Categories: SocialUltima ora

E.ON Gaz, din nou în conflict cu asociaţiile de proprietari

FALT continuă războiul cu E.ON. Miza este încercarea furnizorului  de gaz de a impune consumatorilor un contract cadru nefavorabil, care nu are girul Agenţiei Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei.

Reprezentanţii FALT le recomandă clienţilor E.ON să nu se lase intimidaţi de societatea de gaz, care îşi ameninţă abonaţii cu sistarea furnizării de gaz, dacă nu semnează contractele trimise, prin poştă, acum un an. Cei de la FALT spun că aceste contracte pot fi semnate doar cu precizarea „am semnat contractul la presiunea E.ON Gaz. Nu sunt de acord cu completările făcute de E.ON Gaz faţă de contractul cadru”. Este vorba despre contractul-cadru aprobat prin Ordinul ANRE nr. 77/2009 şi publicat în Monitorul Oficial în 24 septembrie 2009. Furnizorul de gaz şi-a permis să adauge nişte clauze deranjante pentru reprezentanţii mai multor asociaţii de proprietari din ţară, care l-au reclamat la ANRE. Poziţia agenţiei este clară: „Orice completare a contractului comercial de furnizare reglementată, faţă de prevederile contractului-cadru, poate fi făcută cu acordul părţilor, lipsa acestuia nefiind temei pentru întreruperea prestării activităţii de furnizare reglementată”. Spre nemulţumirea FALT, societatea E.ON a început să trimită somaţii prin care îi ameninţă pe timişoreni că, dacă nu semnează noile contracte, le taie gazul.

Principala clauză reclamată prevede faptul că, în cazul debranşării din cauza neplatei facturilor, abonatul respectiv trebuie să plătească, pe lângă sumele restante, şi operaţiunile de debranşare-rebranşare executate de o altă societate decât E.ON Gaz România SA, societate care are propriile tarife şi pe care E.ON Gaz România SA  nu este obligată decât să le comunice abonatului. În plus, nici nu garantează rebranşarea în 24 de ore de la data achitării sumei restante. În Timişoara, singura societate care are dreptul să debranşeze, respectiv să rebranşeze clienţii este… SC E.On Gaz Distribuţie SA. Altfel spus, banii timişorenilor ajung la o altă societate din „marea familie E.ON”…

Reprezentanţii E.ON Gaz din Timişoara nu au binevoit să răspundă, nici la 24 de ore după ce au fost întrebaţi, despre somaţiile pe care le trimit clienţilor, deşi ANRE şi-a exprimat punctul de vedere şi a informat societatea că nu le poate impune clienţilor propriul contract, cu clauzele care îi nemulţumesc pe cei de la FALT.

Share
Published by
Artemia Simeria

Recent Posts

În piețele Doina și 700 se vor face reparații

Municipalitatea timișoreană anunță că în două dintre piețele din oraș vor fi executate o serie…

43 de minute ago

Deputatul FDGR Ovidiu Ganţ: Pentru mine echipa câştigătoare pentru Timişoara şi Timiş este Dominic Fritz – Alfred Simonis

Timişoreanul Ovidiu Ganţ, deputat din partea Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR), afirmă că…

O oră ago

Investiţii importante în campusul verde şi inteligent al UPT din inima Timişoarei

Paşi concreţi pentru un campus cu adevărat al viitorului. Anul 2023, în care s-au aniversat…

2 ore ago

Creșterile de preț la locuințele din Timișoara se mențin scăzute. Oferta e în creștere

Românii își doresc să fie proprietari, iar pentru a atinge acest obiectiv unii dintre ei…

3 ore ago

Școala Gimnazială Nr. 27 Timișoara a obținut locul 1 la etapa interjudețeană de fotbal fete U8 „Cupa Tymbark Junior”

Recent, a avut loc etapa interjudețeană de Fotbal fete – U8 ani – „Cupa Tymbark…

3 ore ago

Universitatea de Vest Timișoara va oferi un masterat în domeniul tineretului

La Timișoara urmează să fie deschise primele programe de masterat în domeniul tineretului. Primul astfel…

4 ore ago