-au lustruit pantofiorii şi şi-au ascultat părinţii.

Share
Published by
Alexandra Tudor
Tags: mos nicolae

Recent Posts

Începe marea asfaltare în comuna Moşniţa Nouă

Marţi a fost semnat contractul în vederea execuției lucrărilor de reparații cu asfalt a străzilor…

27 de minute ago

Gabriela Szabo va fi ambasadoarea ediției din acest an a Liberty Marathon Timișoara

Atleta Gabriela Szabo, timp de zece ani cea mai bună atlteă a României, va fi…

O oră ago

Noul subprefect de Timiș, Raul Ambruș, a depus jurământul/Foto

La doar câteva ore după ce a fost numit oficial în funcția de subprefect, Raul…

2 ore ago

Un „ŞI” care ar trebui să le dea multora bătăi de cap. Războiul lui Dominic Fritz cu baştanii

„Pot să te cumpăr şi pe tine!”, i-a strigat baştanul Puiu Stancu viceprimarului Ruben Laţcău,…

2 ore ago

SCM Politehnica Timișoara joacă pentru bronzul Campionatului Național de Tineret

Tinerii handbaliștii alb-violeți participă în aceste zile la turneul Final 8 al Campionatului Național de…

2 ore ago

Cosmin Şandru: Timișenii și timișorenii nu trebuie să voteze un partid sau altul pentru a beneficia de fonduri guvernamentale

Deputatul PNL de Timiş Cosmin Şandru afirmă că, situându-se în primii trei contribuabili ai țării,…

2 ore ago