Incertitudini la Colterm

Încă nu e sigur că nu vor îngheţa în apartamente! Colterm are, în acest moment, doi furnizori de gaz, însă păstrarea caloriferelor calde depinde de respectarea angajamentului de plată către OMV Petrom Gas.

Directorul Colterm, Aurel Matei, spune că numai primăria şi guvernul pot oferi timişorenilor garanţii certe cum că nu vor mai îngheţa în apartamente în această iarnă. Acum zece zile, OMV Petrom Gas a oprit furnizarea gazului, astfel că, timp de câteva ore, timişorenii au avut caloriferele bocnă, deşi majoritatea şi-au achitat la timp facturile. Săptămâna trecută, Colterm a anunţat că are doi furnizori de gaz. În prezent, aproximativ 60% din căldura livrată în Timişoara este asigurată graţie E.ON Gaz. Contractul cu această companie are o valabilitate de o lună şi se referă la furnizarea de gaz către CET Sud şi 15 centrale de cartier. „Contractul cu E.ON Gaz este semnat deocamdată pe o lună şi urmează să fie prelungit anul viitor”, spune Aurel Matei. Directorul Colterm nu poate spune exact care este preţul gazului venit pe filiera E.ON, întrucât mai sunt de făcut unele calcule.

OMV Petrom Gas asigură combustibilul pentru CET Centru. Rezilierea contractului cu această companie, anunţată de primarul Gheorghe Ciuhandu, depinde de mai mulţi factori, inclusiv de plata datoriilor.. „La 31 decembrie se încheie contractul cu ei. Vom vedea dacă acest contract va fi prelungit, pentru că există nişte proceduri legale. În primul rând, trebuie să nu ai datorii”, a declarat Aurel Matei. În aceste condiţii, timişorenii nu pot siguri că nu vor rămâne din nou fără căldură şi apă caldă. Totul depinde de respectarea angajamentului primăriei şi al guvernului, de a achita datoriile către OMV Petrom. „Pentru luna decembrie s-a căzut de comun acord să efectuăm plăţi în valoare de 20 de milioane de lei. Garanţia ca să nu se mai întrerupă furnizarea gazului o reprezintă plăţile pe care noi le vom face către Petrom, la care vor contribui Primăria Timişoara şi Guvernul României”,  a conchis directorul Colterm.

Share
Published by
Renate Simion

Recent Posts

SCM Poli, deplasare lungă și dificilă la Vaslui

SCM Politehnica Timișoara începe cea de-a doua jumătate a turului din Liga Zimbrilor cu o…

13 ore ago

Zilele Carierei de la UPT au început cu mult entuziam și interes/FOTO

Un eveniment mult așteptat de tineri a început în forță. Cantina Universității Politehnica Timișoara s-a…

16 ore ago

CSU Poli, implicată în promovarea sportului în școli. S-a încheiat faza județeană a campionatului interșcolar de baschet

Echipele a cinci licee din Timișoara au luat parte la faza județeană a competiției de…

17 ore ago

Concurs inedit la Muzeul Banatului. Tortul Doboș bate ciocolata Dubai!

O tradiție culinară veche de 140 de ani a învins, într-un sondaj inedit, realizat de…

18 ore ago

Aproape 1500 de mașini ridicate, deoarece „bizonii” au blocat circulația

Atenție unde staționați cu autovehiculele! 1458 de mașini ridicate de polițiștii locali din zona pietonală,…

19 ore ago