Categories: SocialUltima ora

Campanie antipedofilie, inceputa la Timisoara

La iniţiativa unor timişoreni, activişti din cinci ţări europene au declanşat o extinsă campanie antipedofilie. Aceasta are ca punct de pornire secta „The Family International”, nume sub care, la Timişoara, se ascunde „The Children of the God” (Copiii Domnului), grupare acuzată de pedofilie în SUA.

Din luna noiembrie, în oraşe din România, Ungaria, Spania, Polonia şi Grecia au apărut afişe şi graffitti-uri antipedofilie, în cadrul uneia dintre cele mai mari campanii derulate sincron. Campania trage un semnal de alarmă în legătură cu faptul că adepţii cultului „Copiii Domnului” continuă să fie toleraţi de autorităţi în oraşul de pe Bega. „Din informaţiile noastre, această organizaţie are filiale în toate ţările europene, deci şi în ţările voastre. Vă propunem, camarazi, să ne aliem într-o acţiune comună împotriva pedofiliei în general şi pentru o acţiune împotriva COG/The Family International, în mod special”, se arată în apelul timişorenilor. Manifestul a fost preluat de paginile web ale naţionaliştilor din Grecia, Spania şi Ungaria. Acţiunea nu se limitează însă la secta prezentă în Timişoara. „Considerăm că pedofilia este un fenomen mult mai grav, iar pedofilii primesc pedepse mult prea mici, ceea ce face din România o destinaţie pentru pedofilii străini”, spune unul dintre cei implicaţi în campanie.
Iniţiativa aparţine grupării Naţionaliştii Autonomi Timişoara (NAT), singura care a reacţionat la dezvăluirile conform cărora secta controversată se ascunde în oraş, într-o zonă rezidenţială liniştită, ocupând o vilă a cărei chirie se ridică la 2.000 de euro pe lună, lângă o grădiniţă. „Noi facem dragoste, nu sex. Ne punem emoţiile la comun. Dacă avem o bucată de pâine, i-o oferim celui ce are nevoie. La fel şi cu sexul: dacă eu am un corp gol, iar tu unul, ţi-l dau pe al meu să te încălzeşti”, şi-a explicat crezul unul dintre sectanţi.
În primăvara anului trecut, reprezentanţii NAT au împânzit zona cu afişe care anunţau prezenta sectei pedofile. La momentul respectiv, poliţia s-a autosesizat, acuzându-i pe tineri de săvârşirea infracţiunii de ameninţare. Chiar dacă li s-a ridicat mingea la fileu, sectanţii au refuzat să colaboreze cu autorităţile. „Întrucât cei din «Copiii Domnului» au refuzat să depună o plângere prealabilă, necesară în astfel de situaţii, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Timişoara au dispus neînceperea urmăririi penale în acest caz”, spune Emil Andrei, ofiţerul de relaţii cu presa al Poliţiei Timiş.
Reprezentanţii vor lansa, în perioada următoare, o scrisoare-apel către vecinii casei în care trăiesc sectanţii. Va fi demarat, de asemenea, un concurs cu premii pentru autorii de grafitti cu tematică anti-pedofilie. Aceştia îşi pot trimite lucrările la adresa: media_nat@yahoo.com.
Cultul sexual a fost introdus în 1968 de evreul David Berg, iar în 2010 avea filiale în aproape fiecare ţară din lume. După multe scandaluri în care au fost implicat, cultul şi-a schimbat numele în The Family International, însă nu îşi reneagă originile. „În casa «Copiii Domnului» din Timişoara sunt şapte copii, crescuţi într-un mediu bolnav, unde părinţii lor întreţin relaţii sexuale cu restul membrilor din «familie»”, se arată în manifestul lansat de timişoreni pe Internet.

Share
Published by
Georgeta P.

Recent Posts

Avertisment public de la ministrul Grindeanu: Nu pregătiți PUZ-uri pe mulți bani pe Lugoj – Filiași, nu veți fi plătiți

Prezent la Lugoj, Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, a avertizat eventualii speculatori imobiliari să nu încerce…

9 ore ago

Timişoara trece după un meci dificil de Rapid şi rămâne prima la rugby

Meci intens, salvat de un final spectaculos. SCM USV Timişoara a învins mai greu decât…

10 ore ago

Anunţ exproprieri Moşniţa Nouă

Avand in vedere Hotararea nr. 223 din 25.09.2023 emisa de Consiliul Local al Comunei Moșnița…

14 ore ago

Dispensar uman modern pentru locuitorii din Ghiroda

Vineri, 17 mai, la Ghiroda s-a făcut recepția la Dispensarul Uman Ghiroda ,,Dr. Grațian Miclăuș’’.…

14 ore ago

La Moşniţa Nouă a fost recepţionată lucrarea de extindere a rețelei de canalizare

Reţeaua de canalizare din Moşniţa Nouă a fost executată cu fonduri europene, prin Programul Operaţional…

14 ore ago

Primul tramvai galben produs de turcii de la Bozankaya a ajuns la Timișoara. Vedeți cum arată/Foto

În perioada următoare, pe șinele de tramvai ale Timișoarei va apărea primul tramvai nou produs…

14 ore ago