Categories: Klaus Vaterland

S-au despărţit apele: fotbalul şi alegerile la primărie

Ca să ajungi primar în Timişoara trebuie mai mult decât să te fi dus pe la multă şcoală. Poate n-ar strica să ai în profilul moral câteva drumuri la biserica majorităţii şi, nu în ultimul rând, cărare bătută spre stadionul „Dan Păltinişanu”. Ca unul care la 11 ani eram pe „Stadionul Republicii” din Bucureşti la finala de Cupă Craiova – Poli (6-0), iar la 13 ani, pe „23 August”, tot cu Craiova (1-2), evident că mă bucur că actualii sau viitorii edili sunt preocupaţi ca brandul cel mai penetrant al Banatului să performeze în competiţiile interne şi în Europa, căci în Cupa Intercontinentală nu cred că vom ajunge prea curând. Hai să vedem cine se arată preocupat de soarta lui Poli dintre cei care, probabil, vor candida la vreo înaltă demnitate în Timiş.

Candidatul PDL la preşedinţia Consiliului Judeţean Timiş, Constantin Ostaficiuc, a păstrat o răceală aparentă în relaţia cu Marian Iancu, dar, în realitate, a fost cel care a ţinut să nu se spargă buboiul în colaborarea cu tot mai dificilul său partener de dialog, preşedintele BkP. Ostaficiuc a mers, în cele din urmă, pe susţinerea „la vedere” a clubului alb-violet, la scurt timp după ce şi-a anunţat candidatura pentru un nou mandat în fruntea CJT, instituţie care deţine în proprietate arena „Dan Păltinişanu”. La fel de mare susţinător al lui Poli este şi primarul Gheorghe Ciuhandu, care, din aceeaşi prudenţă, a lăsat vicelui Adrian Orza sarcina susţinerii clubului din prima linie a baricadei ridicate înaintea mediei ofticoase că banii publici s-ar duce spre o obiectiv neprioritar. Unanim recunoscut ca fiind singurul politician din Timiş cu şanse – destul de mici, dar vizibile – să-l învingă în 2012 pe primarul Ciuhandu, preşedintele PNL Timiş, Nicolae Robu, a lămurit zilele trecute poziţia partidului faţă de subiectul „Poli”. Mare polist, cum altfel?, rector al Universităţii Politehnica din Timişoara, Robu a pus lucrurile la punct, după câteva vociferări liberale asupra subiectului finanţării „echipei lui Iancu”. „Finanţarea fenomenului fotbalistic este necesară, atât din fonduri locale, cât şi judeţene”, a afirmat senatorul PNL, nu de alta, dar să fie clar şi pentru domnii consilieri liberali.

Bine, bine, dar parcă lipseşte ceva, sarea şi piperul. Toată lumea e de acord şi n-avem parte de gâlceavă? Nu, nu toată lumea e de acord. Şi dacă ar fi fost de acord, în principiu, contracandidaţii poliştilor n-ar avea nicio şansă să meargă în alegeri cu aceeaşi strategie. Aşa că viceprimarul Sorin Grindeanu, posibil candidat la sacrificiu al PSD la Primăria Timişoara a dat deja cu pumnul în masă, afirmând că de abia aşteaptă să se isprăvească contractul dintre Consiliul Local Timişoara şi clubul Poli (din oraşul cu acelaşi nume), pentru ca pe viitor să nu se mai risipească ban pe ban public, care altfel ar putea fi alocat în zone mult mai fierbinţi, cum ar fi Colterm, parcurile dragi şi scumpe ale dlui Ciupa, prime, stimulente, sporuri de periculozitate şi altele foarte trebuincioase oraşului şi edililor, fireşte. Subiectul aduce de la sine o veste rea pentru Sorin Grindeanu şi una foarte proastă pentru ipoteticul candidat pesedist la funcţia de primar.  Prima e că degeaba a bătut cu pumnul în masă, că nimeni nu l-a băgat în seamă în instituţia în care lucrează, iar a doua, că microbiştii din Timişoara de abia aşteaptă ca lui Sorin Grindeanu să i se termine contractul cu primăria,  pentru ca pe viitor să nu se mai risipească banul public. Zic ei.

Share
Published by
Eugen Sasu

Recent Posts

Supărare mare la PNL Timiș. Alin Nica le ”fură” candidatul la funcția de primar în Dudeștii Noi, pe ultima sută de metri

Partidul Național Liberal Timiș se vede în situația de a nu avea candidat la funcția…

16 minute ago

Accident mortal pe DN 6 în a doua zi de Paşte

Familie îndoliată în a doua zi de Paşte. Accident rutier pe DN6, localitatea Sadova Veche,…

27 de minute ago

Timișul rămâne atractiv din punct de vedere imobiliar

Județul Timiș rămâne în topul național al vânzărilor de imobile. Cele mai multe vânzări au…

7 ore ago

Lucrările la partea din spate a Pieței Badea Cârțan au fost finalizate

Strada aflată în spatele Pieței Badea Cârțan beneficiază acum de asfalt nou. Administrația anunță că…

7 ore ago

Cum va fi vremea în Banat în următoarele două săptămâni

Meteorologii anunţă o vreme caldă, în intervalul 6 - 19 mai, cu o medie a…

7 ore ago

SCM Timişoara, la ultimul meci pe teren propriu în acest sezon

Baschetbaliștii bănăţeni înfrunta CS Vâlcea 1924, mâine (marți, 7 mai), la ora 18.00, la sala…

10 ore ago